Annuleringsverzekering

Onbezorgd op vakantie? Verzeker uw reissom en voorkom een hoge rekening bij het onverwachts annuleren of afbreken van uw vakantie.


Wilt u een klant worden?

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Vraag advies aan!

Ik ben al een klant

U vraagt deze verzekering eenvoudig aan in uw persoonlijke omgeving.

Inloggen Mijn Klap
Annuleringsverzekering
Inloggen Mijn Klap

Een annuleringsverzekering dekt het onverwachts annuleren of afbreken van een vakantie door een verzekerde gebeurtenis.

De verzekering geldt voor iedereen, ongeacht de samenstelling van uw huishouden. Gezinsleden kunnen worden meeverzekerd.

U kunt kiezen uit de kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering, met een standaard of uitgebreide dekking.


Met een annuleringsverzekering bent u verzekerd van een onbezorgde vakantie. En wanneer uw vakantie niet doorgaat, hoeft u zich niet druk te maken om de financiële gevolgen hiervan. Zo kunt u bijvoorbeeld een beroep doen op uw annuleringsverzekering als u eerder moet terugkeren van vakantie door een verzekerde gebeurtenis. U ontvangt dan een vergoeding voor de reisdagen waarvan u niet heeft kunnen genieten. De annuleringsverzekering is er in twee varianten: de kortlopende annuleringsverzekering en de doorlopende annuleringsverzekering.

Kortlopende annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering dekt het onverwachts annuleren of afbreken van een specifieke reis. U heeft de keuze uit een standaard of Dubbel-Zeker annuleringsverzekering. Beide dekkingen kunt u volledig aanpassen naar uw wensen. Als u een reis boekt, moet u binnen zeven dagen een annuleringsverzekering afsluiten. Als u hierna een annuleringsverzekering afsluit, dan vergoeden we geen schade als u de reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bekend was in de drie maanden voordat u de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

Annulering
Dubbel-Zeker 
annulering
Annulering om redenen genoemd in voorwaarden Kostprijs Kostprijs
Ongebruikte reisdagen Reissom per dag Verzekerde bedrag
Ongebruikte reisdagen aanvullende redenen Verzekerde bedrag

Doorlopende annuleringsverzekering

Bij de doorlopende annuleringsverzekering kunt u kiezen uit een standaard dekking of een allrisk-dekking. Met de allrisk annuleringsverzekering bepaalt u zelf om welke reden u uw vakantie annuleert of beëindigt. Deze kunt u extra laten opnemen in uw dekking. Bijvoorbeeld omdat u onverwachts een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen of uw vriend(in) ernstig ziek wordt. Van de annuleringskosten krijgt u 75% vergoed. De doorlopende reisverzekering is tevens onderdeel van onze doorlopende reisverzekering.

Annulering Allrisk annulering
Annulering om redenen genoemd in voorwaarden Kostprijs Kostprijs
Annulering aanvullende redenen 75% annuleringskosten
Ongebruikte reisdagen Reissom per dag Reissom per dag
Ongebruikte reisdagen aanvullende redenen 75% van de reissom per dag

Waarnemer meeverzekeren

Onder de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering kunt u ook uw waarnemer meeverzekeren. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld tijdelijk uw taken waarneemt op het werk, of die op uw woning past terwijl u op reis bent. Het kan zijn dat uw waarnemer iets overkomt, waardoor u uw vakantie moet annuleren of afbreken. U heeft dan recht op een vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

Geen dekking
De annuleringsverzekering biedt geen uitkomst wanneer u de vakantie vrijwillig afbreekt of de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet gaat. Ook wanneer u vanuit het Calamiteitenfonds al recht heeft op een uitkering.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Onze specialist Tecuna Kaspers
Voor al uw vragen over onze Annuleringsverzekering
Tecuna Kaspers
Medewerker tevreden klant
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
    Nieuwsbrief
    Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen