Waarom heb ik een aparte verzekering nodig voor mijn vakantiewoning?

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Waarom heb ik een aparte verzekering nodig voor mijn vakantiewoning?
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Een recreatiewoning verzekering verzekert uw vakantiehuis of tweede woning tegen schade door uiteenlopende oorzaken en tegen aansprakelijkheid. Als eigenaar van een vakantiehuis is een verzekering dus cruciaal, maar waarom heeft u hier apart een recreatiewoning verzekering voor nodig?

Recreatiewoningen zijn vaak uitgesloten van verzekering onder een normale opstalverzekering. Dit komt doordat een vakantiewoning een ander type woning is dan een woonhuis en er daardoor sprake is van een heel ander risico. Het risico op inbraak is bij een recreatiewoning bijvoorbeeld groter omdat er over het algemeen minder toezicht is en het pand vaker leeg staat. Indien het wel mogelijk is om een normale opstalverzekering voor uw vakantiewoning af te sluiten, zal er vaak een premietoeslag worden gehanteerd en aanvullende voorwaarden worden gesteld om deze woning te verzekeren. Een recreatiewoning verzekering is uitdrukkelijk bedoeld voor dit type woningen en kan daardoor gerichte voorwaarden bieden. Een recreatiewoning verzekering is bestemd voor vakantiehuizen in Nederland en in het grootste gedeelte van de Europese Unie.

Met de recreatiewoning verzekering van Klap verzekert u in één keer de woning zelf en de gehele inboedel, in plaats van apart een opstalverzekering en een inboedelverzekering te moeten afsluiten. Andere voordelen zijn dat u één zekere plek hebt waar geclaimd kan worden indien er schade ontstaat en dat u een scherpere premie betaalt dan bij het afsluiten van de twee verzekeringen apart. Onze recreatiewoning verzekering biedt een uitgebreide dekking voor uw vakantiewoning.

Een reisverzekering dekt niet altijd aansprakelijkheid, en een aansprakelijkheidsverzekering biedt in principe weer geen vergoeding voor uw persoonlijke eigendommen of gebouwen. Om te voorkomen dat u onderverzekerd bent of voor onverwachte kosten komt te staan, is het van belang een recreatiewoning verzekering af te sluiten. Klap biedt u garantie tegen onderverzekering en geeft u graag een objectief en deskundig advies.

Bereken uw persoonlijke premie, of vraag gratis een offerte op.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Recreatiewoning verzekering
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies