Inboedelverzekering particulier schade nieuwe woning huiseigenaar huis kopen verzekering opstalverzekering

Is mijn vakantiewoning gedekt tegen schade, inbraak, diefstal of een storm?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Is mijn vakantiewoning gedekt tegen schade, inbraak, diefstal of een storm?
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Een recreatiewoning verzekering, is een verzekering die voor verschillende typen vakantiewoningen kan worden afgesloten. De recreatiewoning verzekering beschermt u tegen risico’s die u loopt als eigenaar van een vakantiewoning.
Een vakantiewoning is kwetsbaar voor het ontstaan van schade. Doordat u langere periodes niet aanwezig bent en er ook nog eens verminderd toezicht is op uw vakantiehuis, loopt u een verhoogd risico dat er wordt ingebroken. Ook kan er bijvoorbeeld lekkage in- of stormschade aan uw vakantiewoning ontstaan. Met de recreatiewoning verzekering van Klap bent u verzekerd tegen deze risico’s.

Voor koopwoningen die gefinancierd worden met behulp van een hypotheek, is een opstalverzekering verplicht gesteld. De opstalverzekering verzekert de woning tegen het risico op onder andere brand, inbraak en storm, en is zeer belangrijk voor woningeigenaren omdat dergelijke risico’s moeilijk zelf te dragen zijn. De recreatiewoning verzekering verzekert deze risico’s voor vakantiehuizen. De recreatiewoning verzekering beschikt daarnaast nog over specifieke aanvullende dekkingen.

De recreatiewoning verzekering van Klap beschikt over een uitgebreide dekking. Standaard omvat de dekking van de recreatiewoning verzekering schade aan uw vakantiehuis, -inboedel en -eventuele bijgebouwen en/of zwembaden door meerdere oorzaken. Ook inbraak en diefstal vallen onder de dekking van onze recreatiewoning verzekering. Verder is uw woning verzekerd tegen schade door weersomstandigheden zoals storm, blikseminslag of hagel.

Een verzekering voor een recreatiewoning is in principe niet verplicht, maar houd er rekening mee dat er bij onverzekerde huizen geen vergoeding is wanneer er ernstige schade ontstaat. De recreatiewoning verzekering brengt veiligheid en zekerheid met zich mee. Indien er schade aan uw vakantiewoning ontstaat, ontvangt u adequate hulp en betaalt u bij schade alleen uw eigen risico waardoor u niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan. Daarom is het raadzaam uw vakantiehuis te verzekeren.

Een recreatiewoning verzekering is een verzekering die bedoeld is voor de risico’s die iedereen loopt die een vakantiewoning bezit. Met de recreatiewoning verzekering beschermt u zichzelf tegen onverwachte kosten door schade die aan uw vakantiehuis kan ontstaan. Daarnaast verzekert u ook meteen verhuur van de woning en aansprakelijkheidsrisico’s welke u loopt ten aanzien van uw vakantiehuis.
Door uw vakantiewoning te verzekeren via Klap, is uw vakantiewoning dus gedekt tegen onder andere schade, inbraak, diefstal en storm. Heeft u vragen over de dekking van de recreatiewoning verzekering? Neem dan contact op met een van onze verzekeringsexperts.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist Peter Sommers
Voor al uw vragen over onze Is mijn vakantiewoning gedekt tegen schade, inbraak, diefstal of een storm?
Peter Sommers
Adviseur particulier
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies