Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Heb ik een inloopverzekering nodig?

Hieronder kunt u lezen of u een inloopverzekering nodig heeft.

Bereken premie Bereken premie
Heb ik een inloopverzekering nodig?
Bereken premie

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) kan worden omschreven als aansprakelijkheid voor de gevolgen van beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

Het verzekert de aansprakelijkheid voor schade ten gevolge van beroepsfouten. De dekking is voor op uw beroep ontworpen.


Wat is inlooprisico?

Als ondernemer of zzp’er kunt u aansprakelijk worden gesteld voor gebeurtenissen uit het verleden. Door een beroepsfout kan schade aan derden zijn ontstaan nog voor de ingangsdatum van de verzekering. Dit wordt ‘inlooprisico’ genoemd. U kunt zomaar aansprakelijk gesteld worden voor een gebeurtenis die heeft plaatsgevonden terwijl u niet verzekerd was. ‘Inlooprisico’ is het risico op schade die is ontstaan vóór de ingangsdatum van de verzekering maar pas achteraf ontdekt en geclaimd wordt. De schadeclaim wordt weliswaar ingediend tijdens de looptijd van uw huidige verzekering, maar is ontstaan terwijl u nog geen verzekering had. Daarom ontvangt u in een dergelijke situatie geen vergoeding. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u het inlooprisico meeverzekeren. Door het inlooprisico mee te verzekeren, bent u wel voor de kosten van eerder ontstane schade verzekerd. Voorwaarde is wel dat de schade niet bij u bekend is op het moment dat u de verzekering afsluit.

Heb ik een inloop verzekering nodig?

Of het nodig is om een inloopverzekering af te sluiten, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Er is alleen sprake van een inlooprisico wanneer u al als ondernemer of zelfstandige actief bent en nu voor het eerst een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten. Ook wanneer u overstapt tussen beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen waarbij er tijd zit tussen de ingangsdatum van de nieuwe verzekering en afloop van de vorige verzekering, is er sprake van inlooprisico. U bent dan enige tijd onverzekerd geweest en daarom kan het verstandig zijn voor een inloopverzekering te kiezen. Inlooprisico is te verzekeren door middel van een eenmalige
meerpremie. Een percentage van uw jaarlijkse premie vormt de eenmalige opslag waarmee het inlooprisico wordt verzekerd. Deze opslag weegt vaak niet op tegen de hoge kosten van een mogelijke schadeclaim.

Persoonlijk advies over een inloopverzekering

Bij Klap kunnen wij u adviseren over de noodzaak om een inloopverzekering af te sluiten. Aan de hand van uw situatie beoordeelt onze deskundige of er sprake is van inlooprisico en kunt u samen de afweging maken of u dit risico zelf zou kunnen dragen of niet.

Chat live met, of laat u terugbellen door, één van onze specialisten.

Onze specialist Petra Hollander
Voor al uw vragen over onze Heb ik een inloopverzekering nodig?
Petra Hollander
Desk accountmanager
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Wij bellen u terug
Vrijblijvend advies
    Nieuwsbrief
    Ontvang nieuws en belangrijke ontwikkelingen