5 redenen om een recreatiewoning verzekering af te sluiten

Zorgeloos genieten van uw vakantiehuis? Verzeker uw vakantiewoning in het binnen- of buitenland met onze vakantievillaverzekering.

Bereken premie
5 redenen om een recreatiewoning verzekering af te sluiten
Bereken premie

De vakantievillaverzekering dekt schade aan uw vakantiehuis in het binnen- of buitenland.

De verzekering geldt voor iedereen met een eigen vakantiehuis in Nederland of een ander land binnen Europa.

De vakantievillaverzekering biedt een complete dekking, van opstal en inboedel tot aansprakelijkheid. Verhuur is meeverzekerd.


Wat is een recreatiewoning verzekering?

Een recreatiewoning verzekering is een verzekering die voor u de kosten vergoedt indien er onverwachte schade aan uw recreatiewoning of inboedel ontstaat. Ook eventuele bijgebouwen en/of zwembaden die bij uw vakantiewoning horen, zijn verzekerd. De recreatiewoning verzekering vergoedt schade aan uw vakantiewoning als gevolg van bijvoorbeeld brand, inbraak, lekkage of storm.

5 redenen om een recreatiewoning verzekering af te sluiten

1. Om schade eenvoudig te kunnen laten herstellen ongeacht de beschikbare financiële middelen
Door uw vakantiehuis te verzekeren, wordt schade die ontstaat direct vergoed. U hoeft de, soms hoge, kosten voor reparatie of vervanging niet zelf op te brengen. Een vakantiehuis is kwetsbaar voor inbraak omdat er geen sprake is van permanente bewoning. Bovendien hebben we in Nederland te maken met vaak onvoorspelbare weersomstandigheden, waardoor ook schade kan ontstaan. Met de recreatiewoning verzekering, hoeft u zich geen zorgen te maken om uw vakantiewoning wanneer u niet aanwezig bent, zelfs tijdens verhuur niet.

2. Aansprakelijkheid
Onze vakantiehuis verzekering verzekert u tegen aansprakelijkheid. Als eigenaar van een vakantiewoning loopt u het risico om aansprakelijk gesteld te worden. Wanneer anderen als gevolg van (onderdelen van) uw vakantiehuis schade oplopen, kunnen zij u aansprakelijk stellen. De recreatiewoning verzekering vergoed de kosten van aansprakelijkheidsschade.

3. Uw vakantiehuis in het buitenland goed verzekerd tegen schade
Voor uw woning in het buitenland, kan u terecht bij de recreatiewoning verzekering met een zeer ruime dekking op basis van allrisk. Door een recreatiewoning verzekering af te sluiten, verzekert u uw vakantiehuis in het buitenland tegen schade en aansprakelijkheid als gevolg van verschillende oorzaken.

4. Eén plek om te claimen
Als er tegelijk schade ontstaat aan de vakantiewoning en inboedel, kan op één plek deze schade geclaimd worden. Door met de recreatiewoning verzekering zowel de woning (opstal) als de inboedel te verzekeren, heeft u één vast aanspreekpunt waar u terecht kunt in geval van schade of aansprakelijkstelling naar aanleiding van uw vakantiehuis.
Meer redenen waarom u een aparte recreatiewoning verzekering zou moeten afsluiten.

5. Verplichting
In sommige gevallen kan het afsluiten van een recreatiewoning verzekering simpelweg verplicht zijn. Bijvoorbeeld om een hypotheek te kunnen krijgen op uw vakantiehuis of als voorwaarde die wordt gesteld vanuit het recreatiepark waar uw vakantiewoning staat.

Uiteraard zijn er veel meer redenen om een recreatiewoning verzekering af te sluiten. Wilt u weten of een recreatiewoning verzekering in uw geval geschikt zou zijn? Of heeft u andere vragen? Neem dan contact op. Een van onze deskundigen denkt graag met u mee!

Recreatiewoning verzekeren via Klap

Een recreatiewoning verzekering is eenvoudig af te sluiten via Klap. Door middel van de verzekering, wordt schade aan uw tweede woning vergoed. Ook bent u tegen aansprakelijkheid verzekerd. Onze recreatiewoning verzekering biedt een ruime dekking tegen schade aan uw vakantiehuis. Klap draagt hierbij uw risico en zorgt in geval van schade voor adequate afhandeling. Op deze manier kan u genieten van een welverdiende en ontspannen vakantie of van rust en zekerheid wanneer u thuis bent en weet dat uw recreatiewoning in goede handen is.
Klap is een verzekeringsmakelaar met een heldere en efficiënte werkwijze. Klap brengt uw verzekering onder bij uitsluitend solvabele en betrouwbare verzekeraars en vormt het vaste aanspreekpunt met betrekking tot alles rondom uw verzekering.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Recreatiewoning verzekering
Onze specialist Peter  Sommers
adviseur particulier Peter Sommers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies