Inboedelverzekering particulier schade nieuwe woning huiseigenaar huis kopen verzekering opstalverzekering

Vakantiewoning verzekering

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Vakantiewoning verzekering
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Heeft u een vakantiewoning in het binnen- of buitenland? Verzeker uw vakantiewoning dan goed, snel en voordelig met de recreatiewoning verzekering van Klap.

Vakantiewoning verzekeren

Een vakantiewoning is een kostbaar bezit. Op vakantie wilt u onbezorgd kunnen genieten en ook thuis wilt u zich geen zorgen hoeven maken. Daarom is het slim om uw vakantiewoning te verzekeren. Dit kan op eenvoudige en adequate wijze met onze vakantiewoning verzekering.

Uw kostbare permanente woning verzekert u ook tegen schade die kan ontstaan door bijvoorbeeld brand, inbraak of storm. Bij uw vakantiewoning hoort dit niet anders te zijn. Juist een tweede woning is kwetsbaar voor schade, omdat deze regelmatig leeg staat en er vaak minder toezicht is. Bovendien zijn sommige vakantiewoningen vanwege hun specifieke bouwaard slecht bestand tegen invloed door weersomstandigheden.
Door uw vakantiewoning te verzekeren, beschermt u zichzelf tegen onverwachte kosten door schade die kan ontstaan aan uw vakantiehuis. Met de vakantiewoning verzekering, zijn uw opstal, inboedel, aansprakelijkheid, verhuur en eventueel uw reisbagage verzekerd. De uitgebreide dekking van onze vakantiewoning verzekering omvat ook reis- en verblijfkosten wanneer u wegens schade aan uw huis naar uw vakantieplaats moet afreizen. Ook de kosten van vervangende sloten wanneer u de sleutel van uw vakantiewoning kwijtraakt vallen binnen de dekking.

Voor wie is een vakantiewoning verzekering?

De verzekering voor uw vakantiewoning is bestemd voor vakantiehuizen in binnen- of buitenland en beschermt tegen de kosten van schade die onverwacht ontstaat. De verzekering is er dus voor iedere huiseigenaar van een vakantiewoning. Het is niet verplicht om een vakantiewoning verzekering af te sluiten, maar het wordt wel sterk aangeraden. Er kan altijd schade ontstaan door bijvoorbeeld brand, inbraak en weersomstandigheden, daarom is het verstandig om u te verzekeren. Bovendien loopt u als eigenaar van een woning altijd aansprakelijkheidsrisico. Door (onderdelen van) uw vakantiewoning kan schade aan derden ontstaan. Het risico op aansprakelijkheid kan een belangrijke aanleiding zijn om uw vakantiewoning te verzekeren.

Wat dekt een vakantiewoning verzekering?

Onze vakantiewoning verzekering heeft een uitgebreide dekking. Op deze manier bent u goed beschermd tegen risico’s met betrekking tot uw vakantiehuis. De dekking van de vakantiewoning verzekering omvat:

 • Opstal
  Uw vakantiewoning is verzekerd tegen schade ten gevolge van onder andere brand, ontploffing, inbraak, blikseminslag, storm of neerslag. Dit geldt ook voor eventuele bijgebouwen en zwembaden;
 • Inboedel
  De inboedel van uw vakantiewoning is verzekerd tegen schade door onder andere brand, ontploffing, inbraak, blikseminslag, storm of neerslag;
 • Aansprakelijkheid
  Aansprakelijkheid als huiseigenaar is verzekerd. Indien u aansprakelijk wordt gesteld voor schade die door (onderdelen van) uw vakantiewoning is ontstaan aan derden, wordt deze schade vergoed;
 • Verhuur
  Verhuur van uw vakantiewoning is verzekerd (in het buitenland, alleen in combinatie met eigen gebruik). Hierdoor is uw vakantiehuis ook tijdens periodes van verhuur verzekerd tegen schade.

In tegenstelling tot veel andere verzekeraars, verzekert Klap ook vakantiewoningen in het buitenland.

Aanvullend is het mogelijk om ook variabele inboedel, ofwel reisbagage, te verzekeren. Hieronder vallen zaken zoals sieraden en een laptop of tablet die u naar uw vakantiehuis meeneemt. Alleen voor vakantiehuizen in Nederland is reisbagage verzekerd bij de vakantiewoning verzekering indien u hiervoor kiest.

Uw vakantiewoning verzekeren via Klap

Een vakantiewoning verzekering afsluiten kan eenvoudig en snel via Klap. De vakantiewoning verzekering biedt een ruime dekking tegen schade aan uw vakantiehuis. Wij dragen uw risico en wanneer er onverhoopt schade ontstaat zorgen wij voor snelle schadeafwikkeling. Bovendien betaalt u bij ons geen eigen risico bij ruitschade. U verdient een ontspannen en zorgeloze vakantie, en uw vakantiewoning verdient de juiste verzekering.

Meer weten? Of direct uw premie berekenen of een vakantiewoning verzekering afsluiten?

Over Klap verzekeringen

Klap is al jarenlang specialist op het gebied van particuliere en zakelijke verzekeringen. Klap is een middelgrote verzekeringsmakelaar met een heldere en efficiënte werkwijze en een scherp oog voor kwaliteit. Klap biedt u de beste verzekeringsvoorwaarden tegen de scherpste premie. Wij brengen uw verzekering onder bij uitsluitend solvabele en betrouwbare verzekeraars en vormen zelf het vaste aanspreekpunt met betrekking tot alle zaken rondom uw verzekering.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist Peter Sommers
Voor al uw vragen over onze Vakantiewoning verzekering
Peter Sommers
Adviseur particulier
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies