Bungalow verzekering

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Bungalow verzekering
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Met een bungalow verzekering verzekert u uw vakantiehuis in binnen- of buitenland. De bungalow is verzekerd tegen schade door oorzaken zoals brand, ontploffing, inbraak en weersomstandigheden.

Bungalow verzekeren

Als trotse eigenaar van een bungalow, wilt u kunnen genieten van uw vakanties of wilt u de bungalow zorgeloos kunnen verhuren. Het afsluiten van een bungalow verzekering is dan verstandig. Door onverwachte gebeurtenissen kan schade ontstaan aan uw bungalow. Door een verzekering af te sluiten, bent u beschermd tegen kosten die hieruit voortkomen.

Ook aansprakelijkheidsrisico naar aanleiding van uw bungalow, is gratis meeverzekerd. Verhuurt u de bungalow? Dan is dat geen punt, want de woning blijft gewoon verzekerd tijdens deze periodes van verhuur.
Niet alleen uw bungalow is verzekerd met de bungalow verzekering van Klap, standaard zijn ook de inboedel en eventuele bijgebouwen en/of zwembaden verzekerd. Onze bungalow verzekering biedt een uitgebreide dekking zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Voor wie is een bungalow verzekering?

Een bungalow verzekering is geschikt voor het verzekeren van verschillende typen bungalows en vakantiehuizen. In plaats van aparte verzekeringen te moeten afsluiten, verzekert u met de bungalow verzekering in een keer de gehele opstal (inclusief bijgebouwen en/of zwembaden) en inboedel van uw vakantiewoning. Schade die ontstaat door oorzaken zoals brand, inbraak, lekkage en weersomstandigheden, wordt vergoed.

Bungalows en andere typen recreatiewoningen, zijn kwetsbaar voor schade. Deze woningen staan vaak langere tijd leeg en er is over het algemeen minder toezicht. Ook kunnen bungalows als gevolg van hun bouwaard gevoeliger zijn voor het ontstaan van schade. De verzekering voor bungalows biedt u zekerheid. Hierdoor kan u genieten van uw vakantie, en kunt u de bungalow ook met een gerust hart weer achterlaten.

Wat dekt een bungalow verzekering?

Een bungalow verzekering is een verzekering met uitgebreide dekking die afgestemd is op de risico’s behorende bij een bungalow. Het verzekeren van een bungalow, helpt u met risicobeheersing en voorkomt hoge onverwachte kosten door schade.

Onze bungalow verzekering is geschikt voor vakantiehuizen in bijna alle Europese landen, zoals België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Luxemburg, Oostenrijk, Zwitserland, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Er zijn kleine verschillen in de dekking tussen het verzekeren van een vakantiewoning in het binnenland en het verzekeren van een vakantiewoning in het buitenland. Zo geldt voor bungalows in het buitenland dat verhuur alleen verzekerd kan worden in combinatie met eigen gebruik van de vakantiewoning. Het verzekeren van reisbagage (variabele inboedel) is alleen mogelijk bij vakantiewoningen in Nederland.

Met de bungalow verzekering zijn de volgende zaken verzekerd:

  • Opstal (de bungalow zelf, inclusief bijgebouwen en zwembaden)
  • Inboedel (optioneel)
  • Aansprakelijkheid, voor letselschade of materiële schade aan derden (die ontstaat ten gevolge van de bungalow)
  • Verhuur (ook tijdens periodes van verhuur is de vakantiewoning verzekerd)
  • Verlies van sleutels (indien u per ongeluk de sleutel van de bungalow kwijtraakt, worden vervangende sloten vergoed)
  • Reis- en verblijfkosten bij schade (indien u kosten maakt om naar de bungalow af te reizen nadat er schade is ontstaan, worden deze vergoed)

Door middel van de bungalow verzekering, beschermt u zich tegen kosten door schade aan uw bungalow. Dit betreft schade die ontstaat door bijvoorbeeld brand, ontploffing, inbraak, vandalisme en extreme weersomstandigheden.

Meer informatie over wat wel en niet onder de bungalow verzekering valt, is terug te vinden op de verzekeringskaart en in de polisvoorwaarden.

Uw bungalow verzekeren via Klap

Een bungalow verzekering beschermt u tegen risico’s naar aanleiding van het bezit van een bungalow in binnen- of buitenland. U kan onbezorgd genieten van vakanties in uw bungalow of zorgeloos thuis zijn in de wetenschap dat uw vakantiehuis goed is verzekerd.

Het afsluiten van een bungalow verzekering via Klap is eenvoudig en snel geregeld. De bungalow verzekering beschikt over een uitgebreide dekking. Klap draagt uw risico’s en zorgt voor een snelle schadeafwikkeling wanneer er onverhoopt toch schade ontstaat.

Heeft u nog vragen over de bungalow verzekering of ontvangt u graag wat meer informatie? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Ook kan u gratis online uw premie berekenen of een offerte opvragen.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Recreatiewoning verzekering
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies