Chalet verzekering

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw chalet in het binnen- of buitenland met onze recreatiewoning verzekering.

Bereken premie
Chalet verzekering
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Chalet verzekering afsluiten

Heeft u een vakantiewoning in het binnen- of buitenland? Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een prachtig chalet in Oostenrijk of Frankrijk? Dan wilt u genieten van uw vakantie en zorgeloos gebruik kunnen maken van uw tweede woning. Verzeker daarom uw chalet met een chalet verzekering tegen schade veroorzaakt door onder andere brand, ontploffing, inbraak en weersomstandigheden.

Een chalet verzekeren tegen schade

Als eigenaar van een chalet in binnen- of buitenland, loopt u risico. U heeft wellicht een groot deel van uw vermogen geïnvesteerd en daarom is uw chalet een kostbaar bezit. Vakantiewoningen zijn kwetsbaar voor schade door oorzaken als brand, inbraak en vernieling. U bent niet de hele tijd aanwezig om erop toe te zien dat uw woning niets overkomt. Door uw chalet te verzekeren, kunt u erop vertrouwen dat er een uitgebreide dekking geldt voor onvoorziene schade. Ook als u thuis bent, is uw tweede woning op de plek van bestemming goed verzekerd tegen schade en ongevallen. Niet alleen schade die ontstaat aan het chalet zelf, maar ook schade die door uw chalet aan (zaken van) anderen wordt aangericht, is verzekerd.
Met een chalet verzekering bent u beschermd tegen kosten ten gevolge van risico’s van uw chalet en worden uw zorgen weggenomen. Het afsluiten van een chalet verzekering komt uw vakantieplezier ten goede.

Waarom een aparte verzekering voor uw chalet?

Het is verstandig om een chalet verzekering af te sluiten omdat deze specifiek bedoeld is voor het verzekeren van vakantiewoningen en u daarom beschermt tegen kosten door onvoorziene schade. Een opstalverzekering of inboedelverzekering kan niet altijd zonder meer voor uw chalet worden afgesloten. Bovendien zijn met deze verzekeringen niet alle risico’s gedekt. Veel verzekeraars staan verhuur van de woning niet toe onder hun recreatiewoning verzekering of opstalverzekering. Met de recreatiewoning verzekering die u afsluit via Klap, is uw woning ook gedurende tijdelijke verhuur verzekerd.
Met een chalet verzekering heeft u een uitgebreide dekking en bent u zeker van een zo volledig mogelijke risicobeheersing, snelle hulp bij schade en adequate schadeafhandeling.

Voor wie is een chalet verzekering?

Een chalet verzekering is er voor iedereen die een chalet bezit in Nederland of in een ander land in vrijwel de gehele Europese-Unie, inclusief Zwitserland. Een chalet verzekering beschermt tegen onverwachte kosten die kunnen ontstaan door schade aan het chalet of aan eventuele bijgebouwen of zwembaden. Ook beschermt de chalet verzekering tegen aansprakelijkheid. Voor zaakschade en letselschade die door (onderdelen van) uw woning aan derden wordt veroorzaakt, bent u verzekerd.

Wat dekt een chalet verzekering?

Met de chalet verzekering van Klap heeft u een uitgebreide dekking voor schade aan- of veroorzaakt door uw chalet, in het buitenland is dit zelfs op basis van allrisk. Onder de chalet verzekering zijn de volgende zaken standaard verzekerd:

  • Opstal: Schade aan het vakantiehuis (inclusief eventuele bijgebouwen en zwembaden indien overeengekomen) die ontstaat door onder andere brand, ontploffing, inbraak, blikseminslag, storm of neerslag wordt verzekerd door de chalet verzekering;
  • Inboedel: Schade aan de inboedel van de vakantiewoning die ontstaat door onder andere brand, ontploffing, inbraak, blikseminslag, storm of neerslag wordt verzekerd door de chalet verzekering;
  • Aansprakelijkheidsrisico: Aansprakelijkheid als huiseigenaar is meeverzekerd voor vakantiehuizen in Nederland en in bijna alle West-Europese landen. Dit betekent dat zaakschade en letselschade die door een vakantiewoning aan derden wordt veroorzaakt, kan worden vergoed;
  • Verhuur: Verhuur (zowel aan familie en kennissen als professionele verhuur) van een vakantiehuis in Nederland valt onder de verzekering, in het buitenland is verhuur toegestaan naast eigen gebruik;

Optioneel is reisbagage (of variabele inboedel) te verzekeren bij het afsluiten van een chalet verzekering voor een woning in Nederland. Hiermee is diefstal, verlies of beschadiging van reisbagage verzekerd tot € 1.500,- per schade.

Uw chalet verzekeren via Klap

Een chalet verzekering is eenvoudig af te sluiten via Klap. Om onverwachte kosten door schade die ontstaat aan- of door uw chalet te voorkomen, is het van belang dat uw chalet goed verzekerd is. Dit zorgt niet alleen voor ontspannen vakanties, maar ook voor vlekkeloze verhuur van uw vakantiehuis. Start daarom vandaag nog met het verzekeren van uw chalet.

Met de chalet verzekering bent u verzekerd tegen een groot aantal schaderisico’s. Door uw chalet via Klap te verzekeren, ontvangt u een aanzienlijk premievoordeel en een objectief en deskundig advies. Bovendien, bent u bij ons zeker van adequate schadeafhandeling en betaalt u geen eigen risico bij ruitschade.

Wilt u de verzekering afsluiten? Of heeft u nog vragen? Onze deskundigen helpen u graag!

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Recreatiewoning verzekering
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies