Wat kost een recreatiewoning verzekering?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Wat kost een recreatiewoning verzekering?
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Een recreatiewoning verzekering is een verzekering die vakantiewoningen, chalets, bungalows en recreatiewoningen verzekert tegen schade. Door een verzekering af te sluiten, bent u beschermd tegen de kosten van schade aan uw recreatiewoning, inclusief inboedel en eventuele bijgebouwen en/of zwembaden. Een vakantiehuis is kwetsbaar voor schade, daarom is het verstandig hier een schadeverzekering voor af te sluiten. De recreatiewoning verzekering is af te sluiten voor vakantiewoningen in Nederland en in het buitenland. De kosten van een recreatiewoning verzekering vershillen per woning en per situatie.

Terugkerende kosten van een recreatiewoning verzekering

Uw woonhuis verzekert u met een opstalverzekering en een inboedelverzekering zodat uw huis en spullen zijn verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, extreme weersomstandigheden en lekkage. Een tweede woning of vakantiewoning verzekert u door middel van een recreatiewoning verzekering. Naast schade, zijn hiermee onder andere ook inbraak in uw vakantiewoning en vervangende sloten bij verlies van de sleutel gedekt.

Bij Klap sluit u eenvoudig een recreatiewoning verzekering af voor uw vakantiehuis. Een recreatiewoning verzekering is een uitgebreide verzekering voor elk type vakantiehuis. De recreatiewoning verzekering beschermt u tegen beperkte kosten tegen de risico’s die passen bij uw tweede woning. Door het afsluiten van een recreatiewoning verzekering hoeft u niet een aparte opstalverzekering en aparte inboedelverzekering voor uw vakantiehuis af te sluiten. Bovendien ontvangt u een uitgebreide dekking tegen risico’s en is verhuur standaard meeverzekerd (in het buitenland uitsluitend in combinatie met eigen gebruik).

De terugkerende kosten van een recreatiewoning verzekering bestaan uit een jaarlijks te betalen premie en de bijbehorende administratiekosten. De hoogte van de jaarlijkse premie hangt af van het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag dat voor uw recreatiewoning geldt, wordt gebaseerd op de herbouwwaarde van uw vakantiewoning en bijgebouwen en de nieuwwaarde van uw inboedel. Hoeveel een recreatiewoning verzekering kost verschilt dus per vakantiewoning en is afhankelijk van de waarde en de bouwaard van de woning.

Eenmalige kosten van een recreatiewoning verzekering

Na het afsluiten van de verzekering en het betalen van de premie, is uw vakantiewoning gedurende de looptijd van de verzekering gedekt tegen schade. Afgezien van de jaarlijkse premie, zijn er ook eenmalige kosten bij een recreatiewoning verzekering via Klap. Zo wordt er eenmalig een klein bedrag aan poliskosten in rekening gebracht wanneer u de verzekering afsluit. Bij wijzigingen in de polis en bij tussentijds opzeggen van de recreatiewoning verzekering, worden ook geringe kosten berekend. Over alles betaalt u een verplichte assurantiebelasting.

Wat uw recreatiewoning verzekering kost, is afhankelijk van de woning en uw persoonlijke keuzes.

Maak online een persoonlijke premieberekening of vraag gratis een offerte op.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Recreatiewoning verzekering
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies