Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

Voor wie is een CAR-verzekering?

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
Voor wie is een CAR-verzekering?
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Een CAR(Construction All Risk)-verzekering verzekert materiële schade die kan ontstaan tijdens de bouw- of verbouwing van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. De CAR-verzekering beschermt tegen bouwrisico’s. De CAR-verzekering is daarmee een onmisbare verzekering voor iedereen die bezig is met het (laten) uitvoeren van een bouwproject. Een CAR-verzekering is bijvoorbeeld bestemd voor aannemers, architecten, schilders, installateurs, stukadoors en elektriciens.
Een CAR-verzekering kan worden afgesloten door aannemers, zzp’ers, of particulieren.

Een CAR-verzekering voor aannemers

Als aannemer of hoofdaannemer bent u in principe eindverantwoordelijk voor het bouwproject. Als aannemer kan u eigenlijk niet zonder een CAR-verzekering. Als een van de onderaannemers namelijk geen goed werk oplevert of tijdens zijn werk onvoorziene schade veroorzaakt aan zaken van de opdrachtgever, dan bent u hoofdelijk aansprakelijk. In dat geval dient u als hoofdaannemer de opdrachtgever schadeloos te stellen. Aansprakelijkheid is standaard opgenomen in de CAR-verzekering. Door deze verzekering worden kosten door schade die uw opdrachtgever oploopt vergoed. Met een CAR-verzekering beschermt u dus ook uzelf tegen onverwachte kosten, ongeacht wie er aansprakelijk wordt gesteld.

Een CAR-verzekering voor zzp’ers

Ook als zzp’er is het heel verstandig om een CAR-verzekering af te sluiten. U heeft dan duidelijkheid over wat wel en niet verzekerd is. Wanneer u gebruik maakt van de CAR-verzekering van de hoofdaannemer, heeft u hier vaak geen inzicht in. Met een eigen CAR-verzekering ZZP weet u dat de premie is voldaan, waardoor u zeker bent van financiële bescherming tegen aansprakelijkheid.
Als u een doorlopende CAR-verzekering afsluit, bent u meteen voor alle opdrachten die u uitvoert verzekerd. Dit kan veel rust geven tijdens het werk.
Bovendien, is het zo dat wanneer er schade ontstaat, er vaak ook een discussie ontstaat over wie de schade heeft veroorzaakt en op welke verzekering de schade moet worden gemeld. Als de CAR-verzekering van de hoofdaannemer wordt aangesproken, kan hij zijn hoge eigen risico aan u doorberekenen wanneer blijkt dat u de schade heeft veroorzaakt. Wanneer u een eigen CAR-verzekering afsluit, kan u zelf kiezen voor een lager eigen risico waardoor u niet geconfronteerd wordt met hoge onverwachte kosten. Door een CAR-verzekering af te sluiten, zorgt u dus voor financiële zekerheid tijdens de bouw.

Een CAR-verzekering voor particulieren

Wanneer u als particulier zelf een aanbouw of verbouwing laat uitvoeren, krijgt u automatisch te maken met risico’s. Een CAR-verzekering beschermt u tegen deze bouwrisico’s. De CAR-verzekering vergoedt schade aan het bouwwerk die door bijvoorbeeld storm of vandalisme wordt veroorzaakt, maar ook schade die aan uw bestaande huis wordt veroorzaakt ten gevolge van de bouw, wordt vergoed. Als u zelfstandig een verbouwing of aanbouw uitvoert of hieraan meewerkt, dan is een CAR-verzekering onmisbaar. Wanneer u een aannemer inschakelt, sluit deze vaak zelf een CAR-verzekering af. Ook dan kan het toch verstandig zijn om zelf een CAR-verzekering voor particulieren af te sluiten. Op die manier kan u zelf de verzekering in beheer houden en weet u welke zaken er wel en niet verzekerd zijn. U kan de CAR-verzekering precies laten aansluiten op uw andere verzekeringen, waardoor de aan- of verbouw van begin tot eind is verzekerd. Ook kunt u met een eigen verzekering vertrouwen op snelle schadeafwikkeling wanneer er iets gebeurt. Door zelf een CAR-verzekering af te sluiten, bent u niet afhankelijk van de verzekering van uw aannemer.

Heeft u vragen of wilt u zelf een CAR-verzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op. De verzekeringsexperts van Klap staan voor u klaar, en helpen graag bij het samenstellen van een CAR-verzekering.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies