Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Bouw

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheidsverzekering Bouw
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Als aannemer, bouwprojectmanager of bouwvakker heeft u dagelijks met grote risico’s te maken tijdens het uitvoeren van uw werk. Er kan veel misgaan en er zijn veel factoren om rekening mee te houden. Zo kan de bouw bijvoorbeeld stil komen te liggen door uw toedoen, bijvoorbeeld door een foute berekening. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV-verzekering) dekt u tegen de financiële gevolgen hiervan.

Beroepsaansprakelijkheid bouw(bedrijven)

Bedrijven in de bouw hebben aanzienlijke aansprakelijkheidsrisico’s. Deze risico’s worden niet allemaal gedekt door de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering of CAR-verzekering. Er is wel degelijk een verschil tussen deze drie aansprakelijkheidsverzekeringen. Zo dekt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering de zuivere vermogensschade van derden die u heeft veroorzaakt tijdens het uitoefenen van uw beroep. Komt de bouw bijvoorbeeld stil te liggen door een door u gemaakte beroepsfout, dan kan de eigenaar financiële schade oplopen en u hiervoor aansprakelijk stellen. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en CAR-verzekering (Construction Allrisk) dekken beide materiële en letselschade. Stel u laat tijdens het plaatsen van een raamkozijn het kozijn uit uw handen vallen. Het kozijn is beschadigd, maar ook de dure vloer van uw klant. De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt alleen de materiële of letselschade aan derden of spullen van derden, dus in dit geval de vloer. De CAR-verzekering daarentegen verzekert de schade die tijdens bouwwerkzaamheden is ontstaan, in dit geval de schade aan het raamkozijn.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering zzp bouw

Als je als zzp’er door een beroepsfout per ongeluk schade hebt toegebracht aan derden, in dit geval vermogensschade, dan kunt u hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Heeft u geen beroepsaansprakelijkheidsverzekering, dan kunt u met uw privévermogen aansprakelijk gesteld worden. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is voor de bouw niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden gezien de omvang van de risico’s.

Voorkom hoge schadeclaims in de bouw met een BAV-verzekering

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voorkomt u hoge schadeclaims door gemaakte beroepsfouten. Nogmaals, de beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt geen letselschade of schade aan materiële zaken, daar heeft u andere aansprakelijkheidsverzekering voor nodig. Sluit daarom als bouwbedrijf altijd naast de beroepsaansprakelijkheidsverzekering ook een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en CAR-verzekering af.

Dekking beroepsaansprakelijkheidsverzekering bouw

Als je als bedrijf in de bouw een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten, kunt u zelf de dekking van uw BAV-verzekering bepalen. Zo kunt u zelf de hoogte van uw eigen risico en verzekerde bedrag bepalen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen een uitloopdekking en dubbel jaarlimiet mee te verzekeren. U kunt aansprakelijk gesteld worden voor fouten in het verleden. Met een uitloopdekking bent u verzekerd tegen dit soort risico’s. Het dubbel jaarlimiet zorgt ervoor dat het verzekerde jaarbedrag twee keer per jaar vrijkomt. Wilt u al uw aansprakelijkheidsverzekering bij elkaar op één plek hebben en een vast aanspreekpunt hebben voor uw verzekeringen? U kunt uw bedrijfsaansprakelijkheid meeverzekeren onder de beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Als bouwbedrijf bent u o.a. verzekerd tegen:

  • Vermogensschade die ontstaat door een beroepsfout of verkeerd advies;
  • Vermogensschade ontstaan door een beroepsfout of verkeerd advies van uw medewerkers;
  • Vermogensschade ontstaan door een beroepsfout of verkeerd advies van bedrijven of uitzendkrachten die u heeft ingehuurd;
  • Juridische ondersteuning bij het afhandelen van de schade (rechtsbijstand);
  • Kosten van strafprocedures.

Heeft u vragen of wilt u weten wat er nog meer onder de dekking valt? Neem dan contact op met onze specialisten, zij helpen u graag verder.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies