Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Jurist

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Jurist
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


De beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor een jurist dekt de gevolgen van fouten die een jurist maakt tijdens uitoefening van zijn beroep. Hiermee bent u verzekerd tegen ongewenste aansprakelijkheidsclaims van opdrachtgevers tegen zeer scherpe tarieven. Deze verzekering is bedoeld voor juristen en juridische medewerkers. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise binnen het juridische vakgebied staan bij nauw in contact met veel juristen, experts en adviseurs binnen de branche. Hierdoor kunnen wij zeer scherpe prijzen hanteren en daar profiteert u als jurist van.

Wanneer ben je aansprakelijk als jurist?

Je bent aansprakelijk als jurist als je tijdens uitoefening van uw beroep één of meerdere fout(en) maakt. Hierbij kan gedacht worden aan nalatigheid, vergissing, verzuim, onjuiste advisering en verkeerd handelen. De aansprakelijkheid wordt afgemeten naar de normen van de beroepsgroep.

Verzeker jouw beroepsaansprakelijkheid als jurist

Een claim kan soms oplopen tot enkele miljoenen euro’s. Veel juristen zijn privé aansprakelijk, maar met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u hiertegen gedekt. Hiermee kunt u zorgeloos belangen behartigen en juridische kwesties tot een zo goed mogelijke einde brengen.

Waarom een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten als jurist?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als jurist kan soms verplicht gesteld worden door de opdrachtgever, zoals bij overheidsinstellingen. Ook kan het een voorwaarde van de lidmaatschap voor een branche- of beroepsvereniging. Het kan ook verplicht worden gesteld vanuit de wetgeving.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zorgt ervoor dat uw juridische kosten, schadeclaims en reputatieschade gedekt zijn. Zonder zo’n BAV-verzekering vormt het een gevaar voor de continuïteit van uw onderneming.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een BAV-verzekering als jurist?

Het afsluiten van een BAV-verzekering als jurist is heel eenvoudig via Klap. Bij het afsluiten heeft u een aantal opties die de prijs van de premie bepaald:

  • Hoogte verzekerde uitkering
  • Dubbele jaarlimiet meeverzekeren
  • Inloopdekking (u kunt nog aansprakelijk gesteld worden voor activiteiten uit het verleden)
  • Meeverzekeren van bedrijfsaansprakelijkheid (AVB)

Als u extra zekerheid wilt kunt u de dubbele jaarlimiet aanvragen. Als u al (enige tijd) ondernemer bent, adviseren wij om inloopdekking ook mee te verzekeren. Hierdoor bent u verzekerd tegen claims die voortvloeien uit het verleden.

Vergelijk beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor juristen

Al meer dan 160 jaar is Klap de specialist in beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor juristen en juridische medewerkers. Onze adviseurs kennen de branche, experts en werken veelal samen met juristen. Hierdoor hebben wij een goed beeld welke zaken er belangrijk zijn voor een jurist en hebben we onze dekkingen speciaal afgestemd op uw beroep. Door ons grote netwerk kunnen wij de verschillende prijzen vergelijken en u het beste aanbod doen. De laagste prijs tegen de beste voorwaarden. Sluit vandaag eenvoudig uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering af.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies