Bestuurders

Waarom een Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering?

Bent u bestuurder of ondernemer? Dit zijn de redenen waarom u deze verzekering nodig heeft.

Bereken premie
Waarom een Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering?
Bereken premie

Als bestuurder van een onderneming loopt u risico aansprakelijk gesteld te worden voor een fout of nalatigheid tijdens het uitoefenen van uw bestuursfunctie. Financiële schade die als gevolg van uw handelswijze ontstaat kan dan worden verhaald op uw privévermogen. Met een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voorkomt u dit.

Het afsluiten van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is essentieel omdat een bestuursfunctie een grote verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Bestuursfouten hebben al snel grote gevolgen voor uw onderneming en/of voor derden. Financiële schade en vorderingen kunnen hoog oplopen.

De laatste jaren is er sprake van een toenemend aantal aansprakelijkheidsclaims tegen bestuurders. Mogelijk is dit vanwege een verlaagde drempel tot aansprakelijkstelling bij een vermoeden van onbehoorlijk bestuur. Bestuurdersaansprakelijkheid betreft vaak zeer hoge aanspraken. Ook de kosten van uw verweer tegen een aansprakelijkheidsclaim kunnen hoog oplopen. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan uitkomst bieden door u én uw medebestuurders te begeleiden en door juridische bijstand en schade te vergoeden.

Waarom het noodzakelijk is om een aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders af te sluiten, is omdat de bestuurstaken als collectieve verantwoordelijkheid worden gezien. Door dit principe kan u als bestuurder persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor fouten van uw medebestuurders en kan er beslag worden gelegd op uw privévermogen. Niet alleen uw eigen handelen, maar ook het handelen van uw medebestuurders kan voor u financiële gevolgen hebben. U loopt als bestuurder, commissaris of toezichthouder van een onderneming dus een groot risico. Verzeker uw aansprakelijkheid als bestuurslid met onze Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Klap zorgt dat u niet aansprakelijk bent met uw privévermogen en biedt u als bestuurder een veilig gevoel. Zo kunt u zich richten op het juist uitoefenen van uw bestuursfunctie.

Bereken nu online uw premie voor de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering of vraag advies aan een van onze specialisten.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies