Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering

Besluiten door u of door uw medebestuurders kunnen grote gevolgen hebben. Bescherm uzelf hiertegen.

Bereken premie Bereken premie
Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering
Bereken premie

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming van privévermogen van bestuurders, commissarissen, toezichthouders.

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is voor bestuurders, commissarissen, toezichthouders en VvE's.

Deze verzekering dekt de persoonlijke aansprakelijkheid zodat uw privévermogen buiten schot blijft.


De WBTR en de Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering

WBTR staat voor de ‘Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen’. De WBTR is een nieuwe wet die is opgesteld door de overheid om het bestuur van verenigingen en stichtingen te verbeteren en verder te professionaliseren. De WBTR treedt in werking vanaf 1 juli 2021. De WBTR schrijft regels voor waar verenigingen en stichtingen verplicht aan moeten voldoen met betrekking tot het handelen van bestuurders en toezichthouders. Heeft u vragen over wat de WBTR voor u betekent? Neem contact op met onze adviseur en vraag onze whitepaper aan voor meer informatie.

Bescherming van het privévermogen

Besluiten door u of door uw medebestuurders kunnen verkeerd uitpakken waarvoor u persoonlijk aansprakelijk gesteld kunt worden. De kern van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is het bieden van bescherming van het privévermogen van bestuurders, commissarissen en toezichthouders.

Met een Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering beperkt u de financiële risico’s

Bestuurders kunnen niet alleen ten aanzien van hun eigen handelingen binnen de onderneming worden aangesproken, maar ook als gevolg van handelingen van medebestuurders. Hiervoor kunt u persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Dat betekent dat schade verhaald kan worden op uw privévermogen. Indien u aansprakelijk wordt gesteld kunnen de kosten van verweer zeer hoog oplopen. Onze Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat uw financiële risico’s door uw bestuursfunctie worden beperkt.

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Volledige inloopdekking;
  • Geen uitsluiting onderlinge claims;
  • Ruime onkostenvergoedingen;
  • Deskundige begeleiding.

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
    Nieuwsbrief
    Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen