Beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers, ondernemers en professionals online afsluiten

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Advocaat

Met de beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor schade die is ontstaan door een beroepsfout.

Bereken premie
Beroepsaansprakelijkheids­verzekering Advocaat
Bereken premie

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) verzekert het risico van aansprakelijkheid voor beroepsfouten.

Voor iedere vrije beroepsbeoefenaar van wie de uitoefening van zijn of haar werkzaamheden afhankelijk is van een prestatie.

De Beroepsaansprakelijkheidsverzekering dekt vermogensschade van derden ten gevolge van de uitoefening van uw beroep.


Bent u een advocaat en op zoek naar een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (ook wel BAV-verzekering)? Dan bent u bij Klap.com bij het juiste adres. Een beroepsfout blijft een risico voor iedereen. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u dit eenvoudig dekken en bent u verzekerd tegen financiële schade die de opdrachtgever lijdt.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten?

Onder beroep wordt verstaan het totaal van werkzaamheden dat wordt uitgevoerd voor derden. Aan deze werkzaamheden ligt een overeenkomst ten grondslag op basis van een inspannings­verplichting met de opdrachtgever.

Bij fouten kan worden gedacht aan een nalatigheid, vergissing, verzuim, onjuiste advisering, verkeerd handelen en dergelijke bij werkzaamheden die een verzekerde heeft verricht of heeft doen verrichten binnen zijn beroepswerkzaamheden (hoedanigheid).

De aansprakelijkheid wordt afgemeten naar de normen van de beroepsgroep. Als maatstelling van de norm wordt als uitgangspunt genomen hoe een beroepsbeoefenaar met dezelfde kennis en ervaring gehandeld zou hebben in dezelfde situatie met inachtneming van de eisen van goed vakmanschap.

Waarom een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid voor advocaten?

Steeds vaker komt het voor dat opdrachtgevers een verzekering voor beroepsaansprakelijkheid eisen van de zzp’ers, voordat zij hier aan de slag kunnen. U kunt verantwoordelijk gesteld worden door een (kleine) fout wat grote gevolgen kan hebben voor het bedrijf. Sommige claims kunnen oplopen tot enkele miljoenen. Tegen een zeer lage premie nemen wij deze zorgen uit handen. Sluit vandaag nog uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering af.

Beroepsaansprakelijkheid verzekering voor advocaten online afsluiten

De beroepsaansprakelijkheid is een hele belangrijke verzekering. Het is een aanvulling op de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het afsluiten van een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering is heel eenvoudig. U heeft een aantal opties via onze website:

  • Hoogte verzekerde uitkering
  • Dubbele jaarlimiet meeverzekeren
  • Inloopdekking (u kunt nog aansprakelijk gesteld worden voor activiteiten uit het verleden)
  • Meeverzekeren van bedrijfsaansprakelijkheid (AVB)

Binnen 1 minuut heeft u al een premie berekend via onze online calculator. Deze premie kan per maand, kwartaal, of jaar betaald worden. Ook heeft u de keuze om de offerte naar u te mailen, zodat u er rustig over na kan denken.

Wat kost een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor advocaten?

De premie van een BAV-verzekering voor advocaten is afhankelijk van uw omzet en de gekozen opties. U kunt online eenvoudig en gratis uw premie berekenen en zien wat een verzekering tegen beroepsaansprakelijkheid kost. Op basis van uw wensen stellen wij een scherpe premie voor. Heeft u nog vragen of wilt u graag één van onze specialisten spreken? Wij zijn 24/7 bereikbaar!

Chat live met, of bel met, één van onze specialisten.

Bel ons op
Voor al uw vragen over onze Beroeps­aansprakelijkheids­verzekering
Onze specialist Janette  Zuidema
desk accountmanager Janette Zuidema
Onze specialist Natascha  Koers
desk accountmanager Natascha Koers
Chat met onze specialisten Klap Live Chat
Ik wil advies