Nieuws

Op zonvakantie


Zonvakantie Reis

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Een en ander is nog onzeker wat betreft de mogelijkheden, maar het vooruitzicht dat binnenkort iedereen gevaccineerd kan zijn geeft perspectief. Het verlangen om de zon op te zoeken is hoog, zeker na een zomer waarin dit niet mogelijk was.

Hierheen gaat Nederland op vakantie

Jaarlijks worden vooral Frankrijk en Duitsland druk bezocht tijdens de zomervakantie. Maar ook Zuid-Europese landen als Spanje en Italië zijn onverminderd populair onder Nederlanders. Toch gingen we vorige zomer massaal in eigen land op vakantie. Of deze trend doorzet en de zomervakanties in eigen land bij ‘het nieuwe normaal’ gaan horen, moet nog blijken.
Over het algemeen hebben we het een beetje gehad met de massale all-inclusive hotels. De laatste tijd zoeken Nederlanders vaker kleinschalige recreatieparken in de natuur op. Anderen huren een particuliere accommodatie, maar dan wel een luxe vakantievilla met privézwembad bijvoorbeeld.

Dit moet u doen voordat uw vakantie kan beginnen:

Niet het meest vakantieproof (lees: onderuitgezakt met een goed boek) onderwerp, wel noodzakelijk. Denk voordat uw vakantie begint aan een doorlopende- of kortlopende reisverzekering. Een reisverzekering dekt schade aan uw spullen en letselschade die u tijdens uw vakantie oploopt. De kans dat er iets gebeurt is groter dan u denkt. Er wordt geadviseerd om nooit zonder reisverzekering op reis te gaan. Heeft u al een reisverzekering? Controleer dan de geldigheid. Controleer ook of de dekking van de polis aansluit bij uw aankomende vakantie of dat u moet overstappen en bespaar uzelf zo een hoop problemen.

Uw eigen vakantievilla

Wanneer u zelf over een pareltje van een vakantiehuis in Europa beschikt, staat uw bestemming voor aankomende zomervakantie natuurlijk al vast! Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten. Bovendien bent u verzekerd van uw eigen spullen, hygiëne en uw eigen bekende adresjes dichtbij.

Weet u al zeker dat u de aankomende zomer niet in uw vakantievilla zal doorbrengen? Dan is het verhuren van uw vakantiehuis het overwegen waard! Genoeg vakantiegangers die niet kunnen wachten om vitamine D op te doen en nog op zoek zijn naar een accommodatie voor zomer 2021. Daarbij is het wel van belang dat uw vakantievilla en eigendommen goed zijn verzekerd. Zo voorkomt u onverwachte kosten als gevolg van materiële schade. Bij onze vakantiehuis verzekering is ook verhuur inbegrepen. Vraag uw adviseur naar de voorwaarden.

Mochten de grenzen dicht blijven, is het verzekeren van een tweede woning nog steeds noodzakelijk. Ook wanneer u weg bent, kan er schade aan uw vakantiehuis ontstaan. Juist wanneer u langere tijd niet in uw vakantiewoning aanwezig bent, verhoogt dit de kans op inbraak. Bovendien kan het weer op de plek van bestemming omslaan, veel vakantievertrekken zijn niet bestand tegen heftige weersomstandigheden. Met de vakantiehuis verzekering is uw woning verzekerd tegen meerdere typen schade, zoals storm- en waterschade. Zo kan u kan met een gerust hart de zomer tegemoet gaan en genieten van de zonnestralen in eigen land.