Gebouwenverzekering Online Afsluiten bij Klap. Verzekerd tegen schade, brand, overstroming, inbraak en storm.

Wat kost een CAR-verzekering?

Verzeker uw bouwproject, bouwmaterialen, gereedschappen en werknemers tegen schade tijdens de bouw met een CAR-verzekering.

Neem contact op
Wat kost een CAR-verzekering?
Neem contact op

De materiële schade die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties is gedekt.

De CAR-verzekering is bedoeld voor bedrijven die in de bouw werkzaam zijn.

De CAR-verzekering geeft een zeer uitgebreide dekking voor aanbouwrisico's.


Een CAR-verzekering is bedoeld om bouwrisico’s te verzekeren. De CAR-verzekering dekt materiële schade die ontstaat tijdens bouwwerkzaamheden. Het is daarmee een onmisbare verzekering voor de bouw.

Wat kost een CAR-verzekering?

Hoeveel een CAR-verzekering kost, is afhankelijk van meerdere factoren. Een CAR-verzekering is altijd een maatwerkverzekering. De verzekeringspremie hangt af van de gekozen verzekeringsdekking. De dekking van de CAR-verzekering is zelf samen te stellen door middel van meerdere verschillende keuzes. Op deze manier kunt u de CAR-verzekering vinden die het beste bij u past.

Doorlopend of aflopend

Bij het afsluiten van een CAR-verzekering, is het als eerste van belang om te kiezen of u een doorlopende CAR-verzekering of een aflopende CAR-verzekering wil. Met de doorlopende CAR-verzekering, verzekert u in één keer alle bouwprojecten die u uitvoert. U betaalt een jaarlijkse premie en bent voor elk individueel project verzekerd tegen kosten door schade. De premie is vooraf bij u bekend. De aflopende CAR-verzekering sluit u per project af. De dekking is precies af te stemmen op het bouwproject. De verzekering eindigt na voltooiing van het project. Met de aflopende-CAR verzekering dient u dus voor elk project opnieuw een CAR-verzekering af te sluiten.

Bouwkosten

De premie van de CAR-verzekering is afhankelijk van een aantal aspecten. Een belangrijk aspect is een inschatting van de bouwkosten. De bouwkosten zijn de kosten die nodig zijn om de bouw- of verbouwing te realiseren. De kosten van een CAR-verzekering wordt deels hierop gebaseerd.

Verplichte dekking

De premie van de CAR-verzekering hangt onder andere af van twee rubrieken die verplicht opgenomen dienen te worden in de dekking, dit zijn:

  • Dekking voor werk in opbouw
  • Dekking voor aansprakelijkheid

Er dient een dekking te worden opgenomen voor het werk in opbouw. De aanneemsom wordt doorgaans als uitgangspunt gebruikt om deze dekking te kunnen bepalen. Aansprakelijkheid is een andere verplichte rubriek binnen de CAR-verzekering. De verplichte dekking voor aansprakelijkheid in de CAR-verzekering, beschermt iedereen die aan het bouwproject meewerkt tegen onverwachte kosten als gevolg van aansprakelijkstelling.

Optionele vergoedingen

Naast de verplichte dekking, is er bij het afsluiten van een CAR-verzekering de mogelijkheid om aanvullende vergoedingen op te nemen. Deze aanvullende vergoedingen zijn optioneel. U kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om eigendommen van de opdrachtgever mee te verzekeren. Verder kunnen eigendommen van de directie of van medewerkers ook worden verzekerd, en is er een mogelijkheid om de onderhoudstermijn mee te verzekeren. Het toevoegen van deze vergoedingen aan de dekking van uw CAR-verzekering heeft invloed op uw premie. 

Een CAR-verzekering is altijd op maat gemaakt. De verzekeringspremie is van meerdere aspecten afhankelijk, zoals van welke rubrieken in de dekking worden opgenomen. Daarom is het helaas niet mogelijk om online uw premie te berekenen. Wilt u weten wat een CAR-verzekering voor u kost? Neem dan contact met ons op. Een van de deskundigen van Klap kan u een vrijblijvend en persoonlijk advies geven.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze CAR-verzekering
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies