Reconstructie Bedrijf

Reconstructieverzekering

U moet er niet aan denken dat uw administratie verloren gaat. Sluit daarom een reconstructieverzekering af!

Reconstructieverzekering

De reconstructieverzekering vergoedt de kosten om uw gegevens, zoals administratie, contracten en archieven te herstellen.

Voor administratief kwetsbare beroepen en dienstverlenende bedrijven is deze verzekering van groot belang.

Daadwerkelijk gemaakte kosten voor reconstructie van informatie die voor de voortzetting van het bedrijf noodzakelijk is.


Wat als er brand uitbreekt in uw bedrijfspand? Nadat u en uw personeel zijn bijgekomen van de schrik en de ergste schade wordt hersteld, blijft u achter met een grotendeels onbruikbare administratie. Hierdoor ligt uw bedrijf nog langer stil terwijl de concurrentie gewoon doorgaat. Met een Reconstructieverzekering verzekert u het herstel van uw administratie, waardoor uw bedrijf snel weer op de rit is.

Wat is een reconstructieverzekering?

Een reconstructieverzekering, verzekert het herstellen van gegevens die nodig zijn voor de bedrijfsvoering. De reconstructiekostenverzekering dekt de kosten die u maakt om gegevens zoals administratie, contracten en archieven te reconstrueren en opnieuw in de administratie op te nemen.

Door onvoorziene omstandigheden, zoals brand, wateroverlast, of inbraak, kan uw administratie schade oplopen of verloren raken. De administratie moet dan hersteld worden om verder te kunnen. U kunt dan een beroep doen op de reconstructieverzekering waarmee het reconstrueren van gegevens financieel gedekt is.

Voordelen reconstructieverzekering

 • Verzekering specifiek voor het reconstrueren van gegevens;
 • Directe benodigdheden om de gegevens op te kunnen opslaan zijn gedekt;
 • Dekking voor personeelskosten zoals wervingskosten, huur van tijdelijke huisvesting voor personen die zich met de reconstructie bezighouden en salariskosten van tijdelijke werkkrachten;
 • Dekking voor energieverbruik en telefoonkosten tijdens de reconstructie;
 • Herstel van diverse soorten administratie is verzekerd: contracten, financiële gegevens, archief documenten, video’s, tekeningen, bestanden die op usb-sticks en dvd’s staan, brieven en dergelijke.

Andere zakelijke verzekeringen, zoals de Bedrijfsschadeverzekering, Inventarisverzekering en Gebouwenverzekering bieden vaak geen dekking voor de kosten die worden gemaakt voor het herstel van uw bedrijfsadministratie.

Voor wie is een reconstructieverzekering?

De reconstructieverzekering is met name belangrijk voor administratief kwetsbare bedrijven en bedrijven die voor de bedrijfsvoering grotendeels afhankelijk zijn van hun administratie. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven binnen de financiële dienstverlening, technische bedrijven en ontwerp- en architectenbureaus.

Als ondernemer loopt u het risico dat uw administratie door onvoorziene omstandigheden onherstelbaar beschadigd raakt of verloren raakt waardoor u deze niet meer kunt gebruiken. Dit kan leiden tot bedrijfsstilstand. Wanneer het te lang duurt voordat u weer bent opgestart, is er zelfs risico op faillissement. De reconstructiekostenverzekering kan u helpen om gegevens te kunnen herstellen, zodat de bedrijfsvoering zo snel mogelijk weer door kan gaan. Dat is waarom een reconstructieverzekering een belangrijke verzekering is voor bedrijven die afhankelijk zijn van hun administratie.

Daarom een reconstructiekostenverzekering bij Klap

Bij ons kunt u een reconstructieverzekering afsluiten om uw bedrijfsrisico af te dekken. Voordelen van een reconstructieverzekering bij Klap zijn:

 • Ruime dekking;
 • Verzekeringen afgestemd op uw persoonlijke situatie, maatwerk mogelijk;
 • Objectief en deskundig advies;
 • Geen voorwaarde voor de vastlegging van uw administratie;
 • 24/7 inzicht in uw verzekeringen door middel van uw persoonlijke digitale omgeving.

Wat kost een reconstructieverzekering?

De reconstructieverzekering kosten zijn afhankelijk van uw onderneming en uw keuze voor het verzekerd bedrag. Vooraf is dus niet te zeggen wat het kost om de reconstructie van uw administratie te verzekeren. Het verzekerd bedrag van de reconstructiekostenverzekering is meestal premier-risk, waardoor u eigenlijk niet onderverzekerd kunt zijn. Wel wordt er bij de reconstructieverzekering een uitkeringstermijn gehanteerd.

Het herstellen van bedrijfsadministratie en gegevens kan een omvangrijk en kostbaar project zijn. Bij een reconstructie worden allerlei extra kosten gemaakt waar u in eerste instantie niet aan denkt. Als uw bedrijf grotendeels afhankelijk is van de administratie, is een reconstructieverzekering dus een waardevolle investering.

Reconstructieverzekering afsluiten

Met een reconstructieverzekering, is uw bedrijf verzekerd voor het herstel van administratie. Bij Klap kunt u een reconstructiekosten verzekering afsluiten en zo de continuïteit van uw onderneming beschermen.

Heeft u vragen over de Reconstructieverzekering of wilt u een objectief advies over uw zakelijke risico’s? Neem dan contact op met een van de zakelijke adviseurs van Klap.

Klap is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar met meer dan 170 jaar ervaring op het gebied van zakelijke verzekeringen. Klap maakt gebruik van een persoonlijke en efficiënte werkwijze. Wij kunnen samen met u een risico-inventarisatie maken en u voorzien van een passend advies.

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Reconstructieverzekering
Onze specialist Natascha Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Marc Drenth
teamcoach deskaccountmanager Marc Drenth
Onze specialist Janette Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies