Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Fraudeverzekering

Het bedrijfsleven lijdt jaarlijks voor vele tientallen miljoenen schade door frauduleuze handelingen door het personeel.

Fraudeverzekering

De Fraudeverzekering dekt de financiële schade als gevolg van fraude door werknemers of derden.

De Fraudeverzekering van Klap is bedoeld voor bedrijven met personeel.

De standaarddekking omvat diefstal, verduistering, valsheid in geschrifte, computerfraude en oplichting.


De meeste fraudes komen uit onverwachte hoek. Een werknemer die al jarenlang in trouwe dienst is, kan zich op een dag schuldig maken aan fraude. Ook een externe relatie waar u juist zo’n prettige samenwerking mee denkt te hebben, kan fraude plegen. Fraude kan langere tijd voortduren voordat deze ontdekt wordt. Ondertussen blijft de schade oplopen. Bescherm uzelf en uw bedrijf tegen onverwachte kosten door fraude en oplichting met de Fraudeverzekering.

Wat is een fraudeverzekering?

Natuurlijk gaat u uit van de eerlijkheid van de mens. Helaas is echter iedereen in staat fraude te plegen. Hierbij is er geen onderscheid tussen uw werknemers die nieuw in dienst zijn en die waarmee u al een langdurige samenwerking hebt. Bovendien kan ook van buitenaf fraude worden gepleegd met uw onderneming als doelwit.

Een Fraudeverzekering  is een verzekering die de financiële schade dekt die het gevolg is van oplichting en fraude. Zowel schade aan uw eigen onderneming, als financiële schade aan anderen als gevolg van fraude is verzekerd. De verzekering beschermt daarmee de continuïteit van uw bedrijf.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen computerfraude (cyberfraude) en andere fraude zoals bedrog, oplichting, valsheid in geschrifte, verduistering, oneerlijke handelingen en diefstal. Cyberfraude en online afpersing zijn apart te verzekeren door middel van een Cyberrisicoverzekering.

Voordelen fraudeverzekering

 • Verzekerd tegen diverse soorten fraude;
 • Schade aan uw eigen bedrijf is gedekt;
 • Uw aansprakelijkheid voor schade aan derden is gedekt;
 • Verzekerd voor zowel interne- als externe fraude;
 • Ook vergoeding wanneer de schade niet meer op de fraudeur te verhalen is.

Voor wie is een fraudeverzekering?

Een fraudeverzekering is voornamelijk bedoeld voor bedrijven met personeel. Toch kan een fraudeverzekering ook voor kleine bedrijven en zelfstandigen belangrijk zijn. Er is een risico op externe fraude, dat is fraude gepleegd door anderen niet zijnde personeel. Ook dit risico verzekert u met een fraudeverzekering. Als uw bedrijf meerdere vestigingen heeft op verschillende locaties, volstaat vaak één verzekering tegen fraude.

Bedrijven in alle sectoren kunnen doelwit worden van fraude of oplichting, ongeacht hoe klein of groot het bedrijf is, dus ook uw bedrijf loopt risico. Fraudeurs gaan vaak heel secuur te werk. Door middel van preventiemaatregelen en interne controles kan fraude worden tegengegaan, maar fraude kan niet volledig worden voorkomen. Bovendien, wordt door opsporing van fraude de schade die al is aangericht niet ongedaan gemaakt.

Het is een misverstand dat een fraudeverzekering afsluiten zou betekenen dat u uw werknemers niet vertrouwt. Ook is het risico op fraude geen zwakte van uw bedrijf. Omdat de fraudeverzekering financiële schade die het gevolg is van oplichting dekt, kan het afsluiten van een verzekering tegen fraude van belang zijn om uw bedrijfscontinuïteit veilig te stellen.

Daarom een fraudeverzekering bij Klap

Bij Klap kunt u een fraudeverzekering afsluiten met ruime dekking tegen een scherpe prijs. Hiermee bent u bovendien zeker van de volgende voordelen:

 • Zowel kleinschalige- als grootschalige fraude is gedekt;
 • Ondersteuning bij het opstellen van een fraudepreventieplan mogelijk;
 • Deskundig en objectief advies;
 • Ook dekking voor herstel van reputatieschade;
 • 24/7 inzicht in uw polis door middel van uw persoonlijke online omgeving.

Wat kost een fraudeverzekering?

Wat een verzekering tegen fraude kost, is afhankelijk van het risico en uw bedrijf. Er is geen standaardbedrag te noemen wat betreft de kosten van een fraudeverzekering voor uw bedrijf. Om te weten wat de kosten van een fraudeverzekering zijn voor uw situatie, kunt u het beste advies vragen aan een van onze zakelijke adviseurs.

Fraude kan aanzienlijke schade veroorzaken en de continuïteit van uw bedrijf in gevaar brengen. Daarom kan een fraudeverzekering voor ieder bedrijf essentieel zijn.

Fraudeverzekering afsluiten bij Klap

Om uzelf en uw onderneming te beschermen tegen de gevolgen van fraude, is het noodzakelijk om het risico op fraude te verzekeren. Door een Fraudeverzekering af te sluiten via Klap, is uw onderneming goed verzekerd tegen fraude en oplichting. Met de wetenschap dat uw risico goed is verzekerd, kunt u doorgaan met dat wat u het liefste doet; ondernemen.

Als u er niet zeker van bent of uw interne organisatie aan de juiste kwaliteitseisen voldoet of niet precies weet welke frauderisico’s u loopt, kunt u een verzekeringsdeskundige van Klap om advies vragen.

Klap is een assurantiemakelaar met jarenlange ervaring en oog voor kwaliteit. Door middel van een juiste mix tussen preventie en verzekeren vinden wij voor u een passende oplossing voor uw zakelijke verzekeringen. Wij kunnen samen met u een risico inschatting maken en als onafhankelijke verzekeringsmakelaar voorzien wij u graag van een objectief advies.

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze fraudeverzekering
Onze specialist Natascha Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Janette Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies