Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Heb ik een inloopverzekering nodig?

Hieronder kunt u lezen of u een inloopverzekering nodig heeft.

Bereken premie
Heb ik een inloopverzekering nodig?
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Wat is inlooprisico?

Als ondernemer of zzp’er kunt u aansprakelijk worden gesteld voor gebeurtenissen uit het verleden. Door een beroepsfout kan schade aan derden zijn ontstaan nog voor de ingangsdatum van de verzekering. Dit wordt ‘inlooprisico’ genoemd.

U kunt zomaar aansprakelijk gesteld worden voor een gebeurtenis die heeft plaatsgevonden terwijl u niet verzekerd was. ‘Inlooprisico’ is het risico op schade die is ontstaan vóór de ingangsdatum van de verzekering maar pas achteraf ontdekt en geclaimd wordt. De schadeclaim wordt weliswaar ingediend tijdens de looptijd van uw huidige verzekering, maar is ontstaan terwijl u nog geen verzekering had. Daarom ontvangt u in een dergelijke situatie geen vergoeding. Bij het afsluiten van de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u het inlooprisico meeverzekeren. Hierdoor bent u wel voor de kosten van eerder ontstane schade verzekerd. Voorwaarde is wel dat de schade niet bij u bekend is tijdens het afsluiten van de verzekering afsluit.

Heb ik een inloop verzekering nodig?

Of u een inloopverzekering nodig heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Alleen als u al als ondernemer of zzp’er actief bent en nu voor het eerst een beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, is er sprake van inlooprisico. Ook wanneer u overstapt tussen beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen waarbij er tijd zit tussen de ingangsdatum van de nieuwe verzekering en afloop van de vorige verzekering, is er sprake van inlooprisico. U bent dan enige tijd onverzekerd geweest en daarom kan het verstandig zijn voor een inloopverzekering te kiezen. Echter, kan een verzekering met uitloopdekking in dat geval ook uitkomst bieden.

Inlooprisico is te verzekeren door middel van een eenmalige meerpremie. Een percentage van uw jaarlijkse premie vormt de eenmalige opslag waarmee het inlooprisico wordt verzekerd.

Persoonlijk advies over een inloopverzekering

Bij Klap kunnen wij u persoonlijk adviseren over het wel of niet afsluiten van een inloopverzekering.  Op basis van uw situatie kan er een deskundige risico-inschatting worden gemaakt. Uiteraard is het aan u om te besluiten of u uiteindelijk het inlooprisico meeverzekert. Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering online afsluiten met of zonder inloopdekking kan bij ons op eenvoudige wijze. Klik daarvoor op ‘bereken premie’.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies