Recreatiewoning verzekering

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Recreatiewoning verzekering
Bereken premie

De Vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De Vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Recreatiewoning verzekering

Aan een vakantiewoning die u in eigen bezit heeft, kan schade ontstaan met alle gevolgen van dien. Door uiteenlopende oorzaken kan deze woning beschadigd raken. Dit brengt vaak aanzienlijke kosten met zich mee en kan uw vakantie behoorlijk verpesten. Ongevallen zijn helaas niet te voorkomen dus wat dan uitkomst biedt, is uw recreatiewoning verzekeren. Een Recreatiewoning verzekering dekt onverwachte schade en biedt bovendien meerdere voordelen voor u als recreatiewoning eigenaar.

Wat is een recreatiewoning verzekering?

Een recreatiewoning verzekering is een verzekering die dekking biedt voor schade die onverwacht ontstaat aan een recreatiewoning. Wat is een recreatiewoning verzekering ten opzichte van een ‘normale’ opstalverzekering? Een recreatiewoning verzekering is bedoeld voor de risico’s van een recreatiewoning verzekeren. Een recreatiewoning verzekeren is een specifiek risico. Daarom kunt u met een verzekering die specifiek is bedoeld voor een vakantiewoning verzekeren, zeker zijn van een complete dekking passend bij uw recreatiewoning.

Onder de uitgebreide dekking van de verzekering recreatiewoning valt schade door bijvoorbeeld brand, storm, inbraak of vandalisme, maar ook schade aan de inboedel van uw vakantiewoning en aansprakelijkheid voor schade aan derden. Daarom is een recreatiewoning verzekering eigenlijk een brandverzekering vakantiewoning, opstalverzekering, inboedelverzekering recreatiewoning én een aansprakelijkheidsverzekering in één.

Met een recreatiewoning verzekering verzekert u uw vakantiewoning tegen schade door oorzaken zoals brand, storm, inbraak en lekkage. De recreatiewoning verzekering is bestemd voor verschillende typen vakantiewoningen, waaronder bungalows, chalets, vakantiewoningen en vakantiehuizen. De Recreatiewoning verzekering van Klap verzekert vakantiehuizen binnen Nederland en binnen een groot deel van de Europese landen, zoals Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Italië.

Voordelen verzekering recreatiewoning

Door uw vakantiehuis te verzekeren, bent u zeker van adequate afdekking van risico’s en maakt u gebruik van de voordelen recreatiewoning verzekering, zoals:

 • Alle risico’s op één polis verzekerd (niet apart een brandverzekering vakantiewoning, inboedelverzekering recreatiewoning, opstalverzekering en aansprakelijkheidsverzekering nodig);
 • Één plek waar geclaimd kan worden indien er schade ontstaat;
 • Uw vakantiewoning ook tijdens verhuur verzekerd;
 • Ook uw aansprakelijkheid als huiseigenaar is verzekerd;
 • Reis- en verblijfkosten bij schade zijn gedekt.

Veel verzekeraars zijn terughoudend met betrekking tot verzekeren recreatiewoning omdat dit type woningen kwetsbaarder is en vaker afgelegen ligt. Met een vakantiehuis verzekering zijn schade, aansprakelijkheid en schade tijdens verhuur gedekt. Ook is vervangende woonruimte tijdens uw vakantie mogelijk door middel van de verzekering, voor het geval de woning bij aankomst beschadigd blijkt te zijn. Een van de overige voordelen recreatiewoning verzekering is dat verlies van de sleutel van uw vakantiehuis wordt gedekt.

Voor wie is een vakantiehuis verzekering?

De recreatiewoning verzekering is er voor iedereen die een recreatiewoning in binnenland of in het buitenland bezit. Of u nou een tweede huis heeft gekocht om zelf vakanties in door te brengen of dat u uw geld hierin heeft geïnvesteerd als beleggingsobject, uw vakantiewoning verzekert u het beste met een recreatiewoning verzekering. Door het afsluiten van een verzekering recreatiewoning zijn mogelijke risico’s gedekt. U blijft beschermd tegen onverwachte kosten ten gevolge van schade die aan uw vakantiehuis kan ontstaan. Ook bijgebouwen en/of zwembaden en de inboedel van uw vakantiewoning zijn verzekerd.

Woont u zelf in het buitenland en heeft u een tweede huis dat in Nederland staat? Ook dan is verzekeren recreatiewoning mogelijk met de vakantievilla verzekering die wordt afgesloten via Klap.

Daarom een recreatiewoning verzekering bij Klap.com

 • Zeer uitgebreide dekking;
 • Aantrekkelijke premie;
 • Verhuur is standaard meeverzekerd (naast eigen gebruik);
 • Reisbagage kan worden meeverzekerd (binnen NL);
 • Deskundige schadeafhandeling;
 • Online uw verzekeringszaken regelen in uw persoonlijke Mijn-omgeving;
 • U betaalt geen eigen risico bij ruitschade.

Wat kost een recreatiewoning verzekering

Hoeveel een vakantievilla verzekering jaarlijks kost, hangt af van de premie. De premie is afhankelijk van de waarde van uw vakantiewoning, de waarde van eventuele bijgebouwen en/of zwembaden, de waarde van de inboedel en de dekking recreatiewoning verzekering. De kosten recreatiewoning verzekering zijn daarom persoonlijk. Uw persoonlijke premie berekent u bij Klap eenvoudig online door de juiste gegevens in te vullen. Ook kunt u voor een overzicht van de kosten recreatiewoning verzekering een persoonlijke offerte opvragen.

Recreatiewoning verzekeren bij Klap.com

Bij Klap kunt u tegen goede voorwaarden en een uitgebreide dekking een recreatiewoning verzekeren. U kunt eenvoudig uw persoonlijke premie berekenen, een vrijblijvende offerte opvragen, of u kunt het verzekeren recreatiewoning online regelen. Twijfelt u nog ergens over of heeft u vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met een van onze adviseurs voor een objectief advies.

Door een vakantiehuis verzekering af te sluiten via Klap, is uw vakantiewoning in zekere handen. Schade aan uw vakantiewoning is gedekt en dus verhuurt u uw woning gerust of geniet u van een zorgeloze vakantie.

Klap is een middelgrote verzekeringsmakelaar en al jarenlang specialist op het gebied van particuliere en zakelijke verzekeringen. Wij maken gebruik van een persoonlijke benadering en zijn erop gericht om uw verzekeringen af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Vraag een vrijblijvend advies aan of chat met een van onze adviseurs.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies