Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering

Schade voor aansprakelijkheid die is ontstaan door u of één van uw werknemers kan grote gevolgen hebben.

Bereken premie
Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering
Bereken premie

De AVB verzekert schade aan anderen en spullen en is daarom onmisbaar voor iedere organisatie.

Deze verzekering is bedoeld voor bedrijven, zzp’ers, verenigingen, stichtingen en VvE’s.

Een AVB verzekert het aansprakelijkheidsrisico van de verzekerden en biedt dekking voor letselschade en materiële schade.

Voorkomen is de andere kant van verzekeren. Hoe weet u of uw contractuele aansprakelijkheid aansluit op uw verzekering?

Lees verder

Veroorzaakt u of uw werknemer per ongeluk schade aan iemand anders of aan spullen van iemand anders? Dan kan dit leiden tot aanzienlijke schade waarvoor uw bedrijf aansprakelijk wordt gesteld. U kunt dan een beroep doen op de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Wat houdt bedrijfsaansprakelijkheid in en wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Als u een onderneming heeft, kan er tijdens of als gevolg van de bedrijfsvoering schade aan anderen ontstaan. Anderen kunnen uw onderneming dan aansprakelijk stellen voor de geleden schade. Dit wordt bedrijfsaansprakelijkheid genoemd.

Er kan schade ontstaan door uiteenlopende oorzaken, bijvoorbeeld: één van de producten die u levert blijkt niet te voldoen, uw werknemer maakt per ongeluk iets kapot bij een klant thuis, of een klant die bij u op kantoor langskomt maakt een ongelukkige val en breekt daarbij een arm.

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u als bedrijf veroorzaakt. De aansprakelijkheidsverzekering bedrijven (AVB) dekt schade aan personen (letselschade) en schade aan spullen van derden (materiële schade). Ook zaken als gevolgschade en schade die personeelsleden tijdens het werk oplopen of per ongeluk aan elkaar of aan derden toebrengen, wordt verzekerd.

Het is fijn om terug te kunnen vallen op een expert op verzekeringsgebied zoals Michiel. Hij kent de risico's bij zo'n groot evenement en kan goed met ons meedenken. Het was trouwens niet eenvoudig om een verzekering op maat te maken voor zo’n specifiek evenement.

Lees het hele verhaal

Voordelen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

 • Gedekt tegen materiële- en letselschade die vanuit uw onderneming wordt veroorzaakt;
 • Kosten van juridische hulp bij een claim vallen onder de verzekering;
 • Beschermt het privévermogen (wanneer u persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld, bijvoorbeeld bij eenmanszaak of vof);
 • Inloop- en uitlooprisico zijn mee te verzekeren;
 • Draagt bij aan de continuïteit van uw onderneming.

Bedrijfsaansprakelijkheid wordt niet door andere verzekeringen gedekt. Met uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering of beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u niet verzekerd voor materiële- en letselschade die door (iemand van) uw onderneming wordt veroorzaakt. Daarom kunt u het beste een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Meer dan 90% van de bedrijven doet dat ook.

Voor wie is een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven?

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is in principe geschikt voor iedere opgerichte onderneming. De verzekering is bedoeld voor bedrijven, zzp’ers, verenigingen, stichtingen en VvE’s.

Als bestuurder of ondernemer is het een zoektocht naar de beste bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor uw situatie. U bent niet verplicht deze verzekering af te sluiten, maar dit wordt wel sterk aangeraden omdat zonder Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering het risico op hoge onverwachte kosten erg groot is.

Daarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering bij Klap

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij Klap?:

 • Concurrerende premie;
 • Uitgebreide dekking;
 • Deskundige schadeafhandeling;
 • Heldere voorwaarden zonder kleine lettertjes;
 • Uw verzekeringszaken duidelijk inzichtelijk in uw persoonlijke online omgeving;
 • Persoonlijke benadering;
 • Marktleider in online zakelijke verzekeringen.

Leidt u een bedrijf, stichting, vereniging of VvE? Dan is het belangrijk om goed verzekerd te zijn voor letsel- en zaakschade en uw verantwoordelijkheid hiervoor. Dit risico, ook wel ‘kantoorrisico’ genoemd, verzekert u door middel van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). U kunt natuurlijk maatregelen nemen om risico’s te verminderen, maar schade is helaas nooit volledig te voorkomen. Dit is een van de redenen waarom een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering essentieel is. Bij Klap kunt u eenvoudig een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Soorten bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen

De aansprakelijkheidsverzekering bedrijven is geschikt voor verschillende soorten ondernemingen. Gaat u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten? Dan is het belangrijk om aan te geven welke bedrijfsvorm u heeft.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering BV

Voor uw BV is het verstandig een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten. Helaas kan er altijd een ongeluk plaatsvinden waardoor schade aan derden ontstaat met grote gevolgen, zowel voor betrokkenen als voor uw bedrijf. Door het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering BV, beschermt u uw bedrijf tegen onverwachte kosten.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering MKB

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt hulp aan MKB’ers bij aansprakelijkheid voor materiële schade of letselschade aan derden. Ook wanneer bedrijfsaansprakelijkheid nog niet is  vastgesteld, kunt u al een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering bedrijven voor hulp bij uw verdediging tegen een claim.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering VOF

Als ondernemer met een VOF weet u dat u grote risico’s loopt. Beperk uw risico’s als vennoot met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering VOF. Deze verzekering voorkomt inbreuk op uw privévermogen in geval van bedrijfsaansprakelijkheid.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering ZZP

Als zzp’er sluit u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af om uw inkomen te beschermen. Wanneer u aansprakelijk wordt gesteld door derden omwille van schade of letsel die u als ondernemer heeft veroorzaakt, valt dit onder bedrijfsaansprakelijkheid en wordt dit dus gedekt door de verzekering. Gaat het om vermogensschade aan derden? Dan verzekert u dit met de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering eenmanszaak

Uw eenmanszaak beschermt u met de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hierdoor is uw aansprakelijkheid richting derden verzekerd en kunt u uw bedrijfscontinuïteit veilig stellen. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar draagt wel bij aan een professionele uitstraling van uw eenmanszaak. Wanneer u over een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering beschikt, wekt dit vertrouwen bij klanten en dit kan het aanzien van uw onderneming verhogen.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten

De kosten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden bepaald door de premie. Ook het eigen risico bij schade is hiervoor belangrijk.

De premie van de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is afhankelijk van de risico’s, de omzet en het jaarloon. Hierdoor verschillen de kosten van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering per onderneming. Het verzekerd bedrag van de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is standaard € 2.500.000,- per gebeurtenis en € 5.000.000,- per verzekeringsjaar. Bij de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering geldt een standaard eigen risico. In sommige gevallen is het mogelijk om voor een hoger eigen risico te kiezen in ruil voor korting op de premie, in andere gevallen is een hoger eigen risico verplicht in verband met de te verzekeren risico’s.

Er is dus geen eenduidig antwoord op de vraag wat de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kosten zijn in uw geval. Bij Klap berekent u gratis online uw premie en vraagt u kosteloos een offerte aan.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij Klap

De Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade waarvoor uw bedrijf verantwoordelijk is. Ook bij vermoeden van bedrijfsaansprakelijkheid kunt u al aanspraak maken op de verzekering om de kosten van juridische bijstand vergoed te kunnen krijgen.

Bij Klap kunt u direct de Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten.

Twijfelt u over de dekking of voorwaarden, of heeft u andere vragen? Dan kunt u bij ons terecht. Onze zakelijke adviseurs kunnen u helpen met uw vragen wat de beste Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is voor uw onderneming en waar u rekening mee moet houden. Samen met u maken we een risico inschatting en u ontvangt een objectief en persoonlijk advies.

 

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Ik wil advies