Reisverzekering annuleringsverzekering particulier afsluiten doorlopende reisverzekering

Annuleringsverzekering

Onbezorgd op vakantie? Verzeker uw reissom en voorkom een hoge rekening bij het onverwachts annuleren of afbreken van uw vakantie.


Wilt u een klant worden?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Vraag advies aan!

Ik ben al een klant

U vraagt deze verzekering eenvoudig aan in uw persoonlijke omgeving.

Inloggen Mijn Klap
Annuleringsverzekering
Inloggen Mijn Klap

Een annuleringsverzekering dekt het onverwachts annuleren of afbreken van een vakantie door een verzekerde gebeurtenis.

De verzekering geldt voor iedereen, ongeacht de samenstelling van uw huishouden. Gezinsleden kunnen worden meeverzekerd.

U kunt kiezen uit de kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering, met een standaard of uitgebreide dekking.


Met een annuleringsverzekering bent u verzekerd van een onbezorgde vakantie. En wanneer uw vakantie niet doorgaat, hoeft u zich niet druk te maken om de financiële gevolgen hiervan. Zo kunt u bijvoorbeeld een beroep doen op uw annuleringsverzekering als u eerder moet terugkeren van vakantie door een verzekerde gebeurtenis. U ontvangt dan een vergoeding voor de reisdagen waarvan u niet heeft kunnen genieten. De annuleringsverzekering is er in twee varianten: de kortlopende annuleringsverzekering en de doorlopende annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering dekt het onverwachts annuleren of afbreken van een specifieke reis. U heeft de keuze uit een standaard of Dubbel-Zeker annuleringsverzekering. Beide dekkingen kunt u aanpassen naar uw wensen. Als u een reis boekt, moet u binnen zeven dagen een annuleringsverzekering afsluiten. Als u hierna een annuleringsverzekering afsluit, dan vergoeden we geen schade als u de reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bekend was in de drie maanden voordat u de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

Annulering
Dubbel-Zeker 
annulering
Annulering om redenen genoemd in voorwaarden Kostprijs Kostprijs
Ongebruikte reisdagen Reissom per dag Verzekerde bedrag
Ongebruikte reisdagen aanvullende redenen Verzekerde bedrag

Doorlopende annuleringsverzekering

Bij de doorlopende annuleringsverzekering kunt u kiezen uit een standaard dekking of een allrisk-dekking. Met een allrisk-dekking kunt u ook bij bepaalde aanvullende redenen die niet standaard genoemd zijn in de voorwaarden, een vergoeding ontvangen voor een gedeelte van uw annuleringskosten of overige reisdagen.

Annulering Allrisk annulering
Annulering om redenen genoemd in voorwaarden Kostprijs Kostprijs
Annulering aanvullende redenen 75% annuleringskosten
Ongebruikte reisdagen Reissom per dag Reissom per dag
Ongebruikte reisdagen aanvullende redenen 75% van de reissom per dag

Waarnemer meeverzekeren

Onder de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering kunt u ook uw waarnemer meeverzekeren. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld tijdelijk uw taken waarneemt op het werk, of die op uw woning past terwijl u op reis bent. Het kan zijn dat uw waarnemer iets overkomt, waardoor u uw vakantie moet annuleren of afbreken. U heeft dan recht op een vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Geen dekking
De annuleringsverzekering biedt geen uitkomst wanneer u de vakantie vrijwillig afbreekt of de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet gaat. Ook niet wanneer u vanuit het Calamiteitenfonds al recht heeft op een uitkering.

*Let op: Dekkingen, situaties en voorwaarden kunnen wijzigen. Aan de tekst op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Annuleringsverzekering
Onze specialist Tecuna  Kaspers
adviseur particulier Tecuna Kaspers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies