Bestuurders

Deze Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering past het best bij u

Zorg ervoor dat u weet welke verzekering bij u en uw onderneming past. Lees hier hoe u dit doet.

Bereken premie
Deze Bestuurdersaansprakelijkheids­verzekering past het best bij u
Bereken premie

Waar is een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor bedoeld?

Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om het privévermogen van het bestuur van een vennootschap, vereniging, stichting of coöperatie te beschermen tegen aansprakelijkheid. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering verzekert het voltallige bestuur tegen aanspraken op het privévermogen als gevolg van bestuursfouten of verwijten. In eerste instantie is het persoonlijk vermogen van bestuurders gescheiden van het vermogen van de onderneming, maar indien de onderneming of derden slachtoffer zijn geworden door onbehoorlijk bestuur, kunnen de bestuursleden met hun privévermogen aansprakelijk worden gesteld. In dit geval biedt een Bestuursaansprakelijkheidsverzekering uitkomst. Financiële schade aan derden of aan de onderneming (rechtspersoon) zelf als gevolg van bestuursfouten wordt gedekt door de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Ook de kosten voor verweer van bestuursleden naar aanleiding van een aansprakelijkheidsclaim en juridische bijstand vallen onder de dekking van de verzekering.

Het afsluiten van een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is dus van groot belang. Maar welke Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering past het beste bij u?

Deze Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering past het best bij u

Er zijn verschillende soorten Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekeringen die als doel hebben om u als bestuurslid en/of uw onderneming te beschermen. Om zeker te weten dat u goed bent verzekerd, is het belangrijk om een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten die past bij uw BV, NV, vereniging, stichting of coöperatie.

Bij aansprakelijkheid van bestuurders wordt geen onderscheid gemaakt tussen betaalde en onbetaalde bestuurstaken, daarom is een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering ook geschikt voor verenigingen en stichtingen waarbij sprake is van een bestuur op vrijwillige basis.

Welke bestuursaansprakelijkheidsverzekering bij u past, is afhankelijk van de rechtsvorm van uw onderneming. De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Klap beschikt standaard over een (onbeperkte) inloopdekking, waardoor ook eerdere bestuursfouten die tijdens de looptijd van de verzekering worden ontdekt en geclaimd onder de verzekering vallen.

Het verzekerd bedrag van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering wordt onder andere gebaseerd op de omzet, zodat de verzekering bij uw onderneming past. Door middel van aanvullende keuzes bij het afsluiten van de bestuursaansprakelijkheidsverzekering, kan de polis zo worden samengesteld dat deze past bij uw wensen en die van uw onderneming.

Twijfelt u welke Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering u nodig heeft of welke het best bij uw onderneming past? Laat u adviseren door een van onze deskundigen.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Bestuurders­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies