Inboedelverzekering particulier schade nieuwe woning huiseigenaar huis kopen verzekering opstalverzekering

Wat is de dekking van een recreatiewoning verzekering?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Wat is de dekking van een recreatiewoning verzekering?
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Als u een recreatiewoning bezit in Nederland of in het buitenland, wilt u niet dat hier iets ergs mee gebeurt. Een vakantiewoning is kwetsbaarder voor schade dan een permanente woning, onder andere doordat de vakantiewoning herhaaldelijk leeg staat en vaak minder goed is beveiligd. Ook kan de woning beschadigd raken door weersomstandigheden zoals een heftige storm.

Een recreatiewoning verzekering biedt dan uitkomst. De recreatiewoning verzekering met uitgebreide dekking is speciaal bedoeld voor vakantiewoningen. Met deze verzekering verzekert u uw opstal, inboedel, aansprakelijkheid, verhuur van uw vakantiewoning en eventueel ook uw reisbagage.

Wat dekt een recreatiewoning verzekering?

Door een recreatiewoning verzekering af te sluiten, bent u verzekerd voor schade aan uw vakantiehuis. De recreatiewoning verzekering van Klap biedt een ruime dekking voor uw vakantiehuis. De verzekering is af te sluiten voor uw vakantiehuis in bijna alle Europese landen, zoals België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Met de recreatiewoning verzekering, verzekert u uw vakantiehuis inclusief inboedel, opstal (inclusief eventueel zwembaden en bijgebouwen), aansprakelijkheid en tijdelijke verhuur.

Omdat onze recreatiewoning verzekering een verzekering is die compleet is gericht op vakantiehuizen, biedt deze een zeer uitgebreide dekking. Om enkele highlights van de dekking van een recreatiewoning verzekering aan te geven, volgt hieronder een overzicht.

Met de recreatiewoning verzekering bent u verzekerd tegen:

  • Schade aan uw vakantiehuis (inclusief bijgebouwen en zwembaden);
  • Schade aan inboedel (vaste inrichting);
  • Aansprakelijkheid voor letselschade of materiële schade aan derden (ten gevolge van uw vakantiewoning);
  • Schade tijdens verhuur (in het buitenland alleen in combinatie met eigen gebruik);
  • Schade door vandalisme;
  • (Optioneel) Diefstal en verlies van reisbagage (uitsluitend in Nederland).

Met de recreatiewoning verzekering wordt schade aan uw vakantiewoning en inboedel vergoed tot aan het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag vormt de maximale vergoeding die kan worden uitgekeerd en wordt vastgesteld op basis van de herbouwwaarde van uw vakantiewoning.

De dekking van de recreatiewoning verzekering omvat schade die ontstaat door verschillende mogelijke oorzaken, waaronder brand, ontploffing, inbraak, lekkage, blikseminslag, storm en omvallende bomen.

Verhuur van uw vakantiewoning is bij Klap, als een van de weinigen, meeverzekerd. Dit geldt voor zowel verhuur aan familie, vrienden, of kennissen, als professionele verhuur via instanties zoals Airbnb en Booking.com. Voor vakantiewoningen in het buitenland, is verhuur van de woning alleen verzekerd in combinatie met eigen gebruik. Ook kent de recreatiewoning verzekering van Klap Verzekeringsmakelaar standaard een uitgebreide dekking, waarbij aansprakelijkheid is meeverzekerd.

Zie ook de verzekeringskaart voor een overzicht van de dekking van onze recreatiewoning verzekering.

Wat dekt een recreatiewoning verzekering niet?

De recreatiewoning verzekering beschikt over een zeer complete dekking. Ondanks dat, worden een aantal zaken door de recreatiewoning verzekering niet of beperkt vergoed. Houd hier rekening mee wanneer u de verzekering afsluit.

Zo wordt schade die ontstaat door constructiefouten of achterstallig onderhoud niet vergoed. Schade door roekeloosheid (bijvoorbeeld waterschade veroorzaakt door openstaande deuren en ramen) en schade door opzet of fraude, wordt ook niet vergoed.

Tijdens aan- of verbouw van uw recreatiewoning geldt een beperkte dekking. Om verzekerd te zijn tijdens een verbouwing, dient een CAR-verzekering te worden afgesloten. Schade veroorzaakt door uw dieren en schade door een mechanisch of elektrisch defect of -storing, kunnen niet worden vergoed.

De recreatiewoning verzekering is helaas niet geschikt voor caravans, strandhuisjes en trailers.

Specifieke informatie omtrent dekking en voorwaarden van de recreatiewoning verzekering, is terug te vinden in de polisvoorwaarden.

Een recreatiewoning verzekering afsluiten

Wilt u een recreatiewoning verzekering afsluiten via Klap? Of heeft u nog vragen? Onze deskundigen weten precies wat de recreatiewoning verzekering wel en niet vergoedt, zij helpen u graag verder.

 

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist Peter Sommers
Voor al uw vragen over onze Wat is de dekking van een recreatiewoning verzekering?
Peter Sommers
Adviseur particulier
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies