Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

Advies over uw CAR-verzekering

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
Advies over uw CAR-verzekering
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Tijdens een (aan)bouw of verbouwing, is er altijd kans dat er iets misgaat waardoor schade ontstaat. Schade die tijdens de bouw ontstaat, kan grote gevolgen hebben. Daarom is het van groot belang een adequate CAR-verzekering af te sluiten. Een CAR-verzekering beschermt u tegen de gevolgen van materiële schade tijdens de bouw.

U kan als aannemer, ZZP’er of particulier een CAR-verzekering afsluiten. Van uw situatie is afhankelijk welke CAR-verzekering u nodig heeft. Het advies is om een CAR-verzekering af te sluiten die past bij uw persoonlijke situatie. Hierbij is het belangrijk welke dekking u kiest. Een CAR-verzekering is altijd een maatwerkverzekering. Door aanvullende vergoedingen te kiezen, is het mogelijk een CAR-verzekering af te sluiten die bij uw wensen past. Controleer bij het vergelijken en afsluiten van uw CAR-verzekering of de zaken die voor u belangrijk zijn, minstens gedekt zijn.

CAR-verzekeringen zijn in te delen in doorlopende- en aflopende CAR-verzekeringen. Met een doorlopende CAR-verzekering bent u verzekerd gedurende het hele jaar en voor al uw opdrachten. Deze verzekering sluit u eenmalig af en de premie voor het hele jaar is vooraf bij u bekend. De aflopende CAR-verzekering geldt uitsluitend voor het betreffende project en eindigt nadat het project voltooid is. Deze verzekering sluit u voor elk project opnieuw af. De uiteindelijke keuze voor een doorlopende- of aflopende CAR-verzekering, is persoonlijk. Het advies is om bij meerdere keren per jaar een bouwproject (laten) uitvoeren, een doorlopende CAR-verzekering af te sluiten. In alle andere gevallen is een aflopende CAR-verzekering verstandig.

Het is goed om ook rekening te houden met uitsluitingen. In de verzekeringsdekking van uw CAR-verzekering zijn een aantal vergoedingen uitgesloten. Uitsluitingen zijn vooraf bekend en zijn te vinden in de verzekeringsvoorwaarden of de algemene voorwaarden. Het advies is om na te gaan wat de uitsluitingen zijn, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan. U kan de uitsluitingen al controleren voordat u de CAR-verzekering afsluit.

Tot slot, adviseren wij om regelmatig uw CAR-verzekering tegen het licht aan te houden. In principe geldt met betrekking tot al uw verzekeringen dat het verstandig is om deze af en toe opnieuw te bekijken. Op deze manier heeft u inzicht in uw risicobeheersing en voorkomt u over- of onderverzekering. Klap kan u assisteren bij het opnieuw bekijken van uw CAR-verzekering en uw andere verzekeringen.

Neem contact op met onze adviseur voor een vrijblijvend advies.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen met betrekking tot uw verzekeringen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies