Goederen Logistiek Opslag

Goederenverzekering

Met een Goederenverzekering bent u verzekerd tegen schade aan goederen. Bijvoorbeeld na brand, waterschade, vandalisme of diefstal

Goederenverzekering

Met een Goederenverzekering bent u verzekerd tegen schade aan uw voorraad, grond- en hulpstoffen.

De Goederenverzekering is bedoeld voor bedrijven die veel met voorraden en grondstoffen werken om producten te maken.

De verzekering vergoedt de marktwaarde, dit is de inkoopprijs van de goederen plus de afleveringskosten.


Uw goederen in zekere handen

De goederen zijn de handelswaren of producten die uw bedrijf verhandelt. Het kwijtraken van een goederenvoorraad en het repareren of vervangen is meestal erg duur en daarom is het belangrijk een Goederenverzekering af te sluiten. Met deze verzekering zijn alle goederen verzekerd tegen de op het moment van verlies geldende marktwaarde en de inventaris is verzekerd tegen nieuwwaarde.

Voor wie is een Goederenverzekering nuttig?

Niet elk bedrijf loopt dezelfde risico’s. Heeft u bijvoorbeeld een fabriek met veel voorraden, en grondstoffen om uw producten te maken, dan kan een Goederenverzekering een goede keuze zijn. Houd er rekening mee dat een verzekeraar meestal niet uw verkoopprijs betaalt. Uw inkoopprijs wordt vergoed. Dat heet ook wel de vervangingswaarde. Dus wat u nodig heeft om uw voorraad te vervangen.

Wat is het verschil tussen bedrijfsgoederen en handelsgoederen?

Er zijn twee soorten goederen te onderscheiden; bedrijfsgoederen en handelsgoederen. Handelsgoederen zijn bijvoorbeeld de voorraad die u in- en verkoopt of verbruikt bij het maken of bereiden van het eindproduct. Dit zijn bijvoorbeeld grondstoffen, halffabricaten, eindproducten en verpakkingsmateriaal en dergelijke. Het zijn dus de goederen die geproduceerd worden binnen het bedrijf dan wel de goederen die verhandeld worden. Bedrijfsgoederen zijn goederen die dienen voor de uitoefening van het bedrijf. Hierbij kunt u denken aan reinigingsmiddelen, brandstoffen en dergelijke.

Wat is meestal verzekerd met een Goederenverzekering?

  • Schade aan uw voorraad
  • Schade aan grond- en hulpstoffen

Goederen en inventaris beide verzekerd

Sommige verzekeringsmaatschappijen combineren een Goederenverzekering met een Inventarisverzekering. Dan zijn zowel uw handelsvoorraad als uw bedrijfsmiddelen, zoals uw computers en apparatuur, verzekerd. Heeft u hierover vragen, wenst u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte van de goederenverzekering? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Goederenverzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies