Bestuurders

Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering

Besluiten door u of door uw medebestuurders kunnen grote gevolgen hebben. Bescherm uzelf hiertegen.

Bereken premie
Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering
Bereken premie

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt bescherming van privévermogen van bestuurders, commissarissen, toezichthouders.

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is voor bestuurders, commissarissen, toezichthouders en VvE's.

Deze verzekering dekt de persoonlijke aansprakelijkheid zodat uw privévermogen buiten schot blijft.


Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Als bestuurder draagt u een grote verantwoordelijkheid en neemt u belangrijke besluiten. Er kan dan altijd iets misgaan. In het geval van bestuursfouten bent u persoonlijk aansprakelijk en merkt u de directe impact op uw privévermogen. Bescherm uw vermogen en dat van uw medebestuurders met een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering en waarom is het zo belangrijk om er een te hebben?

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die voorkomt dat er inbreuk wordt gemaakt op het persoonlijk vermogen van bestuurders in geval van aansprakelijkheid.

Als gevolg van een fout of nalatigheid in de uitvoering van uw bestuursfunctie, kan er schade aan de onderneming of derden ontstaan. U wordt als bestuurder dan aansprakelijk gesteld voor de financiële schade die deze bestuursfout heeft berokkend.

De bestuursaansprakelijkheidsverzekering dekt ook de kosten van verweer en juridische bijstand in geval van een claim. Met de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Klap zorgt u dat de financiële risico’s van uw bestuursfunctie beperkt blijven.

Voordelen bestuursaansprakelijkheidsverzekering

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten beschermt u en/of uw onderneming tegen de financiële gevolgen van bestuursfouten en biedt u belangrijke voordelen:

  • Bescherming privévermogen bestuurders;
  • Financiële schade aan onderneming als gevolg van bestuursfout is gedekt;
  • Financiële schade aan derden als gevolg van een bestuursfout is gedekt;
  • Juridische kosten zijn vaak gedekt;
  • Begeleiding bij een claim.

Voor wie is een bestuursaansprakelijkheidsverzekering?

Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is essentieel voor alle soorten ondernemingen waarbij sprake is van een bestuur. Zowel voor grote ondernemingen als voor kleine ondernemingen is een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten belangrijk. Het maakt niet uit of er sprake is van één bestuurder of meerdere bestuurders, en hoe ervaren deze bestuurders zijn. Ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen betaald- of vrijwillig bestuur. Iedere bestuurder heeft een grote verantwoordelijkheid en kan een fout maken welke als bestuursfout of onbehoorlijk bestuur kan worden aangerekend. Een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wordt afgesloten op naam van de onderneming en verzekert de onderneming inclusief alle bestuursleden, commissarissen en toezichthouders. Zelfs voormalig en toekomstig bestuurders kunnen worden verzekerd.

Daarom een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bij Klap

  • Onbeperkte inloopdekking;
  • Scherpe premie;
  • Inzicht in uw verzekeringen via uw persoonlijke Mijn-omgeving;
  • Ruime onkostenvergoedingen;
  • Objectief advies.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering soorten

Er zijn meerdere bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering soorten. Zo is er de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering vereniging, de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering stichting en de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE. Ook kan een aansprakelijkheidsverzekering bestuur worden afgesloten voor coöperaties of bedrijven.

Wat kost een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten voor een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verschillen per onderneming. De kosten bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van een eventueel eigen risico wanneer u een beroep doet op de verzekering en van de jaarlijkse premie. Daarbij is de omzet belangrijk en het type onderneming. Ook kan er tegen een bepaalde meerpremie een uitloopdekking worden aangevraagd bij een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Op die manier zijn ook claims die na de verzekeringsperiode worden ingediend verzekerd.

Wat voor u de kosten bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn, is dus afhankelijk van de onderneming op naam waarvan de aansprakelijkheidsverzekering bestuur wordt afgesloten.

Wat kost een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor uw onderneming? Bij Klap kunt u eenvoudig online uw premie berekenen.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij Klap

Indien er een bestuursfout is gemaakt of sprake is van ‘onbehoorlijk bestuur’, zijn bestuurders met hun privévermogen aansprakelijk voor schulden van de onderneming. Dit geldt voor alle typen ondernemingen met bestuur, daarom zijn er meerdere Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering soorten. Deze verzekering biedt namelijk uitkomst door de risico’s die horen bij een bestuursfunctie te verzekeren. De bestuursverzekering dekt financiële schade aan de onderneming en derden, voorkomt tevens inbreuk op het privévermogen van bestuurders en is daarom ook voor u essentieel.

Bij Klap kunt u een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten tegen goede voorwaarden en een scherp tarief. Bij Klap vinden we het belangrijk dat u niet over- maar ook niet onderverzekerd bent, daarom maken we graag met u een zorgvuldige risico-inschatting. Ook ontvangt u de juiste begeleiding in geval van een claim.

Klap is een verzekeringsmakelaar die opereert op onafhankelijke basis. Hierdoor bent u verzekerd van een objectief advies en een eerlijke risicoafweging. Uw zakelijke en particuliere risico’s zijn bij ons in zekere handen.

 

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies