Recreatiewoning verzekering

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Recreatiewoning verzekering

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Heeft u een vakantiehuis in het binnen- of buitenland? Verzeker uw huis dan goed, snel en voordelig met onze recreatiewoning verzekering. Met deze verzekering verzekert u uw opstal, inboedel, aansprakelijkheid, verhuur en reisbagage. Zo worden bijvoorbeeld uw reis- en verblijfkosten vergoed wanneer u wegens schade aan uw huis naar uw vakantieplaats moet afreizen. Ook de kosten van vervangende sloten worden gedekt wanneer u de sleutel van uw woning kwijtraakt. De recreatiewoning verzekering is direct online af te sluiten.

Een recreatiewoning verzekering is een verzekering die kosten vergoedt naar aanleiding van schade die ontstaat aan een recreatiewoning. Schade aan een vakantiewoning of inboedel kan leiden tot hoge kosten voor reparatie of vervanging. Door middel van de recreatiewoning verzekering is uw tweede woning op een degelijke manier verzekerd. Ook de inboedel van uw vakantiewoning en de eventuele bijgebouwen en/of zwembaden zijn verzekerd. Met de recreatiewoning verzekering is verhuur van uw recreatiewoning meeverzekerd.  Ook bent u gedekt tegen aansprakelijkheid. Dit houdt in dat indien door uw vakantiewoning letselschade of zaakschade (materiële schade) aan anderen wordt toegebracht, deze schade wordt vergoed. Binnen Nederland is ook uw reisbagage, tot aan een maximum bedrag per schade, te verzekeren.

Onbezorgd op vakantie

Een recreatiewoning verzekering beschermt u tegen onverwachte kosten door schade die ontstaat aan uw vakantiewoning. Onverhoopt kan uw woning te maken krijgen met bijvoorbeeld brand, storm, inbraak, of vandalisme. De recreatiewoning verzekering vergoedt schade die in zulke gevallen ontstaat. Door de recreatiewoning verzekering met uitgebreide dekking af te sluiten, kan u onbezorgd op vakantie.

Raakt u per ongeluk de sleutel van uw vakantiewoning kwijt? Dan worden de kosten voor vervangende sloten door de verzekering vergoed.

Uw vakantiewoning verzekerd terwijl u thuis bent

Ook wanneer u thuis bent, kan u er door de recreatiewoning verzekering van op aan dat uw vakantiewoning goed verzekerd is. Aansprakelijkheidsrisico dat u loopt door middel van uw woning, is standaard meeverzekerd bij een recreatiewoning verzekering die is afgesloten via Klap. Aansprakelijkheidsrisico is gedekt voor een vakantiehuis in Nederland en in bijna alle overige West-Europese landen, zoals Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Oostenrijk en Italië. Hierdoor wordt schade vergoed die door uw vakantiehuis of door onderdelen daarvan aan derden wordt toegebracht. Hierbij valt te denken aan een antenne die tijdens een storm van het dak van uw recreatiewoning waait en de naastgelegen woning beschadigt, of brand die ontstaat in uw vakantiewoning waarna de schuur van de buren vervolgens ook brandschade vertoont.

Klap biedt u de mogelijkheid om uw recreatiewoning zorgeloos te verhuren. Standaard is verhuur namelijk meeverzekerd bij de recreatiewoning verzekering voor woningen in Nederland. Dit geldt voor zowel verhuur aan familie, vrienden of kennissen, als professionele verhuur via bijvoorbeeld Airbnb of Booking.com. Tijdens periodes van verhuur zijn risicovolle gebeurtenissen aan uw vakantiewoning ook gedekt. Voor het verzekeren van een recreatiewoning in het buitenland geldt dat verhuur alleen is verzekerd in combinatie met eigen gebruik. Uitsluitend gebruik voor commerciële verhuur van de woning is daar niet toegestaan.

Een recreatiewoning verzekering voor elk type vakantiewoning

Met een recreatiewoning verzekering verzekert u uw vakantiewoning tegen schade door oorzaken zoals brand, storm en inbraak. Ook wordt schade vergoed die als gevolg van lekkage ontstaat aan uw woning en/of inboedel. De recreatiewoning verzekering is er voor verschillende typen vakantiewoningen, dit zijn:

 • Bungalows
 • Chalets
 • Recreatiewoningen
 • Vakantiewoningen
 • Vakantiehuizen
 • Vakantievilla’s

Het is van belang een adequate verzekering af te sluiten, ongeacht welk type vakantiewoning u heeft. Het afsluiten van een recreatiewoning verzekering, voorkomt onvoorziene kosten die kunnen ontstaan naar aanleiding van uw vakantiewoning.

Als uw recreatiewoning in het buitenland staat, is het toch verstandig om hiervoor in Nederland een verzekering af te sluiten. Polisvoorwaarden kunnen per land erg verschillen, bovendien is het maar de vraag of uw buitenlandse polis in het (goed vertaald) Nederlands beschikbaar wordt gesteld. Nederlandse verzekeringen zijn over het algemeen completer, waardoor er meer vergoed wordt bij schade. Vaak kan u met een in Nederland afgesloten verzekering, een beroep doen op een Nederlandse schade expert.

Dekking recreatiewoning verzekering

Door middel van het verzekeren van uw recreatiewoning, beschermt u zich tegen kosten door schade aan uw vakantiewoning. Dit betreft schade die ontstaat door bijvoorbeeld brand, ontploffing, inbraak, vandalisme en extreme weersomstandigheden. Met de recreatiewoning verzekering zijn de volgende punten verzekerd:

 • Opstal (de vakantiewoning zelf, inclusief bijgebouwen en zwembaden);
 • Inboedel (optioneel);
 • Aansprakelijkheid als vakantiewoning eigenaar;
 • Verhuur (ook tijdens periodes van verhuur is de vakantiewoning verzekerd);
 • Verlies van sleutels (indien u per ongeluk de sleutel van de vakantiewoning kwijtraakt, worden vervangende sloten vergoed);
 • Reis- en verblijfkosten bij schade (indien u kosten maakt om naar de vakantiewoning af te reizen nadat er schade is ontstaan, worden deze vergoed).

Voor iedere recreatiewoning eigenaar

De recreatiewoning verzekering is er voor iedereen die een recreatiewoning in binnenland of in het buitenland bezit. Het kan zijn dat u een tweede huis heeft gekocht om zelf vakanties in door te brengen of dat u uw geld hierin heeft geïnvesteerd als beleggingsobject. Uw vakantiewoning verzekert u het beste met een recreatiewoning verzekering. Door het afsluiten van een verzekering zijn mogelijke risico’s gedekt. U blijft beschermd tegen onverwachte kosten ten gevolge van schade die aan uw vakantiehuis kan ontstaan.

Woont u zelf in het buitenland, maar staat uw tweede huis in Nederland? Ook in dat geval is uw tweede huis te verzekeren met de recreatiewoning verzekering die wordt afgesloten via Klap.

Een verzekering speciaal voor uw recreatiewoning

Schade aan recreatiewoningen is vaak niet gedekt onder normale opstalverzekeringen of inboedelverzekeringen. Ook als dit wel zo is, dan kennen deze verzekeringen vaak aanvullende voorwaarden om de woning te kunnen verzekeren, of is er een premietoeslag vereist. Een recreatiewoning verzekeren is namelijk een geheel ander risico dan het verzekeren van een woonhuis. Het risico op inbraak is bijvoorbeeld groter bij een vakantiewoning omdat er over het algemeen minder toezicht is en het pand vaker leeg staat. Een recreatiewoning verzekering is uitdrukkelijk bedoeld voor dit type risico’s. Omdat de verzekering bestemd is voor een recreatiewoning, kan deze gerichte voorwaarden bieden en worden mogelijke risico’s ondervangen. Een recreatiewoning verzekering is bestemd voor vakantiehuizen in Nederland en in een groot deel van Europa.

Met de recreatiewoning verzekering van Klap verzekert u in één keer de woning zelf en de gehele inboedel. Hierdoor hoeft u niet apart een opstalverzekering en een inboedelverzekering af te sluiten. Een ander voordeel is dat u één zekere plek hebt waar geclaimd kan worden indien er schade ontstaat, en u daardoor kunt vertrouwen op de juiste schadeafhandeling. Onze recreatiewoning verzekering is standaard zeer uitgebreid en biedt daardoor een completere dekking voor uw vakantiewoning dan andere verzekeringen.

Recreatiewoning verhuren zonder zorgen

Op momenten dat u zelf geen gebruik maakt van uw recreatiewoning, wilt u deze zonder zorgen kunnen verhuren. Daarom is verhuur van uw vakantiewoning meeverzekerd wanneer u een recreatiewoning verzekering afsluit. U kan uw recreatiewoning dus verhuren aan vrienden, familie of kennissen, met behoud van uw verzekering. Ook professionele verhuur via bijvoorbeeld Airbnb of Booking.com is mogelijk binnen de recreatiewoning verzekering. In het geval van professionele verhuur, is er een ondertekende overeenkomst tussen u en de verhuurorganisatie nodig. Verhuur is standaard inbegrepen bij de recreatiewoning verzekering van Klap. Hierdoor kan u er zeker van zijn dat uw recreatiewoning ook tijdens periodes van verhuur, tegen schade verzekerd is.

Als u uw vakantiewoning verhuurt, let er dan op dat u niet langer dan zes maanden aan dezelfde persoon verhuurt. Dit is dan namelijk niet verzekerd. Bij het verhuren van een recreatiewoning in het buitenland, dient u zelf ook gebruik te maken van de woning. De woning kan bij uitsluitend commerciële verhuur namelijk niet worden verzekerd.

Een recreatiewoning verzekering met extra voordelen

U wilt uw recreatiewoning op de best mogelijke manier verzekeren en dat tegen een scherpe premie. Door uw vakantiehuis via Klap te verzekeren, krijgt u standaard een uitgebreide dekking. Hierdoor bent u goed beschermd tegen mogelijke risico’s wat betreft uw vakantiehuis.

Extra voordelen zijn dat, door uw recreatiewoning via Klap te verzekeren, verhuur standaard is inbegrepen en dat reis- en verblijfkosten bij schade ook worden vergoed. Daarnaast kan (binnen Nederland) verlies of diefstal van reisbagage worden meeverzekerd tot aan een maximum bedrag. Met onze recreatiewoning verzekering zijn niet alleen vakantiewoningen in Nederland, maar ook in het buitenland te verzekeren.

Bij Klap krijgt u een deskundig en onafhankelijk advies. Bovendien, kan u zeker zijn van adequate schadeafhandeling en betaalt u geen eigen risico bij ruitschade.

U kan vertrouwen op onze jarenlange verzekeringservaring. Onze kennis en ervaring gebruiken wij om de recreatiewoning verzekering zoveel mogelijk af te stemmen op uw behoeften.

Wanneer een recreatiewoning verzekering relevant is

Een recreatiewoning verzekering beschermt u tegen kosten door schade die aan uw vakantiewoning ontstaat. Een recreatiewoning verzekering is niet verplicht, maar het wordt wel sterk aangeraden om uw woning te verzekeren. Een recreatiewoning is kwetsbaar voor schade door oorzaken zoals brand, inbraak, lekkage en heftige weersomstandigheden. Onze recreatiewoning verzekering verzekert direct de vakantiewoning zelf en de inboedel hiertegen.

Met onze verzekering voor uw recreatiewoning, verzekert u zich ook tegen aansprakelijkheid. Dat is handig, want in Nederland is in toenemende mate sprake van een ‘claimcultuur’. Als gevolg daarvan volgt sneller en vaker aansprakelijkstelling na schade. Afgezien van deze ontwikkeling, blijken aansprakelijkheidsclaims ook steeds vaker toegewezen te worden. De kosten van aansprakelijkheid kunnen hoog oplopen en daarmee inbreuk maken op uw persoonlijk vermogen. Dit risico vermijdt u door de juiste verzekering af te sluiten.

Een recreatiewoning verzekering is dus relevant voor iedere eigenaar van een vakantiewoning of een tweede woning in binnenland of buitenland.

Door middel van een jaarlijks te betalen premie, is uw vakantiewoning verzekerd. De kosten van een recreatiewoning verzekering verschillen per woning. De jaarlijkse premie is namelijk afhankelijk van de waarde van de woning en de waarde van de inboedel en eventuele bijgebouwen en/of zwembad. Hoeveel een recreatiewoning verzekering voor uw vakantiewoning kost, is dus persoonlijk. Uw persoonlijke premie kunt u eenvoudig bij Klap online berekenen door het invullen van de juiste gegevens.

De recreatiewoning verzekering is er voor u wanneer er schade ontstaat

U wilt er liever niet aan denken, maar onverhoopt kan er schade ontstaan aan uw recreatiewoning. Met uw recreatiewoning verzekering die is afgesloten via Klap, bent u in zekere handen. Onze deskundigen staan in deze vervelende gevallen uiteraard meteen voor u klaar. U kan vertrouwen op adequate en snelle schadeafhandeling. Bovendien, kan u 24/7 uw schade melden. U kan schade melden via uw persoonlijke online omgeving en telefonisch of per mail.

Wanneer schade aan uw recreatiewoning ontstaat terwijl u thuis bent, wilt u zo snel mogelijk naar uw tweede woning toe. Dit is volkomen begrijpelijk. Voor deze gevallen, biedt de recreatiewoning verzekering een vergoeding voor reis- en verblijfkosten die u maakt om naar uw vakantiewoning af te reizen. Indien er pas bij aankomst op vakantie blijkt dat er schade aan uw vakantiewoning is en deze hierdoor onbewoonbaar is, wordt er voor tijdelijke vervangende gelijkwaardige woonruimte gezorgd.

In bepaalde gevallen moeten er kosten worden gemaakt om de oorzaak van schade te achterhalen en om schade in het vervolg te kunnen voorkomen. Door de recreatiewoning verzekering af te sluiten, bent u hiertegen beschermd. De recreatiewoning verzekering dekt schade detectie en bereddingskosten. Ook kosten voor reparatie en opruimingskosten worden vergoed.

Uw recreatiewoning verzekering vandaag nog afsluiten

Via Klap is het eenvoudig om een recreatiewoning verzekering af te sluiten. Op de website kan u de algemene voorwaarden en polisvoorwaarden bekijken en kan u uw premie berekenen. Ook vindt u hier advies over het verzekeren van een recreatiewoning in Nederland en het verzekeren van een recreatiewoning in het buitenland.

Wilt u een verzekering online afsluiten? Dan kan dit vandaag nog. De recreatiewoning verzekering kan online worden afgesloten, waarbij u uit verschillende opties voor de dekking kan kiezen. Wij zorgen dat uw verzekering wordt ondergebracht wanneer u deze online afsluit, maar wij kunnen u via de website helaas geen persoonlijk advies geven. Dit betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor mogelijk onjuist ingevulde gegevens en voor eventuele verkeerde keuzes en consequenties daarvan. Controleer daarom goed of u de juiste gegevens heeft ingevuld bij een online aanvraag.

Als u ergens over twijfelt, vragen heeft, of ergens niet uitkomt, schroom dan niet om contact op te nemen. Een van onze adviseurs beantwoordt uw vragen en helpt u graag bij het afsluiten van een recreatiewoning verzekering.

Door een recreatiewoning verzekering af te sluiten, is uw woning verzekerd tegen onverwachte schade en bent u verzekerd van een mooie vakantie!

Over Klap

Klap is al jarenlang specialist op het gebied van particuliere en zakelijke verzekeringen. Klap is een middelgrote verzekeringsmakelaar met een heldere en efficiënte werkwijze en een scherp oog voor kwaliteit. Klap biedt u de beste verzekeringsvoorwaarden tegen de scherpste premie. Klap maakt gebruik van een persoonlijke benadering en oplossingsgerichtheid, om uw verzekeringen af te stemmen op uw persoonlijke wensen. Wij brengen uw verzekering onder bij uitsluitend solvabele en betrouwbare verzekeraars en vormen zelf het vaste aanspreekpunt met betrekking tot alle zaken rondom uw verzekering.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
  Nieuwsbrief
  Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen