Cyber Cybercrime

Cyberverzekering zakelijk

Met de cyberrisicoverzekering verkleint u de kans op cyberschade en beschermt u uw bedrijf tegen de gevolgen van cyberincidenten.

Bereken premie
Cyberverzekering zakelijk
Bereken premie

Onze cyberrisicoverzekering verkleint de kans op cyberschade en beschermt uw bedrijf tegen de gevolgen van cyberincidenten.

Bedrijven die met privacygevoelige gegevens werken of online transacties doen adviseren we om deze verzekering af te sluiten.

U kunt altijd gebruik maken van een volledige dekking. Er is hierbij geen voorbehoud ten aanzien van uw beveiliging.


Bedrijven zijn steeds vaker doelwit van cybercriminaliteit. De kans op diefstal van betaal- en persoonsgegevens neemt toe, dus ook uw bedrijf loopt een verhoogd risico. Met de zakelijke Cyberverzekering verkleint u de kans op cyberschade en beschermt u uw bedrijf tegen de gevolgen van cyberincidenten. Bij Klap is uw cyberveiligheid eenvoudig en snel geregeld. Samen met u maken we de kans op ernstige cyberschade zo klein mogelijk.

Bekijk de Particuliere Cyberverzekering

Wat is een Cyberverzekering?

Een Cyberverzekering dekt de kosten die het gevolg zijn van cybercriminaliteit. Dit betreft de kosten van onder andere gegevensdiefstal, hacking, ransomware, systeeminbraak, of verloren data. Een cyberrisicoverzekering dekt twee typen schades: de schade van derden in verband met een hack of datalek en de schade die u zelf lijdt.

Niet alleen uzelf, maar ook toeleveranciers en klanten kunnen schade lijden als gevolg van een cyberincident bij uw bedrijf. U kunt aansprakelijk worden gesteld als gevolg van:

 • Een onvoldoende beveiligd netwerk;
 • Het schenden van privacywetgeving;
 • Het onbedoeld overdragen van virussen of malware.

Schade aan uw eigen bedrijf, als gevolg van cybercriminaliteit, kan bestaan uit bijvoorbeeld schade veroorzaakt door hackers, bedrijfsschade of cyberschade.

Wat dekt een Cyberverzekering zakelijk?

Met de Cyberverzekering, is uw bedrijf verzekerd tegen schade als gevolg van cyberincidenten. De cyberrisicoverzekering van Klap beschikt over een uitgebreide dekking en ruime voorwaarden. Onze Cyberverzekering zakelijk dekt onder andere:

 • Kosten voor reparatie, vervanging of herstel van uw websites, programma’s of data;
 • Digitale aansprakelijkheid;
 • Kosten van crisismanagement en reputatieherstel;
 • Omzetverlies als gevolg van een cyberaanval;
 • Kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van hacking.

Voor wie is een Cyberverzekering?

Cyberverzekeringen zijn noodzakelijk voor elk bedrijf, want iedere onderneming die gebruikmaakt van computers, ICT-systemen, of (persoonlijke) gegevens, is gevoelig voor cybercriminaliteit. Een cyberincident heeft grote gevolgen voor uw onderneming, maar kan ook schade veroorzaken aan uw klanten of toeleveranciers. Met name ondernemingen die met privacygevoelige gegevens werken of waar online transacties worden uitgevoerd, wordt nadrukkelijk een cyber risk verzekering geadviseerd. Ook voor overige bedrijven is een Cyberverzekering zakelijk afsluiten essentieel. Horeca-ondernemingen, productiebedrijven of dienstverlenende bedrijven, lopen bijvoorbeeld ook een groot risico op cyberschade.

Ieder bedrijf kan te maken krijgen met een cyberincident. Het aantal kleine en middelgrote bedrijven dat gebruikmaakt van cloud- en webgebaseerde toepassingen en tools groeit. Hierdoor is ook uw bedrijf een doelwit voor hackers.

De kosten van cybercrime zijn voor bedrijven wereldwijd zo’n 820 miljard euro. De verwachting is dat het aantal gevallen van cybercriminaliteit verder oploopt, waardoor ook de totale kosten oplopen. Bij maar liefst 68% van de onderzochte Nederlandse bedrijven is de cyberveiligheid onvoldoende.

Door een verzekering tegen cybercrime af te sluiten, brengt u uw online veiligheid op orde. De verzekering dekt schade als gevolg van cybercrime. Ook is de cybercrimeverzekering een professionele aanvulling op uw zakelijke verzekeringen. Met deze verzekering zijn tevens uw klanten en derden verzekerd tegen schade waar zij mee te maken kunnen krijgen als gevolg van een cyberincident bij uw bedrijf.

Daarom een Cyberverzekering zakelijk bij Klap

 • Volledige dekking, zonder voorbehoud ten aanzien van uw beveiliging;
 • Verzekerd voor aansprakelijkheid bij schade aan derden;
 • De juiste hulp in uw situatie;
 • Gratis Cyberscan;
 • Juridische check van uw verwerkingsovereenkomst.

Een cyber risk verzekering van Klap is eenvoudig en snel geregeld. Samen met u brengen we uw cyberrisico’s in kaart en denken actief na over mogelijkheden om de kans op schade voor uw bedrijf te verkleinen.

Snel schakelen, korte lijnen en duidelijke informatievoorziening, dat is Klap.

Lees het hele verhaal

Soorten cyberverzekeringen

Klap biedt meerdere cybercrime verzekeringen aan om uw cyberrisico te verzekeren en de gevolgen van cyberschade voor uw bedrijf te beperken. Zo beschikken wij over een zakelijke Cyberverzekering en een particuliere Cyberverzekering. Voor uw bedrijf is onze Cyberverzekering zakelijk geschikt. Voor uw particuliere risico’s op schade als gevolg van cybercriminaliteit en online fraude, sluit u een Cyberverzekering particulier af en kunt u op die manier uw cyberrisico verzekeren.

Kosten Cyberverzekering

De kosten van de Cyberverzekering zijn afhankelijk van uw bedrijf en uw bedrijfsactiviteiten. U kunt al een cybercrime verzekering afsluiten vanaf €395 per jaar exclusief 21% assurantiebelasting en poliskosten. U kunt eenvoudig online uw premie berekenen en vrijblijvend een offerte aanvragen om te achterhalen wat de kosten van een cybercrime verzekering zijn voor uw bedrijf.

Soms geldt er een eigen risico bij cybercrime verzekeringen. Dit is afhankelijk van uw bedrijf en de door u gewenste dekking. De hoogte van het eigen risico van de cybercrime verzekering kan variëren.Cyberverzekering zakelijk afsluiten bij Klap

Cyberrisico’s liggen ook voor uw bedrijf op de loer en daarom is het afsluiten van een Cyberverzekering essentieel. Door middel van een cyber risk verzekering is uw bedrijf verzekerd tegen schade als gevolg van cybercriminaliteit. Bij Klap kunt u een Cyberverzekering afsluiten die past bij de risico’s die uw bedrijf loopt.

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan. Heeft u vragen, of wilt u advies over onze cyberverzekeringen? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Klap is een onafhankelijke assurantiemakelaar en specialist in het verzekeren van zowel zakelijke als particuliere risico’s. Met onze jarenlange ervaring in het ondernemerschap, maken we graag samen met u een inschatting van uw risico’s en voorzien u van een gedegen advies.

 

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Vrijblijvend advies