Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Recallverzekering

Een product uit de winkel halen kost veel geld. De gevolgen hiervan kunnen de continuïteit van een bedrijf dan in gevaar brengen.

Recallverzekering

Een Recallverzekering is een aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering en beschermt u voor de kosten van een terugroepactie.

Deze verzekering is in principe bedoeld voor ondernemingen in de voedingsmiddelen-, (fris)dranken-, of cosmetica-industrie.

Bij een terugroepactie krijgt u te maken met onverwachte kosten. De Recallverzekering biedt een ruime dekking hiervoor.


Door complexiteit van productketens en logistiek en door toegenomen wet- en regelgeving, worden de risico’s tijdens de productie groter. Het terugroepen van producten ‘product recall’ is dan geen uitzondering meer. Bescherm uw bedrijf tegen reputatieschade en onverwachte kosten; sluit een recallverzekering af. Ontdek wat dit inhoudt en waarom deze verzekering een uitkomst is voor uw onderneming.

Wat is een recallverzekering?

Een product recall houdt in dat een fabrikant (een deel van) de reeds geleverde productie moet retourneren. De aanleiding is meestal de ontdekking van een probleem met het product waardoor het niet meer aan de veiligheidseisen voldoet. Doel van product recall is het beperken of voorkomen van letsel en/of materiële schade. Meestal wordt een product recall door de fabrikant of leverancier zelf geïnitieerd, maar kan ook verplicht worden door toezichthouders, zoals de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Een Recallverzekering is een verzekering die dekking biedt voor de kosten van terughaalacties. De Recallverzekering is een aanvulling op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Bij een terughaalactie krijgt u te maken met onverwachte kosten, zoals logistieke kosten, onderzoekskosten, kosten voor het vernietigen van onveilige producten en kosten voor opslag van producten. Daarnaast kan uw bedrijfsreputatie worden geschaad, bijvoorbeeld door negatieve media-aandacht. De Recallverzekering verzekert deze zaken voor u.

Voordelen recallverzekering

Product recall heeft grote impact op uw onderneming, daarom is het verstandig een recallverzekering af te sluiten met de volgende voordelen recall verzekering:

 • Terughalen en vernietigen van de partij ongeschikte producten is gedekt;
 • Bescherming van uw bedrijfscontinuïteit;
 • Onderzoek naar het ontstaan van de productiefout is verzekerd;
 • Dekking voor persoonlijke winstderving van uw bedrijf;
 • Ondersteuning bij reputatieschade evenals juridische ondersteuning.

Voor wie is een recallverzekering?

De product recall verzekering is voornamelijk bedoeld voor ondernemingen in de voedingsmiddelen-, (fris)dranken-, of cosmetica-industrie.

Door verschillende aanleidingen, zoals besmetting van een product, onjuiste vermelding van allergenen, of een foutief etiket, kan een product recall nodig zijn. Met uw bedrijf in de levensmiddelensector of cosmeticasector, loopt u daarom risico. U wordt geacht kwalitatieve en veilige producten te leveren. Als blijkt dat uw producten niet aan de veiligheidseisen voldoen, bent u aansprakelijk voor de gevolgen en moet de levering worden teruggeroepen. Een product recall gaat gepaard met aanzienlijke kosten. Door middel van een recall verzekering, kunt u uw bedrijf hiertegen beschermen. Dat is waarom een recallverzekering onderdeel zou moeten zijn van uw zakelijke verzekeringen.

Daarom een recallverzekering bij Klap.com

Product recall is een specifiek risico dat in principe niet wordt gedekt door de gewone aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Voor uw bedrijf in de levensmiddelen- of cosmeticasector is een aanvullende product recall verzekering dus essentieel. Bij Klap sluit u de juiste recall verzekering af, waarbij u gebruikmaakt van de volgende voordelen:

 • Ondersteuning bij het inschatten van uw bedrijfsrisico’s;
 • Deskundig advies;
 • Ruime dekking;
 • Persoonlijke werkwijze;
 • 24/7 inzicht in uw verzekeringen met uw persoonlijke online omgeving.

Wat kost een recall verzekering?

Door een product recall verzekering afsluiten, voorkomt u hoge onverwachte kosten als gevolg van een terugroepactie. De recall verzekering kosten worden zijn afhankelijk van de premie en die wordt gebaseerd op het risico dat uw bedrijf loopt op product recall. Daarbij zijn een aantal zaken belangrijk, bijvoorbeeld wat de gerealiseerde omzet is, of het product zelf geproduceerd wordt en of uw bedrijf nationaal of internationaal werkt. De kosten zijn dus afhankelijk van het risico en daarom is er geen standaardbedrag voor recall verzekering kosten te noemen.

Onze zakelijke adviseurs kunnen u helpen om een correcte inschatting te maken van het risico op product recall voor uw bedrijf.

De maatregelen die moeten worden genomen in geval van product recall, zijn arbeidsintensief en kostbaar. Als producent of leverancier in de levensmiddelenbranche loopt u risico en daarom kan een recall verzekering een belangrijke investering zijn.

Recallverzekering afsluiten bij Klap.com

Bescherm uzelf en de continuïteit van uw onderneming door de gevolgen van een terugroepactie te verzekeren. Door middel van preventie en verzekeren is uw bedrijf zo goed mogelijk voorbereid op risico’s. Met de Recall verzekering van Klap worden de gevolgen van een terughaalactie ondervangen zodat deze het voortbestaan van uw onderneming niet in de weg staan. Wij bieden u graag de zekerheid om met vertrouwen door te gaan met uw bedrijfsvoering. De deskundigen van Klap kunnen met u het product recall risico voor uw bedrijf in kaart brengen en u adviseren over wel of niet een product recall verzekering afsluiten.

Indien u vragen heeft of graag een objectief advies ontvangt, neem dan gerust contact met ons op.

 

Schade melden? Dat kan waar en wanneer u wilt!
Wanneer u, uw onderneming en/of uw eigendommen schade oplopen, is dat erg vervelend. Bij ons kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week online uw schade melden met behulp van ons digitale schadeformulier. De schadebehandelaars van Klap zorgen er voor dat uw schade zo snel mogelijk wordt afgehandeld zodat u weer zorgeloos verder kunt. Liever iemand persoonlijk spreken? Kies dan uit een van onze contactmogelijkheden.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze recallverzekering
Onze specialist Natascha Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Janette Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies