Inboedelverzekering particulier schade nieuwe woning huiseigenaar huis kopen verzekering opstalverzekering

Vakantiehuis verzekering

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
Vakantiehuis verzekering
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Bent u in het bezit van een vakantiehuis in binnenland of buitenland waar u in vakanties of in uw vrije tijd graag naartoe gaat? Een vakantiehuis is een kostbaar bezit. U moet er dan ook niet aan denken dat er iets ergs met deze woning gebeurt. Toch kan er een ongeval gebeuren waarbij uw woning schade oploopt. Onder andere doordat u niet het hele jaar aanwezig bent en er verminderd toezicht is, is uw vakantiewoning kwetsbaar voor schade. Vakantiewoningen zijn door hun bouw vaak ook instabieler dan woonhuizen.
Kosten van schade kunnen al snel oplopen en het kan zelfs gebeuren dat uw woning onherstelbaar beschadigd raakt. Reparatie of het opnieuw laten bouwen van uw vakantiewoning vormt een hoge kostenpost die u mogelijk niet zelf kan dragen. Met de vakantiehuis verzekering, ook wel recreatiewoning verzekering, beschermt u zichzelf tegen deze risico’s.

Vakantiehuis verzekeren

Een vakantiehuis verzekering vergoedt schade aan uw vakantiewoning door oorzaken zoals brand, inbraak, lekkage of storm. De vakantiehuis verzekering van Klap verzekert ook aansprakelijkheidsrisico. Dit is het risico dat u loopt om aansprakelijk te worden gesteld voor schade die als gevolg van uw woning aan anderen wordt toegebracht.
Een vakantiehuis verzekering is van belang omdat er altijd risico is op schade en op aansprakelijkheid. Kosten die hieruit voortkomen kunnen zo hoog zijn dat deze moeilijk zelf te dragen zijn. Een vakantiehuis verzekering biedt in dit geval uitkomst. U wordt beschermd tegen risico’s die u loopt als eigenaar van een vakantiehuis. Uw zorgen worden uit handen genomen waardoor u kan genieten van een ontspannen vakantie in uw eigen huis. Met een vakantiehuis verzekering kunt u uw vakantiewoning met een gerust gevoel achterlaten.

Voor wie is een vakantiehuis verzekering?

Een vakantiehuis verzekering is er voor iedereen die eigenaar is van een vakantiehuis of tweede woning. Verschillende typen vakantiehuizen, zoals een chalet, vakantiewoning, bungalow en een vakantievilla, zijn te verzekeren met de vakantiehuis verzekering. Na het afsluiten van de verzekering is uw vakantiehuis doorlopend verzekerd tegen schade die door meerdere oorzaken kan ontstaan.
Met een vakantiehuis verzekering, kan zowel een vakantiewoning in Nederland als een vakantiewoning in het buitenland worden verzekerd. Andere verzekeraars bieden vaak geen aparte vakantiehuis verzekering aan. Ook is het vaak niet mogelijk uw vakantiehuis in het buitenland te verzekeren. Bij Klap kan dit wel.
Ook wanneer uw tweede huis in Nederland staat terwijl u zelf in het buitenland woont, is uw tweede woning te verzekeren door middel van de vakantiehuis verzekering.

Om een vakantiehuis verzekering te kunnen afsluiten voor uw vakantiewoning, is een voorwaarde dat u hier niet permanent in woont. U kan dus helaas niet ingeschreven staan op het adres van uw vakantiewoning. Staat u wel ingeschreven op het adres van de woning? Dan kan u deze verzekeren met een opstalverzekering en/of een inboedelverzekering via Klap.

Wat dekt een vakantiehuis verzekering?

Als u eigenaar bent van een tweede woning, is het verstandig om een vakantiehuis verzekering af te sluiten. Er kan schade ontstaan, of u kan bijvoorbeeld de sleutel van uw woning verliezen. Met onze vakantiehuis verzekering bent u verzekerd tegen deze ongevallen, inclusief aansprakelijkheid.

De vakantiehuis verzekering beschermt u tegen meerdere risico’s en verzekert onder andere:

 • Uw vakantiewoning zelf (opstal)
  Schade aan uw vakantiehuis ten gevolge van oorzaken zoals brand, ontploffing, inbraak, of storm, wordt vergoed. Ook schade aan eventuele bijgebouwen of zwembaden behorende bij de woning, wordt vergoed;
 • De inboedel van uw vakantiehuis
  Schade die ontstaat aan de inboedel van uw vakantiewoning ten gevolge van oorzaken zoals brand, ontploffing, inbraak, of storm, wordt vergoed. Binnen Nederland is ook vergoeding van diefstal-, verlies- of beschadiging van uw reisbagage mogelijk;
 • Aansprakelijkheid
  De verzekering beschermt u tegen aansprakelijkheid als huiseigenaar. In het geval dat u aansprakelijk wordt gesteld voor schade die ten gevolge van uw vakantiehuis ontstaat aan derden, vergoedt de vakantiehuis verzekering deze kosten;
 • Verhuur van uw vakantiehuis
  Uw vakantiehuis inclusief bijgebouwen en/of zwembaden en uw inboedel zijn ook tijdens verhuur verzekerd tegen schade. Staat uw vakantiewoning in het buitenland? Dan is verhuur alleen meeverzekerd in combinatie met eigen gebruik van de woning.

Zowel vakantiehuizen in Nederland, als in het buitenland kunnen worden verzekerd. Bekijk de polisvoorwaarden voor meer informatie.

In Nederland kan reisbagage, zaken zoals een laptop of sieraden, aanvullend worden meeverzekerd. Een (doorlopende) reisverzekering verzekert deze zaken vaak alleen bij reizen die via een reisbureau zijn geboekt. Bij vakanties in uw tweede woning, wordt diefstal of verlies van reisbagage in Nederland niet door de reisverzekering vergoed.

Uw vakantiehuis verzekeren via Klap

Uw vakantiehuis is eenvoudig te verzekeren via Klap. Door een vakantiehuis verzekering af te sluiten, is uw tweede huis verzekerd voor schade en bent u zelf verzekerd voor aansprakelijkheid.
Op onze website kan u de algemene voorwaarden en polisvoorwaarden bekijken. Ook kan u uw persoonlijke premie berekenen of een offerte opvragen. De vakantiehuis verzekering kan online worden afgesloten, alleen kunnen wij u via de website niet van persoonlijk advies voorzien. Hierdoor bent u zelf verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden tijdens het invullen van uw aanvraag. Als u dus nog ergens over twijfelt of vragen heeft, neem dan vooral contact op. Onze adviseurs staan voor u klaar!

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Onze specialist Peter Sommers
Voor al uw vragen over onze Vakantiehuis verzekering
Peter Sommers
Adviseur particulier
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies