Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering vergelijken

Een uitgebreide uitleg over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering vergelijken
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat u hoge standaarden aanhoudt en doorgaans altijd werk van hoge kwaliteit aflevert, kan het gebeuren dat u toch een fout maakt tijdens het werk. Om hoge onverwachte kosten te voorkomen, is het belangrijk om na te gaan waar u wel en niet voor verzekerd bent. Het is aan te raden tijdig uw huidige verzekeringen en bijbehorende dekkingen te bekijken.
Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen vermogensschade aan derden waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld door een fout tijden het uitoefenen van uw beroep. Op Klap.com kunt u uw beroep invullen en uw verwachte jaaromzet invullen om uw premie voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering te berekenen. U hebt de mogelijkheid om verzekeringen met elkaar te vergelijken om zo de dekking te vinden die het best bij u past. Door de mogelijkheid om aanvullende dekkingen mee te verzekeren, kan de beroepsaansprakelijkheidsverzekering persoonlijk worden ingericht. Zo bent u tegen beroepsaansprakelijkheid verzekerd met een verzekering die aansluit bij u en uw onderneming.

Voorwaarden beroepsaansprakelijkheidsverzekering om te vergelijken

Wanneer u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gaat afsluiten, is het goed om vooraf na te denken over de eisen waar de beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor u aan moet voldoen. Ook wanneer u dit niet van tevoren duidelijk hebt, is het uiteraard mogelijk beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken en een keuze te maken uit de verschillende dekkingen.
Op Klap.com vult u uw beroep en uw verwachte jaaromzet in. Vervolgens kunt u beginnen met vergelijken. Door deze gegevens in te vullen, kunnen de opties voor beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen die bij uw beroep mogelijk zijn, worden getoond. Hierna heeft u de mogelijkheid om aanvullende dekkingen te selecteren. U kunt kiezen uit verschillende hoogtes van het verzekerde bedrag van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering, bijvoorbeeld een dekking tot 1.2 miljoen. Afhankelijk van uw beroep, kan een inloopdekking of een dubbele jaarlimiet worden meeverzekerd. Ook kunt u uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden door een van de andere verzekeringen mee af te sluiten. Zo kan een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, of, afhankelijk van uw beroep, een data-risk verzekering worden afgesloten. Vervolgens kiest u de gewenste betaaltermijn, bijvoorbeeld per halfjaar of per jaar.

In bepaalde beroepen is het wettelijk verplicht een beroepsaansprakelijkheidsverzekering te hebben. In dat geval, zijn in de wet ook specifieke voorwaarden opgenomen waar de dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan moet voldoen. Ook kan een beroepsaansprakelijkheidsverzekering met bepaalde dekking vereist worden door een beroeps- of branchevereniging, of kan uw opdrachtgever hierover contractuele afspraken hebben gemaakt. Houd hier bij het vergelijken en samenstellen van uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering rekening mee. Op basis van de gestelde voorwaarden kunt u de juiste aanvullende opties selecteren zodat uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering aan de eisen voldoet.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en direct afsluiten

Op Klap.com kunt u zelf de premies van verzekeringen berekenen en vergelijken, verzekeringsvoorwaarden vergelijken en de verzekering van uw keuze online afsluiten. Wij zorgen dat de verzekering wordt ondergebracht bij de verzekeraar en verstrekken u informatie. Wij kunnen u helaas niet via de website persoonlijk adviseren! Zie ook onze disclaimer.

Twijfelt u over dekking, voorwaarden of welke verzekering bij u past? Wilt u toch advies of heeft u nog andere vragen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Op die manier kunnen wij u een maatwerk advies geven over de juiste beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor uw onderneming of uw werk als zelfstandige.

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies