Personeel

Als werkgever bent u verantwoordelijk voor uw medewerkers. Niet alleen dienen zij in een veilige omgeving te kunnen werken, maar ook bent u verplicht hen een pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden te bieden. Voor sommige werknemers kunnen de arbeidsvoorwaarden zelfs een doorslaggevende rol spelen om voor een functie te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een goede pensioenregeling of collectieve zorgverzekering.

Naast het dragen van zorg voor uw personeelsleden is het ook belangrijk dat u uw zaken op orde heeft wanneer er iets gebeurt met een werknemer. U kunt uw organisatie financieel beschermen tegen verschillende personeelsrisico’s, zoals bedrijfsongevallen door nalatigheid van personeel of beleid, maar ook verzuim. Als organisatie hoeft u niet direct betrokken te zijn bij dit soort risico’s om de financiële gevolgen hiervan te kunnen ervaren. Uw werknemer kan bijvoorbeeld een hersenschudding oplopen of (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken. Ze komen dan in de Ziektewet terecht, en mogelijk in een re-integratietraject. Heeft u dit niet goed geregeld met een arbodienst of verzekeraar, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van uw werknemer. Verzaakt u hierin en is de begeleiding niet zoals het hoort te zijn, dan kan het zijn dat u een boete krijgt of verplicht wordt de loonsom van uw zieke werknemer zelf uit te keren.

Wilt u een persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze specialisten op het gebied van Employee Benefits, zij helpen u graag verder.

 

Vrijblijvend advies