Nieuws

5 vragen aan: Brian Gal – Account Director


Brian Gal

De collega’s van Klap vormen een hecht team en maken dagelijks veel mee. Zo helpen zij elke dag weer bestaande en nieuwe klanten met al hun verzekeringsvragen en schade afwikkelingen. Dit doen zij met groot enthousiasme en passie en ze halen alles uit de kast om iedere klant zo goed mogelijk te bedienen. Wij stellen onze collega’s graag aan u voor en vragen hen het hemd van het lijf!

Deze keer: Brian Gal – Account Director bij Klap.

1. Sinds wanneer werk je bij Klap Verzekeringsmakelaar?

Officieel ben ik sinds 1 januari 2022 bij Klap in dienst, maar eigenlijk voelt het al een stuk langer. Dit komt doordat HBR, waar ik werkte, op 1 mei 2021 is overgenomen door Klap. Een jaar lang is HBR onder de paraplu van Klap doorgegaan. Sinds 1 oktober 2022 zijn we helemaal overgegaan naar Klap en is de naam HBR verdwenen.

Zelf ben ik al lange tijd werkzaam in deze branche. In 1998 ben ik begonnen bij een verzekeringstussenpersoon. Daarna kwam ik in 1999 in dienst bij Spaaradvies, wat toen onderdeel was van AEGON. Sinds 2008 werkte ik bij HBR, waar ik het vak echt heb mogen ontdekken en leren.

2. Hoe kijk jij terug op de overgang van HBR naar Klap?

Zoals dat gaat met overnames, was het nogal een drukke periode en voelde het soms als een hele bevalling. Niet vreemd natuurlijk, want er komt nogal wat bij kijken. Het voordeel was dat wij niet de eersten waren die Klap heeft overgenomen. Er waren al flink wat kilometers gemaakt op dit gebied en de lessen daaruit konden worden meegenomen bij de overname van HBR.

Waar ik erg blij mee ben is de zachte landing die wij klanten hebben kunnen geven. We hebben onze relaties stapsgewijs geïnformeerd en meegenomen in de overgang naar Klap. Ik merk dat sommige klanten wel even moeten wennen. Maar persoonlijk denk ik dat we van geluk mogen spreken dat wij als HBR juist door een partij als Klap zijn overgenomen. Ook bij Klap staan de familiewaarden hoog in het vaandel. Dat is voor het merendeel van onze klanten belangrijk, en voor mij en mijn collega’s is dat net zo. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk dat ik in één keer 100 nieuwe collega’s erbij heb gekregen!

3. Wat is de grootste verandering in je werk sinds de samenwerking met Klap?

In mijn werk zijn wel een aantal zaken veranderd sinds de overname. Zo ben ik nu verantwoordelijk voor het vormen van het onderdeel technologie binnen Klap. Dit onderdeel was er al bij HBR, toen in de vorm van HBR Branche. Nu zijn we dit ook bij Klap verder aan het vormgeven onder de naam Klap Technologie. De verzekeringsmarkt, en met name die voor technologiebedrijven, is enorm in ontwikkeling en heeft een snelle groei doorgemaakt de afgelopen jaren. Mijn focus lag voornamelijk bij het bedienen van de klanten, maar daar is nu dus ook het uitzetten van de grote lijnen voor Klap Technologie bij gekomen. Dit doe ik samen met mijn voormalig HBR collega’s en mijn ‘nieuwe’ Klap collega’s.

4. Waar ligt komend jaar voor jou de grootste zakelijke uitdaging?

De grootste uitdaging zal liggen op het blijvend tevreden houden en goed blijven bedienen van onze relaties. In een steeds veranderende markt, neemt de druk toe. We moeten met minder mensen hetzelfde werk of zelfs meer voor elkaar krijgen. In de huidige tijd is het bovendien extra moeilijk om geschikte collega’s te vinden.

Doordat ook grote verzekeringsbedrijven te maken hebben met overnames, is de keuze op de markt verkleind. Toch willen we de beste voorwaarden en service kunnen bieden aan onze klanten. Dit verplicht ons om actief de markt te benaderen en goede samenwerkingen aan te gaan, om zo de beste deals te kunnen blijven maken voor onze relaties.

5. Wat is het dat jouw werk zo leuk maakt?

Mijn vak bestaat uit zoveel verschillende disciplines en dat maakt het zo leuk. Dagelijks houd ik me bezig met zowel schadeverzekeringen, inkomensverzekeringen, als pensioenen. Dit totaalpakket vraagt veel van mij, omdat mijn kennis up-to-date moet blijven, maar zorgt ook voor een enorme diversiteit in mijn werk. Steeds weer moet de ondernemer op mij kunnen vertrouwen. Dat geeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Om juist zelf dan ingewikkelde vragen, die spelen bij bedrijven, te kunnen beantwoorden, voelt goed. Je kunt echt het verschil maken!

Daarnaast mag je een volledig kijkje in de keuken nemen bij allerlei bedrijven. Vaak niet alleen in de keuken, maar ook in de schuur en werkplaats. Je komt overal en spreekt met werknemers, daardoor zie je meerdere facetten binnen een bedrijf. Voornamelijk kom ik bij Technologiebedrijven, en wanneer ik met een ondernemer in gesprek ga over nieuwe innovaties denk ik regelmatig ‘hoe verzin je dat?!’. Dat is echt fantastisch! Nederland is een vooruitstrevend land wat betreft technologie, en om daar mijn bescheiden steentje aan bij te kunnen dragen maakt mijn werk, naast die andere punten, erg leuk. Daarom blijf ik dit werk voorlopig nog wel even doen!