Pensioen Pensioenverzekering

Pensioenverzekering

Een pensioenregeling kost geld, maar biedt de werkgever ook voordelen. Werkgevers kunnen zich hiermee onderscheiden.

Pensioenverzekering

U kunt zowel voor uzelf als voor uw medewerkers een pensioenregeling treffen. Wij geven u graag onafhankelijk advies.

Ook na het afsluiten van de pensioenregeling wordt u door ons ondersteund en kunt u met al uw vragen bij ons terecht.

Naast een heldere manier van communiceren nemen wij u alle werkzaamheden inzake de pensioencommunicatie uit handen.


Klap webinar: Heeft u het webinar over het nieuwe pensioenstelsel gemist of wilt u deze nog een keer terugkijken? Meld u hier aan en kijk het webinar terug.’

Werknemers willen graag financiële zekerheid over hun toekomst. Als werkgever wilt u het pensioen goed geregeld hebben. Neem het heft in eigen handen met een pensioenverzekering van Klap. Wat is een pensioenverzekering en wat zal een pensioen kosten voor u? Lees verder om meer te weten te komen over het opzetten van een pensioen bij Klap.

Wat is een pensioenverzekering?

Iedereen wil in de toekomst kunnen genieten van een welverdiend pensioen en over voldoende inkomen beschikken. Wie een pensioenregeling wil treffen, loopt al snel tegen een ingewikkeld pensioenstelsel, verplichte keuzes en onbegrijpelijke voorwaarden aan. De pensioen consultants van Klap kunnen u helpen bij het opzetten van een passende pensioenregeling.

U kunt als werkgever het verschil maken en goede secundaire arbeidsvoorwaarden bieden richting uw werknemers door een aanvullende pensioenverzekering af te sluiten.

Voordelen pensioenverzekering

De voordelen van een pensioenverzekering voor u als werkgever bij een collectief pensioen zijn:

 • Blijk geven van goed werkgeverschap;
 • Een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde bieden en u daarmee onderscheiden van andere werkgevers;
 • Voorzien in een adequate pensioenopbouw voor de oudedag;
 • Een gegarandeerde pensioenuitkering ten behoeve van partner en/of kinderen bij overlijden van uw werknemer;
 • Betrouwbare en zekere pensioenregeling.

Voor wie is een pensioenregeling

De pensioenverzekering van Klap is bestemd voor alle werknemers in loondienst. Indien u een pensioenregeling treft voor uw werknemers, zijn zij verplicht hieraan deel te nemen. Op deze manier kunnen uw werknemers zeker zijn van een goed geregeld pensioen.

Direct, duidelijk, pro-actief en oplossingsgericht, daar kan ik bij Klap altijd op rekenen.

Lees het hele verhaal

Verplichte aansluiting bedrijfstakpensioenfonds

Voor een aantal sectoren is de wijze van pensioenvoorziening voor werknemers al vastgelegd; er is dan sprake van een verplicht bedrijfstakpensioenfonds (BPF). Als uw bedrijf hieronder valt, kunt u niet meer zelf kiezen voor een pensioenverzekering voor uw werknemers, maar bent u verplicht hen aan te melden bij het BPF. Controleer hier of er voor uw sector een verplicht bedrijfstakpensioenfonds geldt.

Zijn er geen verplichtingen, dan kunt u zelf een keuze maken uit pensioenverzekeringen om een pensioenverzekering af te sluiten die bij uw onderneming en werknemers past.

Pensioenregeling opzetten bij Klap

 • Ondersteuning en de mogelijkheid al uw pensioengerelateerde vragen te stellen;
 • Heldere manier van communiceren;
 • Pensioencommunicatie wordt uit handen genomen. Klap zorgt ervoor dat uw medewerkers zo goed en volledig mogelijk worden geïnformeerd over hun pensioen;
 • Maatwerk voor pensioengerelateerde zaken mogelijk;
 • Klap verzorgt het adviestraject inclusief offertevergelijking en treedt op als onafhankelijk onderhandelingspartner richting pensioenuitvoerders.

Soorten pensioenverzekeringen

Bij Klap kunt u terecht voor een pensioenverzekering voor uw werknemers, maar bent u directeur grootaandeelhouder dan kunnen wij u ook adviseren over uw eigen pensioenregeling.

Pensioenverzekering voor werknemers

Collectief pensioen regelt u als werkgever voor uw werknemers. Deze aanvullende pensioenverzekering zorgt ervoor dat uw medewerkers op eenvoudige wijze zijn verzekerd en kunnen vertrouwen op een adequaat pensioen. Bovendien is een collectieve pensioenverzekering een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde.

Pensioenverzekering voor DGA

Als DGA is het goed om, naast het treffen van een pensioenregeling voor werknemers, ook te denken om uw eigen pensioen. Er is voor u geen sprake van een collectieve verzekering pensioen via een werkgever en bijbehorende afdracht van pensioenpremie. Hierdoor wordt pensioen vaker vergeten. U kunt hiervoor een DGA-pensioenverzekering afsluiten om te voorzien in uw eigen pensioen.

Wij geven u graag onafhankelijk advies over de mogelijkheden voor uw verzekering pensioen

en de voorwaarden en regels die hiervoor gelden.

Kosten pensioenregeling

De kosten van een pensioenregeling worden bepaald door de pensioenpremie. De premie is bij pensioenverzekeringen afhankelijk van het type verzekering en de hoogte van de uitkering. Er is dan ook niet vooraf een antwoord te geven op de vraag: wat kan een pensioenverzekering kosten voor uw onderneming?

Klap kan samen met u uitzoeken wat de kosten pensioenverzekering voor u zijn en wat een passende pensioenregeling is voor uw onderneming. Hierbij is het ook mogelijk om een deel van de pensioenpremie door de werknemers te laten voldoen. De pensioenbijdrage wordt dan ingehouden op het bruto salaris. Er is een ‘omkeerregel’ van kracht, waardoor de premie belastingvrij kan worden ingehouden en de werknemer pas belasting betaalt over de uitkering.

Pensioenregeling afsluiten bij Klap.com

Bij Klap kunt u een passende pensioenverzekering afsluiten. Wanneer uw bedrijf nog geen pensioenregeling heeft en maximaal 10 werknemers in dienst heeft, is het afsluiten op basis van ‘Execution Only’ ook een optie. Op deze manier kunt u eenvoudig en tegen een scherp tarief een collectief pensioen voor uw werknemers afsluiten. Via PensioenRegelingAfsluiten, onderdeel van Klap, kunt u volledig zelf een pensioenverzekering afsluiten. Kijk voor meer informatie over de ‘Execution Only’ pensioenverzekering op PensioenRegelingAfsluiten.

Wilt u meer ondersteuning alvorens een pensioenverzekering afsluiten, of wilt u weten wat de best passende pensioenverzekering is? Onze pensioen consultants zijn u graag van dienst voor een passend advies over een pensioenverzekering afsluiten. De pensioen consultants van Klap staan voor onafhankelijk en hoogwaardig pensioenadvies. Wij vinden het belangrijk dat informatie inzake pensioen verzekeren voor u helder en overzichtelijk is. Alleen dan kunt u een onderbouwde keuze maken voor de beste pensioenverzekering met de juiste voorwaarden en passend bij u en uw medewerkers.

Neem daarom nu contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met één van onze pensioen consultants.

Meer informatie over een collectieve pensioenregeling bij Klap kunt u hier vinden.

Bekijk hier de Vergelijkingskaart Pensioenvraag.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze pensioenverzekering
Onze specialist Misja van Breenen
pensioen consultant Misja van Breenen
Onze specialist Sandra van Dijk
pensioen consultant Sandra van Dijk
Onze specialist Olaf Reimus
pensioen consultant Olaf Reimus
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies