Verzuimverzekering

Het voorkomen van verzuim en begeleiden van ziek personeel kunt uw bedrijf veel geld en tijd besparen.

Met een verzuimverzekering verzekert u zich voor de loondoorbetalingsverplichting

Als ondernemer bent u wettelijk verplicht om voor goede arbeidsomstandigheden te zorgen en uw ziekteverzuimbeleid moet op orde zijn. Een zieke werknemer kan uw bedrijf namelijk veel geld kosten. Met een Verzuimverzekering dekt u de loondoorbetaling bij ziekte van je personeel.

Klap heeft een eigen Arbo dienst: NLG Arbo

Voorkomen is nog steeds beter dan genezen. Investeren in het voorkomen van uitval bespaart veel kosten en zorgt voor gezondere werknemers. Gezonde werknemers zorgen voor een betere sfeer binnen een organisatie en een beter bedrijfsresultaat. Als werkgever wilt u goed voor uw medewerkers zorgen en ziekteverzuim zoveel mogelijk voorkomen. Als een medewerker onverhoopt toch uitvalt, dan wilt u zo snel mogelijk in gesprek om samen te kijken hoe hij of zij weer aan het werk kan. Klap werkt nauw samen met NLG Arbo. NLG Arbo is een pro actieve arbodienst, die u ondersteunt in de reductie van het verzuim. U krijgt een eigen aanspreekpunt, die weet wat er binnen uw bedrijf speelt.

Ziekte van uw werknemers kan u veel geld kosten. Zo moet u tot maar liefst 2 jaar het loon doorbetalen en heeft u re-integratiekosten. Met de Verzuimverzekering dekt u dit financiële risico af en raakt uw bedrijfsvoering zo min mogelijk verstoord.

Wie is NLG Arbo?

NLG staat voor Noordeloos Groep. Een samenwerkingsverband van een tiental assurantiekantoren door het hele land. Omdat er veel vragen van bedrijven waren rondom re-integratie, heeft de Noordeloos Groep een eigen arbodienst opgericht, NLG Arbo.

Wat is het verschil tussen de verzuimverzekering en de MKB verzuim ontzorgverzekering?

De MKB verzuim ontzorgverzekering is de uitgebreide versie van de verzuimverzekering. Beide verzekeringen bieden financiële dekking voor de loondoorbetalingsverplichting bij zieke werknemers. Echter biedt de MKB verzuim ontzorgverzekering een extra dienstverleningspakket op het gebied verzuim en worden vele andere verzuimkosten ook vergoedt.

Het belangrijkste verschil is de extra dienstverlening die de verzekering biedt. U wordt voor, tijdens en na verzuim volledig ontzorgd. Zo voert een casemanager bijvoorbeeld de regie over het re-integratietraject van uw zieke werknemer. Op deze manier voldoet u beter aan uw taken en verplichtingen – die in de Wet verbetering poortwachter staan opgenomen – en komt u niet langer voor onvoorziene kosten te staan. Blundert uw arbodienst of is het re-integratietraject niet goed uitgevoerd, dan kunt u een loonsanctie opgelegd krijgen. Deze is tevens meeverzekerd in de MKB verzuim ontzorgverzekering, (dit wordt Poortwachtersgarantie genoemd) terwijl dit bij de reguliere verzuimverzekering niet het geval is. Ook de re-integratiekosten van uw zieke werknemer zijn gedekt.

Hieronder worden de grootste verschillen tussen de verzuimverzekering en MKB verzuim ontzorgverzekering uitgelicht.

Verzuimverzekering:

  • Naast de verzuimverzekering heeft u een los arbocontract nodig;
  • De re-integratiekosten van een zieke werknemer zijn voor rekening van de werkgever;
  • De premiewijziging wordt jaarlijks bepaald aan de hand van de verzuimresultaten;
  • Géén Poortwachtersgarantie;
  • Interventiekosten zijn voor rekening van de werkgever; in sommige gevallen betaalt de verzekeraar hieraan mee, maar meestal maximaal 50% van de kosten.

MKB Verzuim ontzorgverzekering:

  • Bij de MKB verzuim ontzorgverzekering heeft u geen los arbocontract nodig. U heeft één contract voor zowel de verzekering als arbodienst;
  • De re-integratiekosten van een zieke werknemer zijn voor rekening van de verzekeraar;
  • De premiewijziging is gedurende de contractperiode gelimiteerd;
  • Wél Poortwachtersgarantie;
  • Interventiekosten worden voor 100% vergoed door de verzekeraar, mits de interventie door de bedrijfsarts is geadviseerd.

Wilt u meer weten over de verschillen tussen beide verzekeringen? Of wilt u weten wat de MKB Verzuim Ontzorgverzekering voor uw organisatie kan betekenen? Naam dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Financial controller - De Vos & Partners - Advocaten

Leon Molenkamp

Jaarlijks gaan we met Frank Hoffmans en Jurgen van Veenendaal rond de tafel zitten en nemen we het hele pakket van Employee Benefits, WGA Hiaat, WIA-, Verzuim- en Collectieve Ongevallenverzekering onder de loep. De samenwerking met Klap kan ik dan ook niet anders omschrijven als zeer positief en vertrouwd.

Klantverhaal De Vos & Partners Lees verder

De verzuimverzekering biedt financiële dekking voor de loondoorbetalingsverplichting bij zieke werknemers.

Deze verzekering is bedoeld voor bedrijven met personeel.

Met een verzuim­verzekering dekt u de loondoorbetaling bij ziekte van je personeel.

Hulp of advies nodig?

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Financial controller - De Vos & Partners - Advocaten

Leon Molenkamp

Jaarlijks gaan we met Frank Hoffmans en Jurgen van Veenendaal rond de tafel zitten en nemen we het hele pakket van Employee Benefits, WGA Hiaat, WIA-, Verzuim- en Collectieve Ongevallenverzekering onder de loep. De samenwerking met Klap kan ik dan ook niet anders omschrijven als zeer positief en vertrouwd.

Klantverhaal De Vos & Partners Lees verder

Uw premie berekenen

Om uw premie te berekenen verwijzen wij u graag door naar Klap.com/verzuim.
Deze website is onderdeel van Klap en gespecialiseerd in maatwerk oplossingen op het gebied van een Verzuimverzekering.

Klik op onderstaande button om naar Klap.com/verzuim te gaan. Wilt u liever telefonisch contact met onze specialist Jurgen van Veenendaal? Dat kan uiteraard door te bellen naar onderstaand nummer.

Chat met één van onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug

Ontvang het laatste nieuws over uw risico’s in uw mailbox