Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Door een beroepsfout kunt u  zuivere vermogensschade (financieel verlies) bij een derden veroorzaken. Voorbeelden van zulke risico’s zijn het geven van verkeerde adviezen, het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie en het schenden van intellectuele eigendomsrechten. Al deze risico’s kunnen verstrekkende gevolgen hebben in de vorm van hoge juridische kosten, schadeclaims en reputatieschade. Dit kan weer een gevaar voor de continuïteit van uw onderneming kan zijn.

Door de toename van het aantal juridische procedures, ingewikkelde opdrachten en concurrentie zijn ondernemingen steeds kwetsbaarder voor de specifieke risico’s die aan de uitoefening van een beroep of zakelijke activiteit verbonden zijn.

Wat is het verschil tussen AVB en BAV?

Met een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering (AVB) verzekert u uzelf en uw medewerkers alleen voor de zaak- en letselschade die u of uw medewerker toebrengt aan anderen. Deze AVB dekt echt geen vermogensschade (een financieel verlies) of adviesschade (zaak- of letselschade door verkeerde adviezen en/of berekeningen). Daarvoor heeft u een aparte beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. De specialisten van Klap weten als grootste online aanbieder voor zzp’ers, ondernemingen en professionals heel goed welke risico’s u loopt in uw beroep. Daar kunt u op vertrouwen.

Wanneer heb ik een beroepsaansprakelijkheids­verzekering nodig?

  • Verplichtstelling door opdrachtgevers zoals de overheid;
  • Voorwaarde lidmaatschap branche- of beroepsvereniging;
  • Verplicht gesteld vanuit wetgeving;
  • Algemene voorwaarden bieden niet genoeg bescherming;
  • Professionals verzekeren hun vermogen tegen beroepsfouten.

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering afsluiten

Een beroepsaansprakelijkheids­verzekering (ook wel BAV-verzekering genoemd) beschermt u tegen fouten die u tijdens het werk maakt. De dekking van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Bij Klap kunt u direct uw verzekering afsluiten binnen 30 seconden.

Wat is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een beroepsverzekering die u beschermt tegen fouten tijdens het uitvoeren van uw werk voor derden. Bij fouten kunt u denken aan nalatigheid, vergissingen, verzuim, onjuiste advisering of verkeerd handelen en dergelijke werkzaamheden die een verzekerde heeft verricht. Een fout kan grote financiële gevolgen hebben en met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u hiervoor verzekerd.

Voor wie is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) en Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) die een dienstverlening aanbieden. Dit zijn bedrijven die bijvoorbeeld advies geven of tekeningen/berekeningen maken en uitvoeren. De meest voorkomende beroepen zijn consultants, advocaten, architecten, ingenieurs, ICT’ers en adviseurs, maar naast deze beroepen verzekert Klap nog 495 beroepen.

Waarom een beroepsaansprakelijkheids­verzekering afsluiten bij Klap?

ZZP’ers die door bedrijven ingehuurd worden, zullen vaak een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, omdat dit van hen verwacht of gevraagd wordt. Met de BAV-verzekering is de eventuele financiële schade die (per ongeluk) veroorzaakt wordt, gedekt. Het is niet verplicht om een BAV-verzekering af te sluiten, maar bij sommige beroepen kan het vanuit de wet of brancheorganisaties wel verplicht gesteld worden. Klap is de specialist in beroepsverzekeringen en bestaat al meer dan 165 jaar. Onze deskundige adviseurs geven u een persoonlijk advies dat bestaat uit een juiste mix van voorzorg en verzekeren. Bij ons bent u in zekere handen.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheids­verzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hoeft niet veel te kosten, de premie verschilt per beroep en dekking. U heeft de keuze om per maand, kwartaal, halfjaar of jaar te betalen. Zo kunt u zelf bepalen wat het best past bij uw situatie. Wij zullen altijd de beste prijs tegen de meest uitgebreide dekking aanbieden. Bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u:

  • De hoogte bepalen van de verzekerde uitkering;
  • Een dubbel jaarlimiet meeverzekeren;
  • De inloopdekking bepalen (= u kunt namelijk nog aansprakelijk gesteld worden voor activiteiten uit het verleden);
  • De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB-verzekering) meeverzekeren.

Een beroepsaansprakelijkheids­verzekering voor ZZP

Veel ZZP’ers zijn privé aansprakelijk. Dat betekent dat het privévermogen van de ZZP’er niet beschermd is wanneer hij/zij door een beroepsfout aansprakelijk gesteld wordt. Bijvoorbeeld: Menno geeft een verkeerd advies aan een grote onderneming over het beleid. Althans, dat vindt de opdrachtgever. Wanneer Menno in het ongelijk gesteld wordt en dus aansprakelijk is voor de gemaakte fout, kan hij terugvallen op zijn beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP. Zo hoeft Menno geen grote schadeclaim te betalen uit eigen zak.

Bij Klap kunt u direct een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers online afsluiten. U kunt eenvoudig uw premie online berekenen en de verzekering online afsluiten.

Voor welke beroepen is een beroepsaansprakelijkheids­verzekering handig?

Op onze website vindt u een lijst met beroepen voor wie een beroepsaansprakelijkheidsverzekering geschikt is. Staat uw beroep er niet tussen? Geen probleem, wij helpen u graag verder. Onze specialisten bieden u een maatwerk offerte aan tegen een zeer scherpe premie.

De meest voorkomende beroepen en branches:

De dekking van een beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt in het algemeen dekking voor de schadeloosstelling van derden, de kosten van verweer en beredding en de wettelijke rente. Er bestaat dekking voor vermogensschade (niet het gevolg van een personen- of zaakschade) en in sommige gevallen ook voor personen- en/of zaakschade. Het bestaan van aansprakelijkheid is de kern van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) kan worden omschreven als aansprakelijkheid voor de gevolgen van beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

Het verzekert de aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van beroepsfouten. De dekking is voor op uw beroep ontworpen.

Hulp of advies nodig?

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Uw premie berekenen

Om uw premie te berekenen verwijzen wij u graag door naar Beroepspolis.nl.
Deze website is onderdeel van Klap en gespecialiseerd in maatwerk oplossingen op het gebied van een Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering.

Klik op onderstaande button om naar Beroepspolis.nl te gaan. Wilt u liever telefonisch contact met onze specialist ? Dat kan uiteraard door te bellen naar onderstaand nummer.

Chat met één van onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug

Ontvang het laatste nieuws over uw risico’s in uw mailbox