Inboedelverzekering particulier schade nieuwe woning huiseigenaar huis kopen verzekering opstalverzekering

Wat voor type vakantiehuis heb ik?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Wat voor type vakantiehuis heb ik?
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Om uw tweede woning of vakantiehuis goed te verzekeren, is het verstandig om een geschikte verzekering hiervoor af te sluiten. De verzekering die hiervoor bedoeld is, de recreatiewoning verzekering, beschermt u tegen kosten door schade die onverwacht kan ontstaan. De recreatiewoning verzekering is er voor verschillende typen vakantiehuizen.

Verschillende type vakantiehuizen

Met maar liefst 1,4 miljoen slaapplekken in het hoogseizoen, is Nederland een echt recreatieland. Van hotels en pensions tot aan campings en vakantieparken, ons land heeft voor iedere vakantieganger een geschikte verblijfplaats. Vakantiehuizen zijn er in verschillende soorten en maten. U beschikt misschien over een chalet, een vakantievilla of een bungalow. Ook kan uw vakantiehuis een ‘normaal’ rijtjeshuis, vrijstaande woning, of hoekwoning zijn.

Chalet

Met een chalet, wordt oorspronkelijk een woning bedoeld bestaande uit grotendeels hout. Dit type recreatiewoning is vaak te vinden in Alpenlanden, maar kan ook in Nederland staan. In het buitenland doet een chalet vaak dienst als vakantiehuis tijdens wintersport vakanties.

Bungalow

Een bungalow is een compacte woning, veelal bestaande uit één verdieping. Deze woning wordt vaak als vakantiewoning gebruikt. In Nederland vind je dit type woning veelal terug op vakantieparken.

Vakantiehuis

Onder vakantiehuis wordt vaak een ruimere vrijstaande vakantiewoning verstaan. Vakantiehuizen staan in Nederland en in het buitenland. Deze vakantiewoningen beschikken soms over een privézwembad.

Een tweede woning is een breed begrip en beslaat uiteraard niet één specifiek type huis.

Verzekering voor elk type vakantiehuis

Als eigenaar van een vakantiehuis, weet u dat deze woning kwetsbaar is voor het ontstaan van schade. Een vakantiewoning is vaak op een andere manier gebouwd dan een woonhuis en dat maakt dit type woning minder bestendig tegen bijvoorbeeld heftige weersomstandigheden. Ook staat een vakantiehuis vaak gedurende langere tijd leeg. In combinatie met verminderd toezicht op het vakantiehuis, verhoogt dit het risico op inbraak.

De recreatiewoning verzekering van Klap is bestemd voor alle typen vakantiehuizen. Of u nu eigenaar bent van een recreatiewoning, chalet, bungalow of vakantievilla, maakt niet uit om uw woning goed te kunnen verzekeren. Als uw vakantiehuis in het buitenland staat dan is dat geen probleem, wij verzekeren namelijk ook vakantiehuizen in een groot gedeelte van Europa. Ook als u zelf in het buitenland woont en over een tweede woning in Nederland beschikt, is deze te verzekeren. Met onze recreatiewoning verzekering is uw woning verzekerd tegen schade door onvoorziene omstandigheden. De inboedel en eventuele bijgebouwen en/of zwembaden vallen ook onder de verzekering.
Stacaravans, strandhuisjes en trailers kunnen helaas niet worden verzekerd.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist Peter Sommers
Voor al uw vragen over onze Wat voor type vakantiehuis heb ik?
Peter Sommers
Adviseur particulier
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies