Recreatiewoning verzekering afsluiten? Hier moet u op letten

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Recreatiewoning verzekering afsluiten? Hier moet u op letten
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Recreatiewoning verzekering afsluiten? Hier moet u op letten

Een recreatiewoning verzekering, verzekert u tegen schade aan uw vakantiewoning inclusief bijgebouwen, zwembaden en inboedel. De kosten van onvoorziene schade aan uw vakantiewoning kunnen hoog oplopen, daarom is het verstandig om een recreatiewoning verzekering af te sluiten.
Niet elke recreatiewoning is hetzelfde en iedere huiseigenaar heeft een andere persoonlijke situatie. Als u een recreatiewoning verzekering gaat afsluiten, zijn er een aantal zaken om op te letten. Hieronder leest u welke dat zijn.

Wat kunt u zelf dragen?

Een verzekering is altijd bedoeld voor onvoorziene risico’s die u niet eenvoudig zelf kunt dragen. Door het afsluiten van een verzekering creëert u als het ware een financieel vangnet voor het geval er iets ergs gebeurt. Ook bij het afsluiten van een recreatiewoning verzekering is het goed om te inventariseren welke risico’s u zelf kunt dragen en welke niet, zodat u weet waar u op moet letten. Op basis hiervan, kan u bepalen waar uw verzekering aan moet voldoen. Tip: Bekijk van tevoren de dekking van de recreatiewoning verzekering op de verzekeringskaart.

Waarde van de woning en waarde van de inboedel correct opgeven

Het verzekerde bedrag en de persoonlijke premie van de recreatiewoning verzekering worden gebaseerd op de waarde van uw vakantiewoning. Het is belangrijk dat u bij het afsluiten van de verzekering, de waarde van de woning (opstal), bijgebouwen en/of zwembaden en de waarde van de inboedel correct doorgeeft. Het gaat hierbij om de herbouwwaarde van uw vakantiehuis, wat het kost om deze opnieuw op dezelfde plek en op dezelfde manier te bouwen. Wat betreft de inboedel, dient doorgaans de nieuwwaarde van de inboedel opgegeven te worden.

Duur van de verhuur op letten bij het afsluiten van een recreatiewoning verzekering

Let op de voorwaarden voor verhuren. Bij onze recreatiewoning verzekering is verhuur standaard meeverzekerd. Op die manier is uw woning ook tijdens verhuur verzekerd tegen schade. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar u rekening mee dient te houden. Bij vakantiewoningen in het buitenland, is verhuur verzekerd op voorwaarde dat de woning ook zelf gebruikt wordt en deze niet uitsluitend wordt verhuurd. Bij verhuur via professionele instanties (zoals Airbnb en Booking.com) dient een overeenkomst te kunnen worden overlegd. Voor alle voorwaarden met betrekking tot verhuren, raadpleegt u de polisvoorwaarden of vraag een van onze adviseurs.

Inschrijving niet mogelijk

Met de recreatiewoning verzekering zijn allerlei soorten vakantiewoningen en tweede woningen te verzekeren. Daarbij dient het een tweede woning te betreffen en geen permanente woning. U kan dus niet ingeschreven staan op het adres van de woning die u wil verzekeren.

Letten op de uitsluitingen van een recreatiewoning verzekering

Om zeker te weten dat uw recreatiewoning verzekering de risico’s dekt die voor u van belang zijn, kan u het beste letten op de uitsluitingen. Hiervoor kan u het beste de uitsluitingen van de polis van de recreatiewoning verzekering controleren voordat u de verzekering afsluit. De polisvoorwaarden geven duidelijkheid over uitsluitingen.

Preventiemaatregelen

Als verzekerde wordt u verwacht goed zorg te dragen voor uw vakantiewoning. Hieronder valt bijvoorbeeld het tijdig (laten) uitvoeren van onderhoud, het goed afsluiten van de woning en het nemen van andere maatregelen om schade zoveel mogelijk te voorkomen.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Recreatiewoning verzekering
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies