Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

CAR-verzekering Particulier

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
CAR-verzekering Particulier
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Verzeker uw verbouwing met een CAR-verzekering voor particulieren, een bouwverzekering. Hiermee is alles wat bij de bouw komt kijken verzekerd tegen schade en diefstal, tijdens het volledige bouwproject.

Wat is een CAR-verzekering particulier?

Een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering) voor particulieren is een verzekering die beschermt tegen de risico’s van de bouw of verbouwing. Een CAR-verzekering voor particulieren dekt materiële schade die kan ontstaan tijdens bouwwerkzaamheden. Een CAR-verzekering is in feite een all risk verzekering voor een bouwproject in het geheel.
Een CAR-verzekering voor particulieren biedt uitkomst wanneer u uw huis laat bouwen of verbouwen. De CAR-verzekering dekt schade die tijdens de bouwwerkzaamheden ontstaat. Hierbij valt te denken aan schade door storm, ineenstorting of brand. Ook diefstal van materialen of spullen op de bouwplaats en schade die door vandalen wordt aangebracht, is meeverzekerd. Zelfs schade die ontstaat door een fout in de uitvoering, is verzekerd bij de CAR-verzekering voor particulieren.

Waarom een CAR-verzekering particulier afsluiten?

Heeft u een grote verbouwing van uw huis gepland? Of wilt u bijvoorbeeld een schuurtje laten aanbouwen? Een dergelijke bouw of verbouwing is niet zonder risico’s. Er kan tijdens de bouw of verbouwing van alles misgaan. De Construction All Risk verzekering biedt dan uitkomst.

De CAR-verzekering van Klap geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico’s. Als u uw huis gaat verbouwen en dit zelfstandig uitvoert, heeft u groot belang bij het afsluiten van een CAR-verzekering voor particulieren. Neemt u een aannemer in de hand? Dan sluit deze vaak zelf een CAR-verzekering af voor het gehele bouwproject. Toch kan het ook dan verstandig zijn om als particulier zelf een CAR-verzekering voor particulieren af te sluiten. U heeft dan zelf de verzekering in beheer en zo heeft u financiële zekerheid wanneer er iets misgaat. Daarmee heeft u de zekerheid dat iedereen die bij het bouwproject betrokken is, verzekerd aan het werk is. Door zelf een CAR-verzekering voor particulieren af te sluiten voor uw verbouwing of aanbouw, bent u niet afhankelijk van de verzekering van uw aannemer.

Bij schade tijdens een bouwproject, kan het onduidelijk zijn wie er precies aansprakelijk is. Met een eigen CAR-verzekering, voorkomt u discussies achteraf over welke verzekering aangesproken moet worden om uw schade vergoed te krijgen. Wanneer er door een fout schade ontstaat, wordt niet altijd de verzekeringsuitkering direct door uw aannemer aan u betaald. Uw aannemer kan voorstellen om de reparatiewerkzaamheden uit te voeren en zo kosteloos de schade te herstellen. Misschien bent u het vertrouwen in de aannemer kwijt en wilt u liever dat een andere aannemer het project overneemt. Met een eigen CAR-verzekering heeft u volledig zelf de keuze welke aannemer uw bouwproject uitvoert.

Er zijn dus tal van redenen om zelf een CAR-verzekering af te sluiten. Het is verstandig om zelf een CAR-verzekering voor particulieren af te sluiten:

 • Als u zelfstandig een verbouwing uitvoert zonder andere partijen
 • Als u de CAR-verzekering liever in eigen beheer wil hebben
 • Als u zeker wil zijn van een volledige dekking tegen schade voor alles betrokken bij de bouw of verbouwing
 • Als u zelf de samenstelling van uw polis wil bepalen
 • Als u voor vergoeding van schade niet afhankelijk wil zijn van de premiebetaling en de polis van uw aannemer
 • Als u na schade zelf wil kunnen kiezen welke aannemer de rest van de verbouwing uitvoert
 • Als u zelf, los van de aannemer, andere partijen inschakelt (bijvoorbeeld een schilder of een installateur) voor de verbouwing. Deze zijn onder uw CAR-verzekering allemaal meeverzekerd
 • Als u een duidelijke en snelle schadeafwikkeling wil
 • Als u zelf meewerkt aan de verbouwing
 • Als een vriend, kennis of familielid van u meewerkt aan de verbouwing

Wat dekt een CAR-verzekering particulier?

Een CAR-verzekering voor particulieren beschermt u tegen kosten door schade die ontstaat tijdens de bouw of verbouwing. Een opstal- of inboedelverzekering biedt vaak geen dekking tegen schade die ontstaat tijdens- of als gevolg van bouwwerkzaamheden.

Tijdens de bouw of verbouwing van bijvoorbeeld uw huis, zijn er veel mogelijke oorzaken die tot schade kunnen leiden. Zo kan er een heftige storm optreden, brand ontstaan, of diefstal worden gepleegd.

Een CAR-verzekering (Construction All Risk verzekering) dekt de kosten van schade die tijdens de bouw ontstaat aan:

 • Het bouwproject
 • Bestaande gebouwen (bijvoorbeeld de eigen woning of schuur)
 • Gebouwen van derden (bijvoorbeeld de woning van de buren)
 • Persoonlijke bezittingen
 • Hulpmateriaal

Ten gevolge van:

 • Storm, regen, of blikseminslag
 • Een bouwfout
 • Transport
 • Het onopzettelijk verkeerd uitvoeren van werkzaamheden
 • Diefstal
 • Vandalisme

Welke CAR-verzekering particulier past bij mij?

Er bestaan twee verschillende soorten CAR-verzekeringen: een doorlopende CAR-verzekering en een aflopende CAR-verzekering. Als particulier heeft u meestal voldoende aan de aflopende CAR-verzekering. De aflopende CAR-verzekering voor particulieren verzekert uw bouwproject gedurende de volledige looptijd van het project.
Wanneer u een CAR-verzekering voor particulieren gaat afsluiten, heeft u de mogelijkheid om ook de onderhoudstermijn mee te verzekeren. Dit houdt in dat u gebruik kunt blijven maken van uw CAR-verzekering gedurende de onderhoudstermijn. De onderhoudstermijn is een tijdelijke periode die ingaat nadat het werk voltooid is. Bij het aanvragen van de CAR-verzekering voor particulieren met onderhoudstermijn kunt u kiezen welke periode precies als onderhoudstermijn geldt. U heeft hierbij de keuze uit meerdere vastgestelde termijnen. Let op, de onderhoudstermijn is alleen verzekerd als deze van tevoren in het bestek of de aannemingsovereenkomst is overeengekomen.

Een CAR-verzekering particulier afsluiten

Een CAR-verzekering voor particulieren afsluiten kan eenvoudig en snel via Klap. Een CAR-verzekering is altijd een maatwerkverzekering. De verzekeringspremie hangt af van meerdere factoren, zoals bouwkosten en de omvang van de dekking. U kunt ervoor kiezen om bepaalde dekkingen toe te voegen of juist uit te sluiten, dit heeft invloed op uw premie. Omdat een CAR-verzekering voor particulieren een maatwerkverzekering is, is het niet mogelijk deze volledig online af te sluiten.

Klap is al meer dan 170 jaar specialist in zowel particuliere als zakelijke verzekeringen. Onze adviezen zijn altijd persoonlijk en deskundig. Wilt u advies over een CAR-verzekering voor particulieren? Of wilt u weten wat uw premie is? Neem dan contact op met een van onze deskundigen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen met betrekking tot uw verzekeringen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Natascha Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Janette Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies