Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Hypotheekadviseur

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Hypotheekadviseur
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Als hypotheekadviseur geeft u financieel advies over hypotheken en bekijkt u welke hypotheek het beste bij uw klant past. Voordat u advies geeft, brengt u eerst de financiële situatie en toekomstplannen van uw klant in kaart. Niet alleen geeft u dagelijks advies aan klanten, maar maakt u ook financiële berekeningen en analyseert u de hypotheekmarkt. Wanneer u hier een fout in maakt, kan uw klant vermogensschade lijden. Als blijkt dat u hiervoor aansprakelijk bent, keert u op voor de geleden vermogensschade. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt u dit risico.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt de vermogensschade van derden als gevolg van een beroepsfout. Met een beroepsfout wordt bijvoorbeeld een verkeerd advies of foutieve berekening bedoeld. Velen veronderstellen dat dit soort aansprakelijkheidsrisico’s gedekt worden door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, of de particuliere aansprakelijkheidsverzekering. Dit is niet waar. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering hebben we het over zuivere vermogensschade van derden die veroorzaakt is tijdens de uitoefening van uw beroep als hypotheekadviseur.
De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) dekt daarentegen de schade aan derden (letselschade) of spullen van derden die u heeft veroorzaakt tijdens het werk. Zo kan een klant bijvoorbeeld letsel oplopen tijdens een bezoek aan uw kantoorpand of kunt u schade veroorzaken aan de laptop van uw klant. Bij Klap kunt u uw bedrijfsaansprakelijkheid meenemen in de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Zo heeft u uw zakelijke verzekeringen op één plek en een vast aanspreekpunt voor al uw vragen.

Is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering verplicht voor hypotheekadviseurs?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht voor hypotheekadviseurs. Tenzij u dit verplicht wordt gesteld vanuit de wetgeving of een brancheorganisatie. Echter is het sterk aan te raden om een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De omvang van de aansprakelijkheidsrisico’s die u als hypotheekadviseur loopt, zijn aanzienlijk. Deze kunt en wilt u als organisatie vaak zelf niet dragen.

Wat is de prijs van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor hypotheekadviseurs?

De prijs van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor hypotheekadviseurs is afhankelijk van de dekking. U kunt tijdens het afsluiten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zelf uw dekking samenstellen. Zo kunt u ervoor kiezen om het verzekerde bedrag te verhogen, een dubbel jaarlimiet en/of inloopdekking mee te verzekeren. Extra dekkingen betekenen een meerprijs op uw premie, maar zijn vaak gering als u kijkt naar de inhoud van de dekking. Soms betaalt u slechts tientallen euro’s meer per jaar, maar heeft u wel een ‘dubbele’ dekking. Neem uw risico’s en het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering serieus, of laat uw adviseren door onze adviseurs. Zij helpen u graag verder!

Wat dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor hypotheekadviseurs?

De dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor hypotheekadviseurs is afhankelijk van de door u gekozen dekking. Zo kunt u ervoor kiezen om uw bedrijfsaansprakelijkheid op te nemen in de dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor hypotheekadviseurs. Het voordeel hiervan is dat u uw verzekeringen op één overzichtelijke plek bij elkaar hebt en een vast aanspreekpunt heeft voor al uw vragen.

Naast de bedrijfsaansprakelijkheid kunt u ook de hoogte van het verzekerde bedrag bepalen, een dubbel jaarlimiet meeverzekeren of kiezen voor een inloopdekking. Een dubbel jaarlimiet zegt iets over hoe vaak het verzekerde bedrag per jaar uitgekeerd mag worden. Heeft u bijvoorbeeld gekozen voor een verzekerd bedrag van €500.000, dan wordt bij een aanspraak maximaal dit bedrag vergoed en slechts één keer per verzekeringsjaar. Kiest u ervoor om een dubbel jaarlimiet mee te verzekeren, dan geldt nog steeds een maximale uitkering van €500.000 per aanspraak, maar wordt dit bedrag maximaal twee keer per (verzekerings)jaar uitgekeerd.
Met een inloopdekking verzekert u de beroepsfouten die u in het jaar voor de ingang van uw verzekering heeft gemaakt. Zo kan het zijn dat een fout in het verleden pas later vermogensschade bij derden heeft veroorzaakt. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt uitkomst indien uw handelen binnen de reikwijdte valt van de genoemde beroepsactiviteiten op uw polis. Daarnaast mag de claim bij u niet bekend zijn tijdens het afsluiten van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

 

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies