Wat kost een Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering?

Wat kost een Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering?

Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt het privévermogen in het geval dat bestuursleden, commissarissen en toezichthouders persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.

Wat kost een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De kosten van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verschillen per rechtsvorm van een onderneming. De premie van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, wordt gebaseerd op het verzekerde bedrag. Er wordt gekeken naar de (verwachte) jaaromzet, de datum van oprichting en de grootte van de onderneming. Wat een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering in uw geval kost, is dus afhankelijk van het soort onderneming waar u bestuurder of eigenaar van bent.

Financiële schade waarvoor u als bestuurder aansprakelijk gesteld wordt naar aanleiding van een bestuursfout, kan aanzienlijke bedragen betreffen. Een dergelijke aanspraak kan zonder verzekering leiden tot inbreuk op uw privévermogen en kan zelfs leiden tot individueel faillissement. Ook de kosten van verweer tegen een aanspraak kunnen zodanig zijn dat het risico daarop al voldoende aanleiding is voor het afsluiten van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Met de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Klap bent u verzekerd tegen aanspraken op uw privévermogen als bestuurder, op basis van een ruime dekking tegen een scherpe premie. De kosten van uw Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van uw onderneming en de dekking van de verzekering. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om (extra) uitloop dekking bij te kopen tegen een bepaalde meerpremie, zodat u ook verzekerd bent voor claims die na de verzekeringsperiode worden ingediend. Met betrekking tot de kosten van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan er worden gekozen voor een jaarlijkse premiebetaling of een betaling in termijnen. Wat een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kost, is ook afhankelijk van uw keuze hierin.

Wilt u weten wat een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor u kost? Bereken bij ons online uw premie.
Als u nog vragen heeft over de kosten van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering, helpt een van de deskundigen van Klap u graag.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
    Nieuwsbrief
    Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen