Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

CAR-verzekering vergelijken

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
CAR-verzekering vergelijken
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Een CAR-verzekering beschermt tegen de gevolgen van materiële schade die kan ontstaan tijdens de bouw. De CAR-verzekering is bestemd voor iedereen die zelfstandig werkzaam is in de bouw of een verbouwing laat uitvoeren. De verzekering wordt afgesloten door aannemers, onderaannemers of zzp’ers, of particulieren. Er zijn verschillende soorten CAR-verzekeringen en verschillende aanbieders. In dit artikel geven wij advies over hoe u CAR-verzekeringen kan vergelijken om zo de juiste verzekering te vinden.

CAR-verzekering vergelijken

CAR-verzekeringen zijn maatwerkverzekeringen. Dit houdt in dat CAR-verzekeringen op meerdere punten van elkaar verschillen en de verzekering aan te passen is aan uw wensen. Binnen de CAR-verzekering kunnen een aantal keuzes worden gemaakt om te zorgen dat de verzekering bij uw persoonlijke situatie aansluit.
Punten waarop u CAR-verzekeringen kan vergelijken, zijn:

  • Het type CAR-verzekering
  • Voorwaarden- en uitsluitingen van de CAR-verzekering
  • De dekking van de CAR-verzekering
  • De premie van de CAR-verzekering
  • Verzekeraar
  • Het type CAR-verzekering

Er bestaan als het ware twee verschillende CAR-verzekeringen: de doorlopende CAR-verzekering en de aflopende CAR-verzekering. Welke van deze twee verzekeringen u afsluit, is een persoonlijke keuze maar vaak is een doorlopende CAR-verzekering aan te raden wanneer u twee of meer projecten per jaar heeft en een aflopende CAR-verzekering wanneer u minder dan twee projecten per jaar heeft.

Voorwaarden- en uitsluitingen van de CAR-verzekering

Verzekeraars hanteren verschillende voorwaarden die van toepassing zijn op de CAR-verzekering. Zo zijn er verschillen in de voorwaarden met betrekking tot preventie. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn en hier rekening mee te houden bij het kiezen van uw CAR-verzekering. De voorwaarden worden door de verzekeraar bepaald en u vindt deze in de polisvoorwaarden of de algemene voorwaarden.
De dekking van de CAR-verzekering kent een aantal uitsluitingen. Per CAR-verzekering is verschillend welke zaken niet onder de dekking vallen en dus uitgesloten zijn van vergoeding. Door hier tijdens het vergelijken op te letten, komt u na het afsluiten niet voor verrassingen te staan. Afhankelijk van de verzekering, kan er bijvoorbeeld een uitsluiting zijn voor schade als gevolg van natuurrampen, schade door nalatigheid of schade aan bouwprojecten in het buitenland.

De dekking van de CAR-verzekering

CAR-verzekeringen worden vaak vergeleken op basis van de dekking. Het is verstandig om vooraf te bedenken welke zaken u minstens verzekerd wilt hebben en dit mee te nemen in uw vergelijking. Standaard zijn het (aan)bouwwerk zelf en de aansprakelijkheid verzekerd. Welke aanvullende dekkingen mogelijk zijn, is afhankelijk van de CAR-verzekering.

De premie van de CAR-verzekering

Ook kan u CAR-verzekeringen vergelijken op basis van de premie. De premie moet aansluiten bij uw financiële middelen en die van uw onderneming. Er zit verschil in premie tussen de doorlopende CAR-verzekering en de aflopende CAR-verzekering. Ook aanvullende vergoedingen hebben invloed op de premie. Soms is een CAR-verzekering onderdeel van een verzekeringspakket. Hierbij worden meerdere verzekeringen aangeboden voor een totaalprijs, waardoor u voordeliger uit kan zijn.

Verzekeraar

CAR-verzekeringen worden door meerdere verzekeraars aangeboden. Het is belangrijk dat uw verzekering is ondergebracht bij een kredietwaardige verstrekker. Klap biedt alleen CAR-verzekeringen aan van bekende en solvabele verzekeraars. Wij zorgen altijd voor een objectieve vergelijking tussen de aanbieders, waardoor u uitstekend verzekerd bent tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

CAR-verzekering vergelijken en afsluiten

Na het vergelijken, kan u de voor u geschikte en gewenste CAR-verzekering afsluiten. U weet dan zeker dat u, en iedereen die meewerkt, verzekerd is tegen de gevolgen van schade die ontstaat tijdens het bouwproject.

Omdat een CAR-verzekering een maatwerkverzekering is, is deze helaas niet online af te sluiten. Klap helpt u graag bij CAR-verzekeringen vergelijken en afsluiten. Klap Verzekeringsmakelaar is een familiebedrijf dat al meer dan 170 jaar particuliere en zakelijke relaties adviseert op het gebied van verzekeringen. De verzekeringsexperts van Klap voorzien u graag van een maatwerkadvies en zullen voor u een objectieve vergelijking maken. Uiteraard, staan zij ook voor u klaar indien u nog vragen heeft over uw CAR-verzekering.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies