Is een recreatiewoning verzekering verplicht?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.


Is een recreatiewoning verzekering verplicht?

Een recreatiewoning verzekering is in principe niet verplicht. Wel beschermt een recreatiewoning verzekering u tegen hoge kostenposten die kunnen ontstaan naar aanleiding van schade of aansprakelijkheid met betrekking tot uw vakantiewoning en die niet zijn voorzien.

Ondanks dat een recreatiewoning verzekering niet verplicht is, kan u in bepaalde gevallen toch genoodzaakt zijn een recreatiewoning verzekering af te sluiten. Sommige recreatieparken vereisen dat u zelf een verzekering afsluit als u eigenaar bent van een recreatiewoning die op het park staat. Daarnaast, stellen sommige hypotheekverstrekkers het verplicht dat u uw vakantiewoning verzekert. U dient dan een verzekering af te sluiten om een hypotheek te kunnen krijgen op uw vakantiehuis.

Een recreatiewoning verzekering afsluiten

U bent in principe niet verplicht om een verzekering voor uw vakantiewoning af te sluiten. Ter preventie van risico’s en om uw eigen vermogen te beschermen, wordt wel geadviseerd een passende recreatiewoning verzekering af te sluiten. Wilt u een recreatiewoning verzekering afsluiten om te zorgen dat uw vakantiewoning goed verzekerd is? Dan kan u deze verzekering op eenvoudige wijze afsluiten via Klap. Onze deskundigen helpen u graag en beantwoorden eventuele vragen die u nog heeft.

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Uw premie berekenen

Om uw premie te berekenen verwijzen wij u graag door naar Vakantievillaverzekering.nl.
Deze website is onderdeel van Klap en gespecialiseerd in maatwerk oplossingen op het gebied van een Is een recreatiewoning verzekering verplicht?.

Klik op onderstaande button om naar Vakantievillaverzekering.nl te gaan. Wilt u liever telefonisch contact met onze specialist Peter Sommers? Dat kan uiteraard door te bellen naar onderstaand nummer.

Chat met één van onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug

Ontvang het laatste nieuws over uw risico’s in uw mailbox.