Wat is de bouwaard van mijn vakantiewoning?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Wat is de bouwaard van mijn vakantiewoning?
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Uw vakantiewoning verzekering

Bij het afsluiten van een vakantiewoning verzekering, wordt u gevraagd wat de bouwaard van uw vakantiewoning is. Dit is van belang voor de verzekering, maar wat is de bouwaard eigenlijk?

Wat betekent de bouwaard van een vakantiewoning?

‘Bouwaard’ is een begrip dat betrekking heeft op woningen en op andere gebouwen, bijvoorbeeld bedrijfspanden. De bouwaard van een woning houdt in uit welk materiaal de buitenmuren en de dakbedekking van de woning bestaan. De meeste huizen zijn uit (bak)steen opgebouwd, maar een bouwaard van hout of kunststof is ook mogelijk.
De bouwaard van een woning heeft invloed op bijvoorbeeld de brandveiligheid. Zo is een huis met rieten dak minder brandveilig en vormt dus een groter risico dan een woonhuis met een dak bestaande uit dakpannen. Ook een houten vakantiewoning, zoals een chalet, loopt meer risico op schade door brand. Daarnaast zijn de gevolgen van een lekkage vaak groter omdat de woning gedeeltelijk is opgebouwd uit hout.
De bouwaard kan van invloed zijn op uw verzekeringen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een hogere premie moet betalen voor een woonverzekering, zoals een opstalverzekering of inboedelverzekering, wanneer u een huis met rieten dak heeft.
Voor vakantiewoningen geldt ook dat de bouwaard aanleiding kan geven tot een verhoogd risico. Bij het afsluiten van een verzekering voor uw vakantiehuis, is het dan ook van belang wat de bouwaard van de woning is.

Wat is de bouwaard van mijn vakantiewoning?

Om een verzekering voor uw vakantiewoning te kunnen afsluiten, is het dus belangrijk om te weten wat de bouwaard van de woning is.
Ten aanzien van de bouwaard worden doorgaans steen, hout en kunststof onderscheiden. Welke bouwaard uw eigen vakantiewoning heeft, is eenvoudig af te leiden uit het type materiaal waaruit de muren zijn opgebouwd. Bij het aanvragen van de vakantiewoning verzekering van Klap, kan u de bouwaard van uw vakantiehuis in Nederland of in het buitenland aangeven. Op deze manier sluit u een geschikte verzekering af, passend bij uw vakantiewoning en de bouwaard van uw vakantiewoning. Ook het materiaal waaruit het dak van uw vakantiewoning is opgebouwd, is van belang. Hierin wordt onderscheid gemaakt tussen een harde dekking (bijvoorbeeld een dak bestaande uit dakpannen) of een zachte dekking (bijvoorbeeld een rieten dak).

Vakantiewoning verzekeren via Klap

Onze vakantiewoning verzekering is geschikt voor uiteenlopende typen vakantiehuizen, met verschillende bouwaard, waaronder vakantiewoningen, chalets en bungalows. De bouwaard van de woning heeft invloed op zaken zoals de brandveiligheid en het risico op schade. Hierdoor is de bouwaard belangrijk bij het bepalen van de premie van uw vakantiewoning verzekering.
Onze verzekering beschermt u tegen onverwachte kosten door schade die aan- of als gevolg van uw vakantiehuis kan ontstaan. Een vakantiehuis met zachte dekking, een rieten dak bijvoorbeeld, kan helaas niet verzekerd worden. Ook kunnen alleen vakantiewoningen die aangesloten zijn op de waterleiding, riolering, gas en licht worden verzekerd via Klap.

Twijfelt u nog over de specifieke bouwaard van uw vakantiewoning, of heeft u hier vragen over? Neem dan contact op. Onze deskundigen kunnen hierbij helpen!

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Recreatiewoning verzekering
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies