Inboedelverzekering particulier schade nieuwe woning huiseigenaar huis kopen verzekering opstalverzekering

Ik verhuur mijn vakantiehuis. Valt dit binnen de dekking?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Ik verhuur mijn vakantiehuis. Valt dit binnen de dekking?
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Vakantiehuis verhuren

Door uw vakantiehuis te verzekeren, beschermt u zichzelf tegen (hoge) kosten door onvoorziene schade. Schade die onverwacht aan uw vakantiehuis ontstaat als gevolg van bijvoorbeeld brand, ontploffing, inbraak of weersomstandigheden, wordt vergoed. Met onze vakantiehuis verzekering, bent u direct ook beschermd tegen aansprakelijkheid als huiseigenaar.

Op momenten dat u er zelf geen gebruik van maakt, wilt u uw vakantiehuis misschien verhuren. Bij de vakantiehuis verzekering van Klap is verhuur standaard meeverzekerd. Dit houdt in dat uw woning ook tijdens verhuur is verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, lekkage en weersomstandigheden. De dekking van de vakantiehuis verzekering loopt dus door tijdens het verhuren van uw vakantiewoning. Zowel tijdens professionele verhuur (bijvoorbeeld via Airbnb of Booking.com) als tijdens verhuur aan familie, vrienden of kennissen, is uw vakantiewoning goed verzekerd. Op die manier kan u zorgeloos uw vakantiehuis verhuren aan anderen.

Verzekeringsvoorwaarden voor verhuur van vakantiewoning

Verhuur is standaard meeverzekerd wanneer u uw vakantiehuis verzekert via Klap. Dit geldt voor zowel de verhuur van een vakantiewoning in Nederland, als voor verhuur van een vakantiewoning in het buitenland (bijna alle landen van de Europese Unie, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk).
Voorwaarde is wel dat u bij professionele verhuur, via platforms zoals Airbnb of Booking.com, op verzoek een contract met de verhuurder moet kunnen overhandigen.
Als u een vakantiehuis in het buitenland heeft, is verhuur verzekerd naast eigen gebruik van de woning. Vakantiehuizen die uitsluitend voor commerciële verhuur worden gebruikt, kunnen helaas niet via de vakantiewoning verzekering worden verzekerd.
Ook wanneer u uw vakantiewoning langer dan 6 maanden aan dezelfde persoon verhuurt, valt dit niet onder de verzekering.

Bekijk de polisvoorwaarden voor meer informatie of neem contact op met een van onze adviseurs.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist Peter Sommers
Voor al uw vragen over onze Ik verhuur mijn vakantiehuis. Valt dit binnen de dekking?
Peter Sommers
Adviseur particulier
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies