Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

Deze CAR-verzekering past het beste bij u

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
Deze CAR-verzekering past het beste bij u
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Welke CAR-verzekering bij u past, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. U kan een CAR-verzekering afsluiten als aannemer, zzp’er, of particulier. Een CAR-verzekering is een maatwerkverzekering, waardoor de verzekering persoonlijk kan worden afgestemd op uw situatie. Het is belangrijk om een CAR-verzekering te vinden en af te sluiten die bij u past, zodat deze zo goed mogelijk aansluit bij uw behoeften of die van uw onderneming.

Waarom een CAR-verzekering afsluiten?

Een bouwproject is kwetsbaar voor schade. De kans op schade is bij zaken in (aan)bouwfase groter dan bij voltooide bouwwerken. Brand of een heftige storm kan bijvoorbeeld meer invloed hebben op een bouwwerk dat nog niet af is, en ook het risico op diefstal of vandalisme is bij een bouwproject hoger. Bij een bouwproject zijn vaak veel verschillende partijen betrokken. Dit maakt de kans dat er schade ontstaat als gevolg van een fout, groter. Denk bijvoorbeeld aan verkeerde aansluitingen van elektriciens, ontwerpfouten door constructeurs, of schade aan zaken van derden door bijvoorbeeld verkeerde heitechnieken. Door een CAR-verzekering af te sluiten, verzekert u uzelf en al het personeel dat meewerkt tegen materiële schade tijdens de bouw en tegen onverwachte kosten door aansprakelijkstelling . Wanneer u zelf een aanbouw of verbouwing van uw huis laat realiseren, kan u door middel van een CAR-verzekering direct aanspraak maken op vergoeding bij schade en bent u zelf ook meteen verzekerd indien u meewerkt aan de verbouwing.

Welke CAR-verzekering past het beste bij mij?

Er zijn eigenlijk twee soorten CAR-verzekeringen: de doorlopende CAR-verzekering en de aflopende CAR-verzekering.

Doorlopende- of aflopende CAR-verzekering

Of u beter een doorlopende- of een aflopende CAR-verzekering kan afsluiten, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Met een doorlopende CAR-verzekering bent u het hele jaar door voor alle bouwprojecten verzekerd. U kan vertrouwen op een doorlopende verzekering, uw jaarlijkse premie is vooraf bij u bekend en u hoeft maar één keer de CAR-verzekering af te sluiten.

Met een aflopende CAR-verzekering bent u alleen verzekerd voor het bouwproject waarvoor de verzekering is afgesloten. Een aflopende CAR-verzekering sluit u dus per project af. De verzekeringsdekking kan specifiek op het betreffende bouwproject worden afgestemd. Na voltooiing van het project, stopt de verzekering. U bent bij kortere projecten niet gebonden aan jaarlijkse premiebetaling, maar voor elk nieuwe project sluit u opnieuw een CAR-verzekering af.

Op basis hiervan, is een doorlopende CAR-verzekering een verstandige keuze wanneer u meerdere bouwprojecten per jaar heeft. Heeft u eenmalig of bijvoorbeeld twee keer per jaar een bouwproject, of laat u uw eigen huis verbouwen? Dan is een aflopende CAR-verzekering vaak de geschikte keuze.

Welke dekking

Om te weten welke CAR-verzekering bij u past, is het belangrijk om te kijken welke dekking u denkt nodig te hebben. Het is mogelijk om het verzekerde bedrag (de maximale vergoeding die kan worden uitgekeerd) te kiezen en er kunnen aanvullende vergoedingen aan de verzekering toegevoegd worden. Een aantal zaken zijn standaard verzekerd onder de CAR-verzekering. Dit zijn materiële schade aan het bouwwerk zelf en aansprakelijkheid, bijvoorbeeld voor schade aan een bestaand pand als gevolg van de werkzaamheden. Daarnaast zijn een aantal zaken optioneel te verzekeren. Zo kunnen bouwmaterialen, hulpmaterialen, eigendommen van de opdrachtgever of van directie of personeel en diefstal- of beschadiging tijdens transport worden meeverzekerd. Deze opties zijn beschikbaar door middel van een hogere premie. Daarom is het goed om te kijken of deze vergoedingen relevant zijn om aan uw verzekering toe te voegen.

Indien u ook nadat het bouwwerk voltooid is verzekerd wil zijn tegen schade of tegen aansprakelijkheid voor schade, is het verstandig om de verzekering door te laten lopen tijdens de onderhoudsperiode. Een CAR-verzekering waarbij de onderhoudstermijn is meeverzekerd, past dan het beste bij u.

Ook is het belangrijk om te kijken naar uitsluitingen die mogelijk relevant voor u zijn. De CAR-verzekering is alleen geldig voor bouwwerken in Nederland, waardoor bouwprojecten die buiten Nederland worden uitgevoerd niet kunnen worden verzekerd. In overleg is er soms wel een dekking voor bouwprojecten in het buitenland mogelijk, vraag uw deskundige hiernaar. Ook schade als gevolg van opzet en schade als gevolg van een natuurramp worden in principe niet vergoed door de CAR-verzekering.

Nu duidelijk is waar u op dient te letten, kan u CAR-verzekeringen vergelijken.

De juiste CAR-verzekering afsluiten

Via Klap kan u de CAR-verzekering die het beste bij u past afsluiten. Een CAR-verzekering is altijd maatwerk, daarom is het niet mogelijk deze online af te sluiten. De verzekeringsadviseurs van Klap kunnen u vrijblijvend advies geven en de CAR-verzekering van uw keuze voor u afsluiten. Ook als u na het lezen van dit artikel nog vragen heeft, kunt u terecht bij een van onze deskundigen.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies