Verzuimverzekering

Het voorkomen van verzuim en begeleiden van ziek personeel kan uw bedrijf veel geld en tijd besparen.

Verzuimverzekering

De verzuimverzekering biedt financiële dekking voor de loondoorbetalingsverplichting bij zieke werknemers.

Deze verzekering is bedoeld voor bedrijven met personeel.

Met een verzuim­verzekering dekt u de loondoorbetaling bij ziekte van uw personeel.


Met een verzuimverzekering verzekert u zich voor de loondoorbetalingsverplichting

Als ondernemer bent u wettelijk verplicht om voor goede arbeidsomstandigheden te zorgen en uw ziekteverzuimbeleid moet op orde zijn. Een zieke werknemer kan uw bedrijf namelijk veel geld kosten. Met een Verzuimverzekering dekt u de loondoorbetaling bij ziekte van je personeel.

Klap heeft een eigen Arbo dienst: NLG Arbo

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Investeren in het voorkomen van uitval bespaart veel kosten en zorgt voor gezondere werknemers. Gezonde werknemers zorgen voor een betere sfeer binnen een organisatie en een beter bedrijfsresultaat. Als werkgever wilt u goed voor uw medewerkers zorgen en ziekteverzuim zoveel mogelijk voorkomen. Als een medewerker onverhoopt toch uitvalt, dan wilt u zo snel mogelijk in gesprek om samen te kijken hoe hij of zij weer aan het werk kan. Klap werkt nauw samen met NLG Arbo. NLG Arbo is een pro actieve arbodienst, die u ondersteunt in de reductie van het verzuim. U krijgt een eigen aanspreekpunt, die weet wat er binnen uw bedrijf speelt.

Klap heeft veel ervaring met horeca, weet waar je op moet letten en kan alle ingewikkelde materie voor ons in Jip en Janneke taal uitleggen. We kunnen erop vertrouwen dat ze het complete risicoplaatje voor ons in kaart brengen en zorgen dat het geregeld wordt. Dat is veel waard!

Lees het hele verhaal

Wie is NLG Arbo?

NLG staat voor Noordeloos Groep. Een samenwerkingsverband van een tiental assurantiekantoren door het hele land. Omdat er veel vragen van bedrijven waren rondom re-integratie, heeft de Noordeloos Groep een eigen arbodienst opgericht, NLG Arbo.

Wat is het verschil tussen de verzuimverzekering en de MKB verzuim ontzorgverzekering?

De MKB verzuim ontzorgverzekering is de uitgebreide versie van de verzuimverzekering. Beide verzekeringen bieden financiële dekking voor de loondoorbetalingsverplichting bij zieke werknemers. Echter biedt de MKB verzuim ontzorgverzekering een extra dienstverleningspakket op het gebied van verzuim en worden vele andere verzuimkosten ook vergoed.

Het belangrijkste verschil is de extra dienstverlening die de verzekering biedt. U wordt voor, tijdens en na verzuim volledig ontzorgd. Zo voert een casemanager bijvoorbeeld de regie over het re-integratietraject van uw zieke werknemer. Op deze manier voldoet u beter aan uw taken en verplichtingen – die in de Wet verbetering poortwachter staan opgenomen – en komt u niet langer voor onvoorziene kosten te staan. Blundert uw arbodienst of is het re-integratietraject niet goed uitgevoerd, dan kunt u een loonsanctie opgelegd krijgen. Deze is tevens meeverzekerd in de MKB verzuim ontzorgverzekering, (dit wordt Poortwachtersgarantie genoemd) terwijl dit bij de reguliere verzuimverzekering niet het geval is. Ook de re-integratiekosten van uw zieke werknemer zijn gedekt.

Hieronder worden de grootste verschillen tussen de verzuimverzekering en MKB verzuim ontzorgverzekering uitgelicht.

Verzuimverzekering:

 • Naast de verzuimverzekering heeft u een los arbocontract nodig;
 • De re-integratiekosten van een zieke werknemer zijn voor rekening van de werkgever;
 • De premiewijziging wordt jaarlijks bepaald aan de hand van de verzuimresultaten;
 • Géén Poortwachtersgarantie;
 • Interventiekosten zijn voor rekening van de werkgever; in sommige gevallen betaalt de verzekeraar hieraan mee, maar meestal maximaal 50% van de kosten.

MKB Verzuim ontzorgverzekering:

 • Bij de MKB verzuim ontzorgverzekering heeft u geen los arbocontract nodig. U heeft één contract voor zowel de verzekering als arbodienst;
 • De re-integratiekosten van een zieke werknemer zijn voor rekening van de verzekeraar;
 • De premiewijziging is gedurende de contractperiode gelimiteerd;
 • Wél Poortwachtersgarantie;
 • Interventiekosten worden voor 100% vergoed door de verzekeraar, mits de interventie door de bedrijfsarts is geadviseerd.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen beide verzekeringen? Of wilt u weten wat de MKB Verzuim Ontzorgverzekering voor uw organisatie kan betekenen? Naam dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
  Nieuwsbrief
  Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen