Nieuws

Klap Technologie: Verzekeringen toegespitst op technologische sector


Technologie verzekeringen technologiebedrijf

Het verzekeren van robots, gasdetectors, printplaten of elektronische apparaten, moeilijk? Het Tech Team van Klap weet hier wel raad mee. Met veel enthousiasme introduceren wij Klap Technologie; een gespecialiseerd team dat bedrijven in de technologiemarkt adviseert en ondersteunt in de wereld van verzekeren.

Voordat we ingaan op de inhoud van deze afdeling, nemen we u mee terug in de tijd. Want hoewel Klap Technologie is ontstaan in 2022, moeten we voor de start van deze speciale afdeling een aantal jaren terug. Het team kent zijn oorsprong namelijk in 1994 toen het toenmalige HBR Branche werd opgericht. Na vele succesvolle jaren onder deze naam, is HBR Branche in 2022 volledig geïntegreerd in Klap. Zie daar de geboorte van Klap Technologie.

“Door deze bundeling van krachten zijn er extra mogelijkheden gekomen, zoals een eigen beursafdeling, om de sterk groeiende technologie sector nog beter van dienst te kunnen zijn als het gaat om verzekeringsoplossingen.”
– Brian Gal, Account Director van het Klap Techteam

Wat is Klap Technologie?
Klap Technologie is een speciale afdeling die zich uitsluitend bezighoudt met verzekeringsoplossingen voor ondernemingen in de technologische sector. Bedrijven in deze branche zijn voortdurend in beweging. Vele innovatieve oplossingen worden bedacht. Sommige oplossingen zijn zo nieuw, dat er nog geen duidelijkheid bestaat over de mogelijke risico’s die het met zich meebrengt. Dat maakt het verzekeren van deze apparaten/diensten moeilijk. Bij Klap hebben we nu een team met jarenlange ervaring in dit soort uitdagingen, waardoor wij wel een passende verzekeringsoplossing kunnen bieden aan deze bedrijven.

“Doordat wij in een grotere organisatie als apart team kunnen opereren, zijn wij flexibel genoeg om snel en adequaat in te spelen op veranderingen in de markt.”

Voor wie is Klap Technologie?
Het Klap Tech Team is er speciaal voor bedrijven die zich op een of andere manier bezighouden met technologie. Vaak gaat het om een bedrijf dat producten of diensten verkoopt, adviseert en/of ontwikkelt die zijn gebaseerd op nieuwe technologie of nieuwe toepassingen van bestaande technologie. Het bedrijf investeert vaak zelf in onderzoek en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan softwareontwikkelaars, handelaren en fabrikanten van machines, en producenten van chemische of medische producten.

Waarom Klap Technologie?
Technologiebedrijven hebben behoefte aan maatwerkoplossingen voor hun specifieke uitdagingen. Er worden vaak complexe contracten aangegaan met diverse partijen. Zij zijn daarom op zoek naar een gesprekspartner die kennis heeft van hun branche en die de specifieke uitdagingen begrijpt. Een partner voor de lange termijn waarmee zij hun risico’s goed kunnen bespreken en die ook adequaat oplossingen kan bieden. Kwaliteit is net zo belangrijk als prijs. Dit geldt namelijk vaak ook voor hun eigen producten of dienstverlening. Het Tech Team van Klap is er voor hen en voorziet in de wensen en behoeften van deze bedrijven.

Samenwerking met branche organisaties
Al sinds 1996 werkt het Tech Team samen met de Federatie van Technologie Branches, FHI. Speciaal voor hun leden zijn er in de loop der jaren mantelcontracten ontwikkeld voor alle denkbare zakelijke verzekeringen. Voor elke verzekering gelden speciale voorwaarden en premies. Als lid van de brancheorganisatie kan gebruik worden gemaakt van de extra voordelen die, bij diverse verzekeraars, zijn bedongen. Daarnaast is er sinds een aantal jaar ook een samenwerking met Fenelab, de brancheorganisatie voor geaccrediteerde laboratoria in Nederland. Ook daar gelden speciale afspraken die uitsluitend beschikbaar zijn voor leden.

Meer weten over Klap Technologie?
Op dit moment worden er meer dan 400 bedrijven bediend door het Techteam. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact op voor een vrijblijvende kennismaking.