Bestuurders

Wat is de dekking van een Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering

Op zoek naar een passende verzekering? Dit is de dekking van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Bereken premie
Wat is de dekking van een Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering
Bereken premie

Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt bestuurders, commissarissen en toezichthouders tegen aanspraken op hun privévermogen als gevolg van gemaakte bestuursfouten. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering biedt goede voorwaarden en heeft een uitgebreide dekking.

Wat is de dekking van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Klap biedt een ruime dekking. De aansprakelijkheidsverzekering voor bestuurders verzekert bestuurders, commissarissen, toezichthouders, medebeleidsbepalers, vereffenaars, rechtsopvolgers en wettelijke vertegenwoordigers tegen aansprakelijkheid.
Vergoeding geldt op basis van het claims made principe. Hierdoor dekt de bestuursaansprakelijkheidsverzekering uitsluitend claims die worden ingediend tijdens de looptijd van de verzekering. Aansprakelijkheid als gevolg van bestuursfouten is verzekerd. Wat de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering nog meer dekt zijn kosten van juridische bijstand en verweer of verdediging. Bij de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering via Klap is een inloopdekking mogelijk. Een inloopdekking is belangrijk omdat op die manier fouten die door het bestuur gemaakt zijn voor ingangsdatum van de polis, maar pas tijdens de verzekeringsperiode ontdekt worden, ook binnen de dekking van de verzekering vallen.
Vergoedingen gelden tot maximaal het ‘verzekerde bedrag’. Wat het verzekerde bedrag is van uw bestuursaansprakelijkheidsverzekering, is afhankelijk van uw onderneming en kan worden gekozen tijdens het afsluiten van de verzekering.

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt onder andere:

  • De kosten van verweer;
  • Financiële schade aan derden en de wettelijke rente;
  • Opheffingskosten van een beslag;
  • Bereddings- en rehabilitatiekosten.

Naast financiële schade, is het ook niet ondenkbaar dat een bestuursfout emotionele- of imagoschade tot gevolg heeft. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering dekt daarom voor u als bestuurder mogelijk ook de kosten van een Public Relations adviseur.

Sommige vergoedingen kennen bepaalde voorwaarden en/of worden niet volledig vergoed. De polisvoorwaarden geven duidelijkheid over wat er precies vergoed wordt en onder welke voorwaarden dit gebeurt. Uiteraard kan een van de deskundigen van Klap u ook hierover adviseren.

Aanvullend is het mogelijk om te kiezen voor een uitloop dekking bij het afsluiten van een bestuursaansprakelijkheidsverzekering. De duur van de uitloop dekking is maximaal 7 jaar.
Uitgesloten van vergoeding, is aansprakelijkheid van het bestuur als gevolg van opzet. Ook dwangsommen, boetes en gebeurtenissen die al bekend waren of verwacht worden bekend te zijn voorafgaand aan het afsluiten van de verzekering, komen niet in aanmerking voor vergoeding.

Meer weten over de dekking van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering? Raadpleeg een van onze verzekeringsexperts, zij staan voor u klaar en helpen graag.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies