Waarom een recreatiewoning verzekering afsluiten?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.


Wilt u een klant worden?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Vraag advies aan!

Ik ben al een klant

U vraagt deze verzekering eenvoudig aan in uw persoonlijke omgeving.

Inloggen Mijn Klap
Waarom een recreatiewoning verzekering afsluiten?
Inloggen Mijn Klap

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Net als voor uw eigen woonhuis geldt, zou u ook uw tweede woning goed moeten verzekeren. Uw vakantiewoning verzekert u met een recreatiewoning verzekering. Er is altijd risico op schade en de kosten kunnen in dat geval aanzienlijk zijn. Daarom is het belangrijk om een recreatiewoning verzekering af te sluiten.

De recreatiewoning verzekering is bestemd voor vakantiehuizen in binnen- en buitenland. De verzekering beschermt u tegen kosten door schade die kan ontstaan aan uw vakantiewoning. Oorzaken die tot schade aan uw recreatiewoning kunnen leiden zijn bijvoorbeeld brand, neerslag en inbraak. Een vakantiewoning is kwetsbaar voor ongevallen omdat het pand gedurende langere periodes niet bewoond wordt en er vaak minder toezicht is op een vakantiewoning. Deze risico’s kunt u verzekeren met een recreatiewoning verzekering. Uw woning, gehele inboedel en eventuele bijgebouwen en zwembaden zijn dan verzekerd tegen schade. Aansprakelijkheidsrisico valt ook onder de dekking van een recreatiewoning verzekering. Hierdoor wordt schade die als gevolg van uw vakantiewoning aan derden of aan bezittingen van derden wordt veroorzaakt, vergoed. Aansprakelijkheidskosten kunnen al snel oplopen, wat een aanslag op uw vermogen kan vormen. Daarbij gaat het nog niet eens over de kosten voor reparatie- en herstelwerkzaamheden die u mogelijk zelf kwijt bent. Het beperken van uw financiële risico als gevolg van aansprakelijkheid vanwege uw vakantiehuis, is een belangrijke reden om een recreatiewoning verzekering af te sluiten.

De recreatiewoning verzekering die af te sluiten is via Klap, is een uitgebreide verzekering die u als vakantiewoning eigenaar beschermt tegen mogelijke risico’s. Niet al deze risico’s zijn eenvoudig te verzekeren door middel van andere verzekeringen zoals een opstalverzekering of inboedelverzekering. Met een recreatiewoning verzekering kunnen de risico’s die verbonden zijn aan uw vakantiewoning adequaat verzekerd worden tegen een scherpe premie.

Een recreatiewoning is een kostbaar bezit, en u wilt dan ook niet dat er iets vervelends mee gebeurt. Helaas is schade niet altijd te voorkomen, dan is het fijn om te weten dat uw vakantiewoning en spullen goed zijn verzekerd. Zo kunt u genieten van uw vakantie en daarna met een gerust hart uw woning weer achterlaten. Of u kunt uw tweede woning zonder zorgen verhuren, in de wetenschap dat deze goed verzekerd is.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Lees dan verder op de website, of stel uw vraag aan een van onze experts.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Onze specialist Peter Sommers
Voor al uw vragen over onze Waarom een recreatiewoning verzekering afsluiten?
Peter Sommers
Medewerker tevreden klant
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
    Nieuwsbrief
    Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen