Vakantiehuis Nederland verzekeren

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Vakantiehuis Nederland verzekeren
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Uw vakantiehuis in Nederland

Heeft u een tweede woning of een vakantiehuis in Nederland? Verzeker deze dan goed, snel en voordelig door middel van een recreatiewoning verzekering. Het is verstandig om uw tweede woning in Nederland goed te verzekeren, omdat er kans is dat uw tweede woning schade oploopt door bijvoorbeeld oorzaken als brand, inbraak, storm of neerslag. Met een recreatiewoning verzekering bent u beschermd tegen onverwachte kosten die voortkomen uit schade aan uw vakantiehuis.

Nederland heeft zoveel mooie plaatsen om een weekend weg of een vakantie door te brengen. Dit maakt Nederland een geliefd vakantieland, voor zowel eigen inwoners als toeristen. Het verhuren van een tweede woning in Nederland is dan ook populair.

Wat is een vakantiehuis verzekering?

Een vakantiehuis verzekering is een verzekering die kosten vergoed naar aanleiding van schade die aan uw vakantiewoning of tweede woning kan ontstaan. Door verschillende oorzaken, zoals brand, inbraak, storm en neerslag, kan er schade aan uw vakantiehuis in Nederland ontstaan. De gevolgen van deze schade kunnen groot zijn. Met de vakantiehuis verzekering, verzekert u zich tegen de financiële gevolgen. Doordat een verzekering voor uw vakantiehuis in Nederland de schade vergoedt, voorkomt u inbreuk op uw privévermogen naar aanleiding van schade.

Als u uw vakantiehuis in Nederland verzekert via Klap, is standaard ook uw aansprakelijkheidsrisico al huiseigenaar verzekerd. Dit kost u verder niets extra!

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de inboedel en eventuele bijgebouwen van uw vakantiehuis mee te verzekeren. Ook uw reisbagage die u meeneemt naar uw vakantiehuis in Nederland, kan worden verzekerd tot een bepaald bedrag.

Waarom een vakantiehuis verzekering afsluiten?

Door onverwachte omstandigheden kan er schade ontstaan aan uw vakantiehuis in Nederland. Het is dan goed om te weten dat uw vakantiehuis verzekerd is. Door de recreatiewoning verzekering van Klap af te sluiten, hoeft u de hoge kosten voor reparatie of vervanging niet zelf te betalen. Naast dat uw vakantiewoning risico loopt op schade, kan ook de inboedel van uw vakantiehuis in Nederland schade oplopen. Daarom is de volledige inboedel mee te verzekeren, waardoor u ook bij schade aan uw inboedel niet voor onverwachte kosten komt te staan.

De verzekering voor uw vakantiehuis in Nederland biedt ook uitkomst in het geval van aansprakelijkheid. Naar aanleiding van uw vakantiehuis, kan er schade aan derden ontstaan en kan u aansprakelijk worden gesteld. Aansprakelijkheidsclaims betreffen vaak hoge bedragen en zorgen daarnaast voor extra kosten (denk bijvoorbeeld aan kosten voor verweer). Door uw vakantiehuis in Nederland te verzekeren via Klap, worden aansprakelijkheidskosten tot een maximum bedrag vergoed.

Met een reisverzekering bent u vaak niet tegen alle risico’s gedekt. Een reisverzekering dekt kleine ongevallen en schade die u aan iemand anders’ vakantiehuis aanricht, maar vergoedt doorgaans niets wanneer uw tweede woning door omstandigheden schade oploopt. Ook bagage wordt bij een reisverzekering alleen vergoed als u naar een andere bestemming op vakantie bent en in principe niet wanneer u deze spullen meeneemt naar uw eigen vakantiehuis.

Wat verzekert een vakantiehuis verzekering?

Een vakantiehuis verzekering beschermt u tegen kosten naar aanleiding van schade aan uw vakantiewoning in Nederland. De verzekering beschikt over een uitgebreide dekking. Uw vakantiehuis is verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak, storm en neerslag.

Met een verzekering voor uw vakantiehuis in Nederland verzekert u:

  • Schade die ontstaat aan uw vakantiewoning;
  • Schade die ontstaat aan uw inboedel (optioneel);
  • Schade die ontstaat aan eventuele bijgebouwen en/of zwembad (optioneel);
  • Aansprakelijkheid als eigenaar van uw vakantiewoning;
  • Verhuur van uw vakantiehuis in Nederland;
  • Vervanging van sloten indien u de sleutel van uw vakantiewoning kwijtraakt;
  • Reisbagage binnen Nederland (optioneel).

De verzekering van Klap voor uw vakantiehuis in Nederland, biedt ook dekking bij verhuur. Door de recreatiewoning verzekering via Klap af te sluiten, kan u zorgeloos uw vakantiewoning in Nederland verhuren omdat deze continu verzekerd blijft tegen schade.

Voor meer informatie over de precieze dekking en voorwaarden van de verzekering, zie de verzekeringskaart en de polisvoorwaarden.

Uw vakantiehuis in Nederland verzekeren via Klap

Als u beschikt over een tweede woning of een vakantiehuis in Nederland, doet u er goed aan deze adequaat te verzekeren door middel van een vakantiehuis verzekering via Klap. De verzekering beschermt u tegen onverwachte kosten die kunnen ontstaan naar aanleiding van schade. De verzekering voor uw vakantiehuis in Nederland is bovendien eenvoudig en snel af te sluiten. Indien er onverhoopt schade ontstaat, of wanneer u aansprakelijk wordt gesteld naar aanleiding van uw vakantiehuis in Nederland, kan u een beroep doen op de verzekering. Klap draagt uw risico’s en vormt het vaste aanspreekpunt met betrekking tot de verzekering voor uw vakantiehuis in Nederland. De kosten van een verzekering voor uw vakantiewoning in Nederland zijn afhankelijk van de waarde van uw vakantiehuis en de gewenste dekking. Online kan u uw persoonlijke premie berekenen en een offerte opvragen.

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt, raden wij u aan om contact op te nemen. Onze deskundigen helpen u graag met een persoonlijk advies!

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over uw Vakantiehuis in Nederland verzekeren
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies