Bestuurders

Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering vergelijken

Vergelijk Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen en vind de verzekering die bij uw onderneming past.

Bereken premie
Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering vergelijken
Bereken premie

Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt het privévermogen van voormalig, huidig en toekomstig bestuur tegen aanspraken naar aanleiding van fouten tijdens het uitvoeren van bestuurstaken. Bestuursfouten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor een onderneming en daarom kunnen deze op hun beurt weer leiden tot aansprakelijkstelling met hoge bijbehorende schadeclaims. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt financiële schade in situaties waarin onbehoorlijk bestuur verweten kan worden. Zowel schade aan de onderneming (rechtspersoon) zelf als schade aan derden is verzekerd. Ook de kosten voor verweer en juridische bijstand voor bestuurders naar aanleiding van een schadeclaim, vallen onder de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Zorg dat u de juiste verzekering afsluit door Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Het is noodzakelijk om een Bestuursaansprakelijkheidsverzekering voor uw onderneming af te sluiten om het persoonlijk vermogen van bestuurders te kunnen. De verzekering wordt afgesloten op naam van de stichting, vereniging, coöperatie of holding. Alle bestuurders, commissarissen en toezichthouders zijn op die manier verzekerd. Om er zeker van te zijn dat u de juiste verzekering afsluit, kan u Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen met elkaar vergelijken. Bestuursaansprakelijkheidsverzekeringen verschillen onderling op een aantal punten. Voordat u een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit, is het verstandig om verschillende Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. De kosten van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering en de polisvoorwaarden zijn verschillend en zijn afhankelijk van het soort onderneming dat u heeft en van het verzekerde bedrag. Het verzekerd bedrag is het maximale bedrag op basis waarvan u verzekerd bent door middel van de Bestuursaansprakelijkheidsverzekering. Het verzekerd bedrag is belangrijk voor de hoogte van de premie van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Bij het bepalen van het verzekerd bedrag, moet er onder andere worden gekeken naar financieringen en andere verplichtingen die de onderneming is aangegaan.

Bij het vergelijken van Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen kijkt u naar de verzekerde bedragen en naar de polisvoorwaarden die van toepassing zijn. Daarnaast is het belangrijk om de verzekeringen te controleren op uitsluitingen of bijzondere clausules. Deze kunt u terugvinden in de verzekeringsdocumenten die u online kan inzien of u kunt uw verzekeringsadviseur hier naar vragen.

Verder kunnen er aanvullende dekkingen worden gekozen bij het vergelijken en afsluiten van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Bestuursaansprakelijkheidsverzekeringen kan u daarom ook op dit punt vergelijken. Zo kan er bijvoorbeeld een extra uitloop dekking worden gekozen. De duur van de uitloop dekking is maximaal 7 jaar.

Klap heeft expertise op het gebied van zakelijke verzekeringen en kan u van een onafhankelijk advies voorzien. Een van onze deskundigen helpt u graag met het vergelijken van Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies