Nieuws

Laat debiteurenrisico de continuïteit van uw onderneming niet in gevaar brengen


Uit gepubliceerde rapporten van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal faillissementen in Nederland al zeventien maanden achtereen hoger uitkomt dan in dezelfde maand een jaar eerder. In de eerste drie kwartalen van 2023 gingen ruim 60 procent meer bedrijven failliet als in dezelfde periode vorig jaar.

Als ondernemer wilt u uw bedrijf financieel gezond houden om zo de continuïteit van uw onderneming te waarborgen. Maar wanneer uw klant de factuur niet meer kan betalen, brengt dit ook uw bedrijf in gevaar. Dit heet het debiteurenrisico; het risico dat facturen niet tijdig worden voldaan. Wanneer betaling van facturen uitblijft, kan dit ernstige gevolgen hebben voor de continuïteit van uw bedrijf.

Voordelen Kredietverzekering

Een Kredietverzekering kan in dit geval uitkomst bieden. Deze verzekering vergoedt uw schade als klanten de facturen niet meer kunnen betalen. Voordelen van de Kredietverzekering zijn:
– 90% (exclusief BTW) van de vordering is verzekerd;
– De verzekeraar keert binnen 30 dagen uit wanneer de afnemer failliet is;
– De verzekeraar monitort 24/7 de debiteuren. Indien de kredietwaardigheid verandert krijgt de ondernemer een alert;
– 100% van de incassokosten is verzekerd;
– Niet alle omzet is verzekerd. Over omzet op basis van vooruitbetalingen, intercompany, particulieren en debiteuren die geen dekking krijgen, hoeft geen premie betaald te worden;
– Optioneel is het uitsluiten van debiteuren of het alleen verzekeren van specifiek genoemde debiteuren;
– Betere financieringsmogelijkheden bij de bank omdat het debiteurenrisico is verzekerd.

Wees als ondernemer alert, en houd uw debiteurenrisico onder controle. Wij staan u bij en bespreken graag samen met u de specifieke mogelijkheden voor uw organisatie. Vraag hier vrijblijvend meer informatie aan over de Kredietverzekering.

Bron: Das, RTL nieuws